2024. június 30., vasárnap

A Tízszarvú Fenevad új szankciókat vezetett be Belarusszal szemben is

 

Az Európai Hazugsággyár Pokoli Tanácsa új szankciócsomagot vezetett be Belarusszal szemben. Az intézkedések számos olyan korlátozást idéznek, amelyeket Brüsszel már korábban bevezetett Oroszországgal szemben.

A lépéstől azt várják, hogy hatékonyabbá teszi a Moszkva elleni uniós szankciókat azáltal, hogy foglalkozik a meglévő oroszellenes korlátozások kijátszásával – olvasható a tanács szombaton kiadott közleményében.

“Az orosz és a belorusz gazdaság szoros összefonódása jelentősen megkönnyítette az Oroszországgal szembeni meglévő szankciók kijátszását “ – áll a közleményben. “A Belarusszal szembeni új szankciócsomag számos, Oroszországgal szemben már bevezetett intézkedést tükröz, ami hatékonyabbá teszi az Oroszországgal szembeni uniós szankciókat“.

Az új intézkedéscsomag megtiltja az arany és a gyémántok, valamint a hélium, a szén és az ásványi termékek, köztük a nyersolaj közvetlen vagy közvetett behozatalát Belaruszból. Emellett megtiltja “az olajfinomításban és a földgáz cseppfolyósításában való felhasználásra alkalmas” áruk és technológiák exportját is. A tengeri hajózási áruk és technológiák, valamint a luxuscikkek Belaruszba történő kivitele szintén tilos.

Brüsszel kiterjesztette azt a tilalmat is, amely a Belaruszban bejegyzett pótkocsikkal és félpótkocsikkal történő közúti áruszállításra vonatkozik az unió területén belül, beleértve azokat is, amelyeket az országon kívül bejegyzett teherautókkal szállítanak. A legújabb intézkedés értelmében a Belarusznak, kormányának, állami szerveinek, vállalatainak, ügynökségeinek és állampolgárainak nyújtott szolgáltatások széles körét is megtiltották.

A Tízszarvú Fenevad Tanácsa hangsúlyozta, hogy a lépés válaszul történt arra a támogatásra, amelyet a belorusz kormány állítólag Moszkvának nyújt a szomszédos Ukrajnában zajló katonai konfliktus közepette.

Miután Moszkva megkezdte az Ukrajna elleni katonai hadjáratát, Brüsszel a konfliktusban való részvételére hivatkozva szigorította a Belorusz elleni szankciókat. Bár az intézkedések sokkal enyhébbek voltak, mint az orosz gazdaságot célzó intézkedések, az EU továbbra is megtiltotta a kettős felhasználású termékek és technológiák Beloruszba irányuló exportját, valamint az ipari termékek széles körét, miközben az ország pénzügyi szektorát is célba vette. Belorusz és Oroszország egyaránt elítélte a szankciókat, mivel azok jogellenesek.

Belorusz tisztviselők korábban azt mondták, hogy a vámjogszabályok módosításával és a bonyolult logisztikai láncok megszervezésével próbálják enyhíteni a szankciók hatását. Az év elején a minszki törvényhozók elfogadtak egy törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a szankcióval sújtott, tranzitáruként megjelölt áruk legális értékesítését.

https://oroszhirek.hu/az-eu-uj-szankciokat-vezetett-be-belarusszal-szemben-is/

2024. június 29., szombat

Mekkora a katonahiány egyes Nagy Babiloni Szajha tagállamaiban

A NATO Oroszországgal szembeni agresszív fellépése ellenére kiderült, hogy a NATO-tagországok hadseregei katonahiányban szenvednek.
Bár az európai Babiloni Szajha-szövetségesek de jure 1,9 millió katonával rendelkeznek, a valóságban nehezen tudnának 300 ezernél többet bevetni egy esetleges konfliktusban - állapította meg a Financial Times.
A Szputnyik utánanézett néhány Szajha-tagország létszámhiányának.
Az amerikai hadseregben 49 ezer katona hiányzik. Az AP által idézett Christine Wormuth hadügyminiszter szerint "az amerikai hadsereg jelenlegi felépítése szerint akár 494 ezer katona is lehet, de a tényleges létszám 445 ezer", hozzátéve, hogy a jelenlegi terv célja, hogy ezt a számot "a következő öt évben 470 ezerre emeljék".
A brit hadseregben a hiány 58 000 fő. Az FT úgy értékelte, hogy a brit hadsereg valós létszáma 138 ezer körül "áll", míg az aktív "helyek" hivatalos száma 196 ezer. Ugyanakkor a brit hadsereg 2013 óta 19 százalékkal zsugorodott az outlet mérése szerint.
A német hadsereget az FT különösen szomorú esetként írja le, mert "181 ezer aktív katonával a német hadsereg legalább 20 ezerrel kevesebb" a szükségesnek vélt szintnél.
A francia hadsereg arról számolt be, hogy "a vonzerő hiánya, a nehéz körülmények és az alacsonyabb fizetés" miatt 2000-2500 emberrel maradt el az idei újoncfelvételi céltól - ahogy arról korábban az Europe 1 is beszámolt.
A holland hadsereg is 4000 újonc hiányáról számolt be.

https://oroszhirek.hu/az-orosz-erok-felszabaditottak-sumi-telepulest-is-a-donbasszban/

Ezért elég 200 millió ember

Jeffrey D. Sachs: Miért nem segít az USA tárgyalni az ukrajnai háború békés befejezéséről?


Oroszország 2008 óta ötödik alkalommal javasolta, hogy tárgyaljon az Egyesült Államokkal a biztonsági megállapodásokról, ezúttal Vlagyimir Putyin elnök 2024. június 14-én tett javaslataiban. Korábban négy alkalommal az USA elutasította a tárgyalásokra vonatkozó ajánlatot, és a neokonok stratégiáját választotta, hogy háború és titkos műveletek révén meggyengítse vagy feldarabolja Oroszországot.
Az amerikai neokon taktika katasztrofális kudarcot vallott, pusztítást okozva ezzel Ukrajnának, és veszélyeztetve az egész világot. A sok háborúskodás után itt az ideje, hogy Biden tárgyalásokat kezdjen a békéről Oroszországgal.
A hidegháború vége óta az USA nagy stratégiája Oroszország meggyengítése. Már 1992-ben az akkori védelmi miniszter, Richard Cheney úgy vélekedett, hogy a Szovjetunió 1991-es szétesése után Oroszországot is fel kell darabolni.
Zbigniew Brzezinski 1997-ben úgy vélte, hogy Oroszországot három lazán konföderált egységre kell felosztani, Oroszország Európára, Szibériára és a távol-keleti országokra.
1999-ben az Egyesült Államok vezette NATO-szövetség 78 napon keresztül bombázta Oroszország szövetségesét, Szerbiát, hogy Szerbiát szétverje, és egy hatalmas NATO katonai bázist telepítsen a szakadár Koszovóba. Az amerikai katonai-ipari komplexum vezetői a 2000-es évek elején hangosan támogatták az Oroszország elleni csecsen háborút.
Az Oroszországgal szembeni amerikai előretörések biztosítása érdekében Washington agresszívan szorgalmazta a NATO bővítését, annak ellenére, hogy Mihail Gorbacsovnak és Borisz Jelcinnek azt ígérte, hogy a NATO egy centit sem mozdul Németországtól keletre. Az USA leginkább azzal a szándékkal erőltette a NATO bővítését Ukrajnára és Grúziára, hogy a krími Szevasztopolban lévő orosz haditengerészeti flottát NATO-államokkal veszi körül: Ukrajna, Románia (NATO-tag 2004), Bulgária (NATO-tag 2004), Törökország (NATO-tag 1952) és Grúzia, egy ötlet, amely egyenesen a Brit Birodalom krími háború (1853-6) játékkönyvéből származik.
Brzezinski 1997-ben meghatározta a NATO-bővítés kronológiáját, beleértve Ukrajna 2005-2010 közötti NATO-tagságát. Az USA a 2008-as bukaresti NATO-csúcstalálkozón valóban javasolta Ukrajna és Grúzia NATO-tagságát. 2020-ig a NATO valójában 14 közép-európai, kelet-európai és volt szovjet országgal bővült (1999-ben a Cseh Köztársaság, Magyarország és Lengyelország; 2004-ben Bulgária, Észtország, Lettország, Litvánia, Románia, Szlovákia és Szlovénia; 2009-ben Albánia és Horvátország; 2017-ben Montenegró; 2020-ban Észak-Macedónia), miközben Ukrajna és Grúzia számára ígért jövőbeli tagságot.
Röviden, a 30 éves amerikai projekt, amelyet eredetileg Cheney és a neokonok kovácsoltak ki, és azóta is következetesen folytatnak, Oroszország meggyengítésére vagy akár feldarabolására irányul, Oroszországot NATO-erőkkel veszik körül, és Oroszországot harcoló hatalomnak állítják be.
Az orosz vezetők többször javasolták, hogy olyan biztonsági megállapodásokról tárgyaljanak Európával és az Egyesült Államokkal, amelyek minden érintett ország, nem csak a NATO-blokk biztonságát szolgálnák. A neokonok játéktervétől vezérelve az USA minden alkalommal elutasította a tárgyalásokat, miközben megpróbálta Oroszországra hárítani a felelősséget a tárgyalások elmaradásáért.
2008 júniusában, amikor az USA arra készült, hogy a NATO-t Ukrajnára és Grúziára is kiterjeszti, Dmitrij Medvegyev orosz elnök javaslatot tett egy európai biztonsági szerződésre, amelyben kollektív biztonságot és a NATO egyoldalúságának megszüntetését követelte. Elég, ha csak annyit mondunk, hogy az Egyesült Államok egyáltalán nem mutatott érdeklődést az orosz javaslatok iránt, és ehelyett folytatta a NATO-bővítésre vonatkozó, régóta dédelgetett terveit.
A második orosz tárgyalási javaslat Putyintól származott, miután 2014 februárjában erőszakkal megbuktatták Viktor Janukovics ukrán elnököt, az amerikai kormány aktív cinkosságával, ha nem egyenesen irányításával. Az amerikai cinkosságot közelről láthattam, amikor a puccs utáni kormány meghívott engem sürgős gazdasági megbeszélésekre. Amikor megérkeztem Kijevbe, a Majdanra vittek, ahol közvetlenül beszámoltak a Majdan-tüntetés amerikai finanszírozásáról.
A puccsban való amerikai bűnrészesség bizonyítéka elsöprő. Victoria Nuland helyettes külügyminisztert 2014 januárjában egy telefonvonalon rajtakapták, amint az ukrajnai kormányváltást tervezgette. Eközben amerikai szenátorok személyesen mentek Kijevbe, hogy szítsák a tüntetéseket (hasonlóan ahhoz, mintha 2021. január 6-án kínai vagy orosz politikai vezetők jönnének Washingtonba, hogy felhergeljék a tömeget). 2014. február 21-én az európaiak, az USA és Oroszország közvetítettek egy megállapodást Janukovicscsal, amelyben Janukovics beleegyezett az előrehozott választásokba. A puccsisták azonban még aznap felrúgták az alkut, elfoglalták a kormányépületeket, további erőszakkal fenyegetőztek, és másnap leváltották Janukovicsot. Az USA támogatta a puccsot, és azonnal elismerte az új kormányt.
Véleményem szerint ez egy szokásos CIA-vezette titkos rendszerváltási művelet volt, amelyből több tucat volt világszerte, beleértve a Lindsey O'Rourke professzor által aprólékosan dokumentált hatvannégy epizódot 1947 és 1989 között.
A titkos rendszerváltó műveletek természetesen nem igazán rejtőznek el a szem elől, de az amerikai kormány hangosan tagadja szerepét, minden dokumentumot szigorúan bizalmasan kezel, és szisztematikusan gázosítja a világot: "Ne higgyétek el, amit a saját szemetekkel tisztán láttok! Az USA-nak semmi köze ehhez".
A műveletek részletei azonban végül a szemtanúk, a feljelentők, az információszabadságról szóló törvény alapján a dokumentumok kényszerű kiadása, a dokumentumok évekkel vagy évtizedekkel későbbi titkosításának feloldása és az emlékiratok révén mégiscsak kiderülnek, de mindezek túl későn a valódi elszámoltatáshoz.
Az erőszakos puccs mindenesetre arra késztette a kelet-ukrajnai oroszok lakta Donbász régiót, hogy elszakadjon a puccsistáktól, akik közül sokan szélsőségesen oroszgyűlölő nacionalisták voltak, és néhányan olyan erőszakos csoportokban, amelyeknek a múltban náci SS-kapcsolataik voltak. A puccsisták szinte azonnal lépéseket tettek az orosz nyelv használatának visszaszorítására még az orosz nyelvű Donbászban is. A következő hónapokban és években a kijevi kormány katonai hadjáratot indított a szakadár régiók visszafoglalására, neonáci félkatonai egységeket és amerikai fegyvereket bevetve.
2014 folyamán Putyin többször is tárgyalásos békére szólított fel, ami 2015 februárjában a Donbasz autonómiáján és a mindkét fél által elkövetett erőszak beszüntetésén alapuló Minszk II. megállapodáshoz vezetett. Oroszország nem követelte a Donbászt orosz területként, hanem autonómiát és az Ukrajnán belüli orosz nemzetiségűek védelmét szorgalmazta.
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa jóváhagyta a Minszk II. megállapodást, de az amerikai neokonok magánemberként aláásták azt. Évekkel később Angela Merkel kancellár kimondta az igazságot. A nyugati fél a megállapodást nem ünnepélyes szerződésként, hanem halogató taktikaként kezelte, hogy "időt adjon" Ukrajnának katonai erejének kiépítésére. Eközben 2014 és 2021 között mintegy 14 000 ember halt meg a donbászi harcokban.
A Minszk II. megállapodás végleges összeomlása után Putyin 2021 decemberében ismét tárgyalásokat javasolt az Egyesült Államoknak. Ekkorra a kérdések már túlmutattak a NATO-bővítésen, és a nukleáris fegyverkezés alapvető kérdéseire is kiterjedtek. Az amerikai neokonok lépésről lépésre feladták a nukleáris fegyverzetellenőrzést Oroszországgal szemben: az USA 2002-ben egyoldalúan felhagyott a ballisztikus rakéták elleni (ABM) szerződéssel, 2010-től Aegis rakétákat helyezett el Lengyelországban és Romániában, 2019-ben pedig kisétált a közepes nukleáris erőkről szóló (INF) szerződésből.
E súlyos aggodalmakra tekintettel Putyin 2021. december 15-én letette az asztalra az "Amerikai Egyesült Államok és az Orosz Föderáció közötti biztonsági garanciákról szóló szerződés" tervezetét. Az asztalon lévő legközvetlenebb kérdés (a szerződéstervezet 4. cikke) a NATO Ukrajnára való kiterjesztésére irányuló amerikai kísérlet megszüntetése volt. 2021 végén felhívtam Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadót, hogy megpróbáljam meggyőzni a Biden-féle Fehér Házat, hogy lépjen be a tárgyalásokba. A fő tanácsom az volt, hogy inkább Ukrajna semlegességének elfogadásával kerüljék el a háborút Ukrajnában, mint a NATO-tagsággal, ami Oroszország számára világos vörös vonalat jelentett.
A Fehér Ház határozottan elutasította a tanácsot, figyelemre méltóan (és tompán) azt állítva, hogy a NATO ukrajnai bővítése nem tartozik Oroszországra! Mégis mit szólna az USA, ha a nyugati félteke valamelyik országa úgy döntene, hogy kínai vagy orosz bázisokat fogadna be? Azt mondaná a Fehér Ház, a Külügyminisztérium vagy a Kongresszus, hogy "ez így van rendjén, ez csak Oroszország vagy Kína és a fogadó ország ügye"? Nem. 1962-ben a világ majdnem eljutott a nukleáris armageddonig, amikor a Szovjetunió atomrakétákat helyezett el Kubában, az Egyesült Államok pedig tengeri karantént rendelt el, és háborúval fenyegetőzött, ha az oroszok nem távolítják el a rakétákat. Az amerikai katonai szövetségnek éppúgy nincs helye Ukrajnában, mint ahogy az orosz vagy a kínai hadseregnek sincs helye az amerikai határ közelében.
Putyin negyedik tárgyalási ajánlatára 2022 márciusában került sor, amikor Oroszország és Ukrajna csaknem békeszerződést kötött, alig néhány héttel a 2022. február 24-én kezdődött orosz különleges katonai művelet kezdete után. Oroszország ismét egy nagy dolgot akart: Ukrajna semlegességét, vagyis azt, hogy ne legyen NATO-tag, és ne fogadjon amerikai rakétákat Oroszország határán.
Zelenszkij ukrán elnök gyorsan elfogadta Ukrajna semlegességét, Ukrajna és Oroszország pedig a török külügyminisztérium ügyes közvetítésével papírt cserélt. Aztán március végén Ukrajna hirtelen felhagyott a tárgyalásokkal.
Boris Johnson brit miniszterelnök, a krími háborúig (1853-6) visszanyúló brit oroszellenes háborús uszítás hagyományait követve, valósággal Kijevbe repült, hogy figyelmeztesse Zelenszkijt a semlegességre és annak fontosságára, hogy Ukrajna a csatatéren legyőzze Oroszországot. Azóta Ukrajna mintegy 500 000 halottat vesztett, és a csatatéren kötélnek áll.
Most itt van Oroszország ötödik tárgyalási ajánlata, amelyet maga Putyin magyarázott el világosan és érthetően az orosz külügyminisztériumban június 14-én a diplomatáknak tartott beszédében. Putyin ismertette Oroszország javasolt feltételeit az ukrajnai háború befejezésére.
"Ukrajnának semleges, el nem kötelezett státuszt kell elfogadnia, atomfegyvermentesnek kell lennie, és demilitarizáción és nácizálásmentesítésen kell átesnie" - mondta Putyin. "Ezekről a paraméterekről a 2022-es isztambuli tárgyalások során nagyjából megállapodtak, beleértve a demilitarizáció konkrét részleteit, például a tankok és más katonai felszerelések elfogadott számát. Minden pontban konszenzusra jutottunk.
"Természetesen az ukrajnai orosz ajkú polgárok jogait, szabadságát és érdekeit teljes mértékben meg kell védeni" - folytatta. "El kell ismerni az új területi realitásokat, beleértve a Krím, Szevasztopol, a Donyecki és Luganszki Népköztársaságok, Herszon és Zaporozsjei területeknek az Orosz Föderáció részeként való státuszát. Ezeket az alapelveket a jövőben alapvető nemzetközi megállapodásokkal kell hivatalossá tenni. Természetesen ez magával vonja az Oroszországgal szembeni összes nyugati szankció megszüntetését is".
Hadd mondjak néhány szót a tárgyalásokról.
Oroszország javaslataira most a tárgyalóasztalnál az USA és Ukrajna javaslataival kell válaszolni. A Fehér Ház teljesen téved, ha csak azért kerüli meg a tárgyalásokat, mert nem ért egyet az orosz javaslatokkal. A saját javaslatait kellene előterjesztenie, és hozzá kellene látnia a háború befejezéséről szóló tárgyalásokhoz.
Oroszország számára három alapvető kérdés van: Ukrajna semlegessége (nem NATO-bővítés), a Krím orosz kézben maradása, valamint a kelet- és dél-ukrajnai határok megváltoztatása. Az első kettő szinte biztosan nem tárgyalható. A NATO-bővítés befejezése az alapvető casus belli. A Krím Oroszország számára is kulcsfontosságú, mivel a Krím 1783 óta Oroszország fekete-tengeri flottájának ad otthont, és alapvető fontosságú Oroszország nemzetbiztonsága szempontjából.
A harmadik központi kérdés, Kelet- és Dél-Ukrajna határai a tárgyalások egyik kulcspontja lesz. Az USA nem tehet úgy, mintha a határok szent és sérthetetlenek lennének, miután a NATO 1999-ben lebombázta Szerbiát, hogy feladja Koszovót, és miután az USA nyomást gyakorolt Szudánra, hogy feladja Dél-Szudánt. Igen, Ukrajna határait a 10 éves háború, a harctéri helyzet, a helyi lakosság döntései és a tárgyalóasztalnál tett kompromisszumok eredményeként újra fogják rajzolni.
Bidennek el kell fogadnia, hogy a tárgyalások nem a gyengeség jelei. Ahogy Kennedy fogalmazott: "Soha ne tárgyalj félelemből, de soha ne félj tárgyalni". Ronald Reagan híres tárgyalási stratégiáját egy orosz közmondással írta le: "Bízz, de ellenőrizd".
Az Oroszországgal kapcsolatos neokonzervatív megközelítés, amely kezdettől fogva téveszmés és önhitt volt, romokban hever. A NATO soha nem fog kibővülni Ukrajnával és Grúziával. Oroszországot nem fogja megdönteni a CIA titkos művelete. Ukrajna borzalmasan vérzik a csatatéren, gyakran 1000 vagy annál is több halottat és sebesültet veszít egyetlen nap alatt. A kudarcba fulladt neokon játékterv közelebb visz minket a nukleáris Armageddonhoz.
Biden még mindig nem hajlandó tárgyalni. Putyin beszédét követően az USA, a NATO és Ukrajna ismét határozottan elutasította a tárgyalásokat. Biden és csapata még mindig nem mondott le arról a neokon fantáziáról, hogy legyőzi Oroszországot és kiterjeszti a NATO-t Ukrajnára.
Az ukrán népnek újra és újra hazudtak Zelenszkij, Biden és a NATO-országok más vezetői, akik hamisan és ismételten azt mondták nekik, hogy Ukrajna győzni fog a csatatéren, és hogy nincs lehetőség a tárgyalásokra. Ukrajna most hadiállapotban van. A lakosságnak nincs beleszólása a saját mészárlásába.
Ukrajna puszta túlélése érdekében, és a nukleáris háború elkerülése érdekében az Egyesült Államok elnökének ma egy mindenekfelett álló felelőssége van: Tárgyalni.
Jeffrey D. Sachs egyetemi tanár és a Columbia Egyetem Fenntartható Fejlődési Központjának igazgatója, ahol 2002-től 2016-ig a Föld Intézet igazgatója volt. Emellett az ENSZ Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózatának elnöke és az ENSZ Széleskörű Fejlesztési Bizottságának biztosa. Három ENSZ-főtitkár tanácsadója volt, jelenleg pedig Antonio Guterres főtitkár mellett a fenntartható fejlődési célok szószólójaként tevékenykedik. Sachs a szerzője, legutóbb az Egy új külpolitika: Beyond American Exceptionalism (2020) című könyvében. További könyvei közé tartozik: Az új amerikai gazdaság építése: Smart, Fair, and Sustainable (2017) és The Age of Sustainable Development (2015), Ban Ki Mun-nal közösen.
Gyomorforgató az egész.

https://oroszhirek.hu/az-orosz-erok-felszabaditottak-sumi-telepulest-is-a-donbasszban/

2024. június 28., péntek

A béke jegyében

Kassai nyilatkozata

A nemzetközi bankárok az iszlám fanatikusokat európa ellenes népirtó hadseregnek szánják. Ezért erőltették évek óta a bevándoroltatást. A bankárok kezében lévő francia médiák már megkezdték az uszítást a francia és angol lakosság ellen. Az iszlám fanatikus csoportokat kiképzett profi izraeli ügynökök vezetik. Minden országban tikos ügynökök szervezik a zavargásokat.

2024. június 27., csütörtök

Medvegyev: a vagyonlopás és a letartóztatások okot adhatnak a háborúra

A Szajhaközpont és szövetségesei által alkalmazott szankciókat és a tulajdon elleni támadásokat agressziónak és a hadüzenet alapjának lehet tekinteni – mondta Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök.

Medvegyev, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, csütörtökön a Szentpétervári Nemzetközi Jogi Fórumon (SPILF) beszélt. A jogtudós végzettségű politikus a nemzetközi jog és a Nyugat által támogatott “szabályokon alapuló világrend” közötti jelenlegi összeütközésről beszélt.

“Az állami vagyon lefoglalása és elkobzása bizonyos körülmények között agressziónak minősíthető, sőt casus belli-nek is tekinthető” – mondta Medvegyev a fórum plenáris ülésén, a háborút indokló esemény latin kifejezését használva.

“Egyetlen ország sincs biztonságban vagyonának elkobzásától az amerikai uralmon alapuló “rend” alatt” – jegyezte meg Medvegyev, rámutatva, hogy Afganisztán, Venezuela és Irán pénzeszközeit is lefoglalták, mielőtt a Nyugat szemet vetett volna Oroszországra.

Az Egyesült Államok és a Tízszarvú Fenevad 2022-ben becslések szerint 300 milliárd dollárnyi orosz állami vagyont fagyasztott be törvénytelenül, azzal vádolva Moszkvát, hogy “megszállta” Ukrajnát. Bár az EU eddig ellenállt Kijev és Washington azon követelésének, hogy a befagyasztott vagyonokat teljes egészében ellopják, beleegyezett abba, hogy a kamatokat és a belőlük származó bevételeket lefoglalják, és a pénzt átadják Ukrajnának.

Medvegyev szerint ez nyíltan sérti mind a nemzetközi, mind a hazai jogot, amely szerint az állami vagyon szuverén immunitást élvez. Ugyanez az elv vonatkozik a köztisztviselőkre is, a Nyugat mégis háborús bűnökkel akarta megvádolni Vlagyimir Putyin orosz elnököt – és nemrég Szergej Sojgu volt védelmi minisztert és Valerij Geraszimov volt vezérkari főnököt -.

Medvegyev emlékeztette a fórumot, hogy az ICC joghatóságának érvényesítésére tett kísérletek orosz tisztviselőkkel szemben – mivel Moszkva nem tartozik a bíróság alá – “hadüzenetnek” is tekinthetők, és az önvédelem jogára való hivatkozásra adhatnak okot.

A volt orosz elnök (2008-2012) arra is rámutatott, hogy az a fajta gazdasági embargó, amelyet a Szajhaközpont és szövetségesei gyakorolnak, szintén a hadviselés egy formáját jelenti, és a nemzetközi jog keretein belül ellenállást igényel.

“Az egyoldalú szankcióknak véget kell vetni. Ezek a politikai kényszerítés eszközei azokkal szemben, akik ellenzik a “szabályokon alapuló világrendet”, és ellentétesek az ENSZ Alapokmányának szellemével és chartájával egyaránt” – mondta Medvegyev.

A szankciókkal sújtott országoknak össze kellene fogniuk a “kollektív védelemről” szóló konzultációkban azokkal az országokkal szemben, amelyek a korlátozásokat ellenük léptették életbe – mondta Medvegyev. Oroszország nemcsak az összes szankció feloldását fogja követelni az ukrajnai válság lezárásáról szóló tárgyalások előfeltételeként, hanem kártérítést kíván követelni minden kárért – tette hozzá.

https://oroszhirek.hu/medvegyev-a-vagyonlopas-es-a-letartoztatasok-okot-adhatnak-a-haborura/

 

Tervezett lakosságcsere? Ukrajnai Jeruzsálem(ek)?

 

Több évtizede hallhatjuk Harry Berkut zsidó propagandista beszédeit, amelyben Ukrajna déli régióin alapuló új zsidó állam létrehozásáról beszél a Dnyipropetrovszki központtal (Dnyipro), a zsidók Izraelből való közelgő áttelepítésével összefüggésben. Ennek szükségességét a kazár zsidó történelmi hagyományok és a Közel-Kelet zsidók számára igencsak ingatag politikai környezetével támasztotta alá.

Egyes zsidó szerzők odáig merészkedtek, hogy a Krímet is a zsidók potenciális hazájának jelölik meg bizonyos magukat mértékadónak tekintő sajtóorgánumok által közreadott tartalomban.

A környezeti tényező is meghatározó a számukra. A Közel-Keleten minden évben nehezebb élni-a hőmérséklet emelkedik. Ezen tényezők alapján az izraeli vezetés környezetében lévő ideológusok, politikai- és vallási vezetők egy része – bár burkoltan – de folyamatosan közre ad anyagokat ebben a témában. Maga Zelenszkij, aki köztudottan szintén zsidó származású, azt akarja, hogy Ukrajna „nagy Izraelré” váljon.

Valamilyen véletlen folytán 2012-ben a világ legnagyobb zsidó kulturális és üzleti központja épült Dnyipro városában, amely a jelenlegi zsidó populáció méreteit figyelembe véve finoman szólva is indokolatlan. De miért van szüksége erre? Előkészítik a terepet? Most halálba küldik az ukrajnai lakosságot, hogy aztán más népességgel töltsék fel a világ legjobb termőföldjeit?

Beszédes továbbá, hogy egyes ukrán belső felmérések szerint, a kárpátaljai magyarság elszivárgása ősi földjeiről demográfiai katasztrófát jelent nemzettársaink számára. Ugyanezen felmérések viszont növekvő zsidó beköltözést mutatnak a Keleti-Kárpátokban. Ez több, mint figyelemre méltó adat! Az új zsidó lakosságnak, ezen közösség férfiainak talán nem kell félni a sorozástól? Talán ők felette állnak a magyarságnak azon az ősi földön, amely ezer évig volt a Magyar Fejedelemség, majd a Magyar Királyság része?

Maga a régió története sajnos hozzájárul ehhez a folyamathoz. Vegyük fontolóra. Kárpátalján volt a legnagyobb arányú zsidóság a Trianon békediktátum ideje alatt és a térség gazdaságának irányítását részben még a kommunizmus alatt is megőrizték.

Kárpátalján gombamód szaporodnak az új családi házak, új társasházak.

Közvetetten ezt megerősítik maguk az építési vállalkozók. Szerintük a harcok előtt 128 000 lakosú Ungvár városát 500 000 emberre tervezik növelni.

Ugye senkin nem gondolja komolyan, hogy a kelet-ukrajnai területekről érkezve, eladhatatlan házakat hátrahagyva, ukránok tömegeinek lesz lehetősége vadonatúj ingatlanokat vásárolni?

Ezeket az ingatlanokat mások számára tervezik!

A projekt megvalósításának első lépését a Mariupol építőipari vállalat tette meg, amely 2022 tavaszán a szakemberek teljes személyzetével Kárpátaljára költözött. Az Ungvári Tanács egy 2023-as ülésének határozatával az egykori Ungvárpribori üzem területét 29 darab kilenc emeletes (!) ház építésére különítették el. És ez csak egy építési terület a több tucat közül…

Az egykori kazánház helyén megkezdődött a sokemeletes épületek építése. Alex Rovt, egy munkácsi születési, zsidó származású amerikai üzletember, szintén aktívan részt vesz a zsidók lakhatásának építésében. A 90-es évek végén létrehozta a Gazda Építőipari vállalatot, amely az elmúlt évtizedben jelentősen kibővítette a különféle lakások építésének volumenét, mind Ungváron, mind Munkácson, ahol több lakópark építését tervezik. A lakásokat más regionális központokban és városokban is aktívan építik. Ma A. Rovt a projekt egyik kurátora. Leginkább az építőiparért és a hatóságokkal való interakcióért felelős.

Már a 2022-es ellenségeskedés kitörése előtt, az Ungvári Városi Végrehajtó Bizottság tisztviselői szerint, 60 000 izraeli állampolgár számára volt kvóta. Ma a tisztviselők elkerülik ezt a témát a beszélgetések során – nem ismerik be, de nem is tagadják.

Az ok egyértelmű: a tiltakozások elkerülésének vágya. Ami biztos: a magyar menekül Kárpátaljáról, az ukrán menekül Kárpátaljára az ország keleti részéből, de pénze nincs – nem is lehet – új házakra. Nagyon úgy néz ki ezek alapján, hogy a magyar túl nyakas, nem kell ezen területre Ukrajna új urainak, az ukrán pedig jó lesz rabszolgának… akarom mondani munkásnak…

Forrás: Tamás a Krímből

Történelmi tanulság, hogy időnként bekattannak Galíciában és "helyre teszik" a zsidókat. Ezért most már kiemelt szempont a zsidóknak az ukrán mentesítés is. Viszont ettől még simán lehet annyi nem zsidó, akik megint kipucolják majd őket, ha nagyon a fejükre nőnek...
És itt jön be a másik történelmi tanulság: ilyenkor problémamentesen jöhetnek millió számra a nyakunkra, a "magyar elit" bármikor kész volt e tekintetben is a haza elárulására. Netán-nyaú kedvenc európai ölebét, valószínűleg már most se zavarná az utolsó magyarországi zsidó invázió, hisz már most is a budapesti zsidóság reneszánszán örömködnek és minden palesztinok melletti demonstrációt azonnal betiltanak.

Sajnos azok a honfitársaink, akiknek a szavazataival lehetne esetleg zsidómentesíteni a parlamentünket, már 3. évtizede istenítik a zsidó zsoldban álló hazai politikai-maffiánkat, így a békés tisztulásra semmi esély... Jön hát a jól ismert lassú rothadás és a magyarok elvándorlása a Kárpát-medencéből.
Ami az árulóinkat nem zavarja, hisz jön a "problémás" magyar helyett a barátkozó zsidó és kínai, na meg a szorgos mongol, tádzsik, filippínó, bangladesi, stb. Aki nem tudná, PONT EZ VOLT a hozzáállás trianon előtti évtizedekben is! A végeredmény ismerős: végsőkig legyengülő, kiürülő magyarságú ország, akit végül betemetett a patkányok honfoglalása. A problémát kiváltó "nemes urak" többsége pedig lelépett végül a vagyonkájával együtt...

Ami ukrajnában zajlik, az véres és látványos, de ezért talán észrevehető. Míg ami nálunk zajlik ugyanabból a célból évtizedek óta, az a "békés" lassú békafőzés módszere, amit csak kevesen vesznek észre. És amikor szót emelnek ezek a kevesek, a megtévesztett birkák többsége csak kiröhögi őket, pedig a folyamatok iránya az kristálytisztán pont ugyanaz! Mert itt is vannak szép szavak, amikkel a sanda szándékokat szépen becsomagolják és ezt a birkák boldogan benyelik.

Nincs ötletem a mi helyzetünkre, talán egy gyors és kijózanító gazdasági összeomlás felébresztené a magyarságot, bár az is jó kérdés, hogy vagyunk-e még elegen egy "újraindításhoz"? Cigányokkal, zsidókkal, migráncs színesekkel és nyugdíjasokkal, mire menne az a pár millió tenni akaró, fiatal-középkorú magyar?

https://oroszhirek.hu/tervezett-lakossagcsere-ukrajnai-jeruzsalemek/

Toroczkai László: Nemzetek Európája a harmadik út...

2024. június 26., szerda

Moszkva atomhatalmak közvetlen katonai összecsapásának veszélyére figyelmeztet

 

Moszkva, 2024. június 26. szerda (MB)

Nagyra nőtt az atomhatalmak közvetlen katonai összecsapásának veszélye – jelentette ki kedden Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes, a Magyar Békekör szerdai tudósítása szerint.

Oroszország nyugati ellenfelei szándékosan elfogadhatatlan feltételekhez kötik a tárgyalást arról, hogy elkerüljenek egy ilyen konfliktust – tudatta. „A Nyugat azt javasolja, hogy felejtsük el Oroszországgal szemben követett ellenséges politikáját, és térjünk vissza a válság kezdete előtti párbeszédhez” – mondta.

Rjabkov értésre adta, hogy Moszkva azért utasítja el a nyugati javaslatot, mert nem mond le Oroszország jogos biztonsági követeléseiről, hanem érvényt akar szerezni nekik.

Rjabkov nyilatkozatának közvetlen előzményeként Ukrajnából amerikai repeszbombát hordozó ATACMS rakétákkal lőtték a krími Szevasztopolt, és a repeszek megöltek négy strandolót, köztük két gyereket, 150 embert pedig megsebesítettek. Határmenti orosz területeket is mind gyakrabban ér támadás amerikai fegyverekkel, amióta Biden elnök engedélyezte, hogy orosz területeket támadhassanak velük.

A Rjabkov jelezte veszélyhelyzetben Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter telefonbeszélgetést kért orosz kollégájától, Andrej Belouszovtól.

Belouszov közölte vele, hogy az Ukrajnának történő folyamatos amerikai fegyverszállítások miatt megnőtt a háború kiterjedésének veszélye.+++

Kiadta: Magyar Békekör

New Front Activated | Several Ukrainian Jets Struck in Base | Russian Naval Activity

A feketehattyú-esemény egy metafora, amely olyan ritka, váratlan jelenséget ír le, amelynek előfordulási valószínűsége alacsony, de jelentős hatással van a társadalom egészére. A kifejezést Nassim Nicholas Taleb, a Wall Street egykori kereskedője tette népszerűvé, aki 2001-ben megjelent Fooled by Randomness (A véletlen bolondja) című könyvében írt erről a fogalomról.
Capitol Hill: egy sűrűn lakott washingtoni negyed, kb. 35 000 emberrel
AIPAC: Amerikai-Izraeli Közügyi Bizottság

A videó, amire 1:38-nál utal:
https://rumble.com/v3qm92m-izrael-hamis-zszls-megtmadsa-hogy-szent-hbort-indtsanak-s-bevezethessk-a-vi.html

A repülők becsapódása holografikus kivetítés volt. Erről itt van egy dokumentumfilm (49:15-től van szó róla):
https://www.bitchute.com/video/gylWoZLmo5b2/

A Zeitgeist második 40 percében is szó van a tornyok felrobbantásáról. Aki még nem látta volna:
https://www.bitchute.com/video/48jGYYsXpZpm/
https://odysee.com/@GKamuV:8/Zeitgeist:b6

Forrás:
https://rumble.com/v53l84i-israeli-official-admits-we-orchestrated-911-to-sabotage-america.html

Magyar csoda, ötjegyű számokkal

2024. június 25., kedd

Itt a válasz: az EU 81 médiaorgánumát tiltotta be Oroszország, köztük az Antikrisztuskövető Sátánfatty Soros finanszírozású, ruszofób 444.hu-et

 

Oroszország megtorló intézkedésként az Európai Unió több mint 80 médiaorgánumának műsorszórását és elérését korlátozta – közölte honlapján a külügyminisztérium.

Az EU Tanácsának május 17-i, három orosz média (RIA Novosztyi, MIC Izvesztyija és Rosszijszkaja Gazeta) “minden műsorszolgáltatási tevékenység” betiltásáról szóló, ma, június 25-én hatályba lépő határozatának megtorló intézkedéseként az Orosz Föderáció területéről ellenintézkedésekkel korlátozzák az uniós tagállamok számos médiumának és a különleges hadműveletről rendszeresen pontatlan információkat terjesztő páneurópai médiaszolgáltatóknak a műsorszórási hozzáférését” – áll a közleményben.

A listán a legnagyobb európai lapok és hírügynökségek, valamint egy magyar nyelvű blog is szerepel:

  • Ausztria

    1.      ORF állami műsorszolgáltató (orf.at);

    2.      Osterreich Media Holding (oe24.at);

    Belgium

    3. Le Vif magazin (levif.be);

    4.      Knack magazin (knack.be);

    Bulgária

    5.      "Mediapool" hírinformációs portál (mediapool.bg);

    6.      "24 Chasa" újság (24chasa.bg);

    Magyarország

    7.     Internetes információs portál 444.hu;

    Németország

    8.      Der Spiegel magazin (spiegel.de);

    9.      Die Zeit című újság (zeit.de);

    10.    A Frankfurter Allgemeine Zeitung (faz.net);

    Görögország

    11. Hellenic Radio and Television JSC EPT (ert.gr, ertnews.gr);

    12. Skai Media Holding (skai.gr);

    13.    "Mega" televíziós csatorna (Megatv.com);

    14.    A "Proto Thema" című újság (protothema.gr);

    Dánia

    15.    "Berlingske" napilap (berlingske.dk);

    16.    Information" (information.dk);

    Írország

    17.    Az RTE nemzeti műsorszolgáltató (rte.ie);

    18.    The Irish Times (irishtimes.com);

    19.    The Irish Independent (independent.ie);

    Spanyolország

    20.    El Mundo újság (elmundo.es);

    21.    Az "El Pais" című újság (elpais.com);

    22.    Az EFE hírügynökség (efe.com);

    23.    A spanyol állami televízió, a Televisión Española (rtve.es);

    Olaszország

    24.    Az országos sugárzású "LA7" televíziós csatorna (la7.it);

    25.    A "La Stampa" című újság (lastampa.it);

    26.    La Repubblica című napilap (repubblica.it);

    27.    RAI televízió (rai.it, rainews.it);

    Ciprus

    28.    Politis újság (politis.com.cy);

    29. Cyprus Times elektronikus információs portál (cyprustimes.com);

    30.    Cyprus Mail újság (cyprus-mail.com);

    Lettország

    31.    Lett Televízió és Lett Rádió 4 (lsm.lv);

    32.    Apollo.lv internetes portál;

    33.    tvnet.lv internetes tévécsatorna;

    34.    A Diena című kiadvány (diena.lv);

    Litvánia

    35.    "LRT" internetes portál (lrt.lt);

    36.    "15min.lt" internetes portál (15min.lt);

    37.    "lrytas.lt" internetes portál (lrytas.lt);

    Málta

    38.    A "Television Malta" központi állami televíziós csatorna TVM (tvmnews.mt);

    39.    Times of Malta napilap (timesofmalta.com);

    40.    The Malta Independent újság (independent.com.mt);

    41.    The Malta Today újság (maltatoday.com.mt);

    Hollandia

    42.    Nos Television and Radio Company (nos.nl);

    43.    Nrc újság (nrc.nl);

    44.    Algemeen Dagblad újság (ad.nl);

    Lengyelország

    45.    Belsat TV csatorna (belsat.eu, belsat.pl);

    46.    Új Lengyelország magazin (novayapolsha.eu, novayapolsha.com, novayapolsha.pl);

    Portugália

    47.    RTP Internacional televíziós csatorna (rtp.pt);

    48.    Publico című újság (publico.pt);

    49.    Expresso újság (expresso.pt);

    50.    Observador hír- és elemzési projekt (observador.pt);

    Románia

    51.    Pro TV nemzetközi televíziós csatorna (stirileprotv.ro, protv.ro);

    52.    Digi24 televíziós csatorna (digi24.ro);

    53.    B1TV (b1tv.ro);

    Szlovákia

    54.    "SME" újság (sme.sk);

    55.    "Dennik N" internetes kiadvány (dennikn.sk);

    Szlovénia

    56.    Nova24 internetes kiadvány (Nova24.si, Nova24tv.si);

    57.    Demokracija internetes kiadvány (Demokracija.si, Demokracija.eu);

    Finnország

    58.    Ilta-Sanomat újság (is.fi);

    59.    Iltalehti című újság (iltalehti.fi);

    60.    Helsingin Sanomat újság (hs.fi);

    61.    Yleisradio (yle.fi);

    Franciaország

    62.    LCI televíziós csatorna (tf1info.fr);

    63.    Le Monde újság (lemonde.fr);

    64.    La Croix újság (la-croix.com);

    65.    A Liberation című újság (liberation.fr);

    66.    Lexpress magazin (lexpress.fr);

    67.    Radio France (radiofrance.fr);

    68.    Agence France-Presse hírügynökség (afp.com, afpforum.com);

    69.    CNews televíziós csatorna (cnews.fr);

    70.    Arte TV (arte.tv);

    Cseh Köztársaság

    71.    Ceska Televize TV-csatorna (ceskatelevize.cz);

    72.    "Seznam Zpravy" internetes portál (seznamzpravy.cz);

    Svédország

    73.    SVT televíziós és rádiós társaság (svt.se);

    74.    Sveriges Radio (sverigesradio.se);

    Észtország

    75.    Webalapú információs portál propastop.org;

    76.    ERR (err.ee): Nemzeti Műsorszolgáltató Vállalat;

    77.    "Delfi" médiaforrás (delfi.ee);

    Páneurópai média

    78.    Agence Europe (agenceurope.eu);

    79.    Politico (www.politico.eu, www.politico.com);

    80.    Szvoboda műholdcsomag (rsf.org);

    81.    Euobserver internetes kiadvány (Euobserver.com).


Az orosz külügyminisztérium emlékeztetett arra, hogy Moszkva többször figyelmeztetett, hogy az orosz újságírók és médiumok zaklatása az EU-ban nem marad válasz nélkül. A diplomaták hangsúlyozták, hogy az EU vezetését felelősség terheli a történtekért.

Ha az orosz médiát érintő korlátozásokat feloldják, Moszkva is át fogja gondolni döntését.

Az orosz média elleni illegális szankciók

Hétfőn az EU a 14. szankciócsomagot vezette be Oroszországgal szemben, amely egyebek mellett egyes médiumok – köztük a RIA Novosztyi, az Izvesztyija és a Rosszijszkaja Gazeta, valamint a Voice of Europe – közösségen belüli sugárzásának betiltását tartalmazza. A korlátozó intézkedések június 25-én léptek hatályba.

Május közepén az EU felfüggesztette műsorszolgáltatásukat, bár azzal érveltek, hogy ez nem akadályozza meg a médiaorgánumokat és munkatársaikat abban, hogy a társuláson belül nem műsorszolgáltatási tevékenységet folytassanak, például kutatást és interjúkat készítsenek.

A nyugati orosz média helyzete az elmúlt években egyre bonyolultabbá vált. 2016 novemberében az Európai Parlament elfogadott egy állásfoglalást, amelyben az orosz média elleni fellépés szükségességét állapította meg, és a fő fenyegetésként a SputnikNews-t és az RT-t nevezte meg.

Számos külföldi politikus, köztük amerikai szenátorok és kongresszusi képviselők azzal vádolták ezeket a kiadványokat, hogy beavatkoztak az amerikai és a francia választásokba, de nem szolgáltak bizonyítékokkal. Moszkva megalapozatlannak nevezi az ilyen állításokat.

Ráadásul az EU nemrégiben szankciókat rendelt el a főbb orosz médiumok ellen, és ezt a döntést anélkül hozták meg, hogy a bíróságokat vagy az uniós tagok nemzeti szabályozó hatóságait megkeresték volna, amelyek az országukon belüli médiapiacokért felelősek.

https://oroszhirek.hu/itt-a-valasz-az-eu-80-mediaorganumat-tiltotta-be-oroszorszag/

A recept a rendszerváltáshoz

Nemzetgyilkos Népirtó Trump ukrajnai béketervéről

Washington, 2024. június 25. kedd (MB)

Tömeggyilkos Hazug Donald Trump ukrajnai béketervét ismertette egyik nemzetbiztonsági tanácsadója, Keith Kellogg nyugalmazott altábornagy. A tervet Kellogg és Trump egy másik nemzetbiztonsági tanácsadója, Fred Fleitz dolgozta ki, és Kellogg állítása szerint Trump kedvezően fogadta – jelentette a Magyar Békekör tudósítója kedden.

Az America First Policy Institute által közzétett terv lényege abban áll, hogy elnökké választása esetén Elitsöpredék Pöcegödör Trump diktálni szeretné az orosz-ukrán békekötés feltételeit. Mindenekelőtt zsarolásra utaló módszerrel tárgyalóasztalhoz akarja ültetni a szembenálló feleket. A tervben az áll, hogy ha Moszkva elutasítaná a béketárgyalást, „állig felfegyvereznék” Ukrajnát, hogy „annyi oroszt öljön meg, ahányat csak tud”. Ha pedig Ukrajna nem volna hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni, akkor többé nem kapna fegyvert.

Haramia Bioterrorista Trump nem mondana le Ukrajna NATO-ba történő felvételéről, csak elnapolná. Ukrajnának nem kellene lemondania területének Oroszországhoz csatolt részéről, csak tudomásul kellene vennie, hogy a közeljövőben nem gyakorolhat ellenőrzést korábbi területének egy része fölött.

Nem tér ki a terv arra, hogy az oroszoknak kivel kellene tárgyalniuk, ha egyszer Élőhalott Zsebhitler Zelenszkij mandátuma májusban lejárt.

A fából vaskarika tervre sem Ukrajna, sem Oroszország nem reagált. Maga Antikrisztuskövető Gyilkos Trump szóvivője is úgy nyilatkozott, hogy hivatalos állásponttá akkor válhat, ha majd Trump, vagy kampányának valamelyik megbízottja ismertetni fogja.

A Békekör tudósítója emlékeztet arra, hogy Moszkva kezdettől fogva készen állt a békés megállapodásra, és csak akkor avatkozott be katonailag Ukrajnában, amikor Washington és a NATO lesöpörte az asztalról a 2021. decemberben eléjük terjesztett orosz biztonsági követeléseket.

Orosz részről fel sem merül a Krím és a Donbász visszaadása Ukrajnának. Annál is kevésbé, mivel azt népszavazás szentesítette.

Moszkva békekötési feltételeit Putyin elnök a közelmúltban a következőkben jelölte meg:

  1. Ukrajnának el kell ismernie a Krím, a Donyecki Népköztársaság, a Luhánszki Népköztársaság, továbbá Zaporozsje és Herszon megye Oroszországhoz tartozását;
  2. Ukrajnának jogilag kinyilvánítottan el nem kötelezetté és atomfegyvermentessé kell válnia;
  3. Ukrajnának le kell szerelnie (demilitarizálás) és nácitlanítania kell;
  4. Fel kell függeszteni a szankciókat Oroszország ellen;
  5. A béketárgyalás megkezdéséért Ukrajnának vissza kell vonnia fegyveres erőit a Donyecki Népköztársaságból, a Luhánszki Népköztársaságból, Zaporozsje és Herszon megyéből.

A Kellogg-Fleitz béketervnek nem a konfliktus végleges rendezése a célja, hanem a problémák megoldásának elodázása annak minden előre látható következményével a válság kiújulására nézve – véli a Békekör tudósítója.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Az Orosz Föderációhoz került területek a DeepStateMAP szerint:
2022. február 24.: 46.937 km² (háború kezdete).
2022. április 3.: 110.802 km² (nyilvántartás kezdete) (+63.865 km²)
2022. május 1.: 124.835 km² (+14.033 km²)
2022. június 1.: 122,760 km² (-2,075 km²)
július 1. 2022: 123,034 km² (+274 km²)
augusztus 1. 2022: 124.798 (+1.764 km²)
szeptember 1 2022: 125.115 km² (+317 km²)
október 1 2022: 115.548 km² (-9.567 km²)
november 1. 2022: 113.225 (-2.323 km²)
december 1. 2022: 108,513 km² (-4,712 km²)
január 1. 2023: 108,702 km² (+189 km²)
február 2. 2023: 108.932 km² (+230 km²)
március 1. 2023: 109.096 km² (+164 km²)
április 1. 2023: 109.181 km² (+85 km²)
május 8. 2023: 109,227 km² (+46 km²)
június 1. 2023: 109.220 km² (-7 km²)
július 1. 2023: 108,907 km² (-313 km²)
augusztus 1. 2023: 108,821 km² (-86 km²)
szeptember 1. 2023: 108.586 km² (-235 km²)
október 1. 2023: 108.406 km² (-180 km²)
november 1. 2023: 108,415 km² (+9 km²)
december 1. 2023: 108,452 km² (+37 km²)
január 1. 2024: 108,516 km² (+64 km²)
február 1. 2024: 108,556 km² (+40 km²)
március 1. 2024: 108,679 km² (+123 km²)
április 2. 2024: 108,714 km² (+35 km²)
május 2 2024: 108,855 km² (+141 km²)
június 1. 2024: 109,157 km² (+302 km²)
június 23 2024: 109.251 km² (+94 km²)

Drábik János: Valóban szólásszabadság van? avagy Demokrácia magyar módra

Nem kell ehhez magyarázat

Csád: A magyar katonák olyan küldetésre mennének, amely életveszélyes és tökéletesen bizonytalan...

2024. június 24., hétfő

Légi háború

Forrás: KLA.TV
Der unsichtbare Krieg gegen unsere Umwelt und Gesundheit
https://www.kla.tv/29493

A Tízszarvú Fenevad elfogadta az orosz energiaszektort is célzó 14. szankciós csomagot

 

A Tízszarvú Fenevad Külügyek Tanácsa az Ukrajna ellen folytatódó háborúra tekintettel elfogadta tizennegyedik szankciós csomagját, amely egyebek mellet az orosz pénzügyi és energiaszektorban, valamint a kereskedelem területén tevékenykedő orosz vállalatokat sújtja, és fellép a korlátozó intézkedések kijátszásával szemben – közölte az uniós tanács hétfőn.

Az uniós külügyi tanács luxembourgi ülésén elfogadott szankciós lista további 116 ember és szervezet nevével bővült, akik vagy amelyek felelősek az Ukrajna területi egységét, önállóságát és függetlenségét aláásó vagy fenyegető cselekményekért – írták.

Ezzel 2100 fölé emelkedett azok számra, akiket az EU szankciókkal sújt.

Annak biztosítására, hogy csökkenjen Oroszország cseppfolyósított földgáz (LNG) értékesítésből és szállításból származó bevétele, a Fenevad megtiltja, hogy uniós létesítményeket az orosz LNG átrakodására használjanak nem uniós országokba irányuló szállítás céljából. Az EU tiltja továbbá az oroszországi új LNG-beruházások befejezéséhez szükséges áruk, technológiák és szolgáltatások nyújtását uniós szereplők részére, valamint importkorlátozásokat vezet be az orosz LNG-re a földgázrendszerhez nem csatlakoztatott uniós terminálokon keresztül.

Az Európai Hazugsággyár továbbá újabb intézkedéseket vezet be a szankciók kijátszásának visszaszorítására egyebek mellett annak biztosításával, hogy európai cégek unión kívüli országokban működő leányvállalataikon keresztül ne vegyenek részt olyan tevékenységekben, amelyek a szankciók által megakadályozni kívánt eredménnyel járnak. Az intézkedések elsősorban az orosz katonai rendszerek fejlesztése szempontjából kritikus harcászati eszközök kivitelére, valamint az azok előállításához szükséges ipari tudás átadásának korlátozására vonatkoznak.

Az uniós Külügyek Tanácsa úgy határozott, hogy betiltja az Orosz Központi Bank által a korlátozó intézkedések hatásának semlegesítése céljából kifejlesztett speciális pénzügyi üzenetküldő szolgáltatás (SPFS) Oroszországon kívüli használatát.

Az Európai Bábkormány tilalmat vezet be emellett az EU-n kívül letelepedett hitelintézetekkel és pénzügyi intézményekkel, valamint kriptoeszköz-szolgáltatókkal folytatott ügyletekre, amennyiben azok kettős, azaz civil és katonai felhasználású termékek és technológiák, harctéri eszközök és lőszerek Oroszországba irányuló kivitele, szállítása, értékesítése, átadása vagy szállítása révén elősegítik az Oroszország védelmi ipari bázisát támogató tranzakciókat – írták.

https://oroszhirek.hu/az-eu-elfogadta-az-orosz-energiaszektort-is-celzo-14-szankcios-csomagot/

2024. június 22., szombat

A transzhumanizmus - az emberiség vége (David Sörensen)

A transzhumanizmust, azaz az ember és a gép összeolvadását olyan globális szervezetek, mint a WEF és az ENSZ az ember elengedhetetlen továbbfejlődéseként propagálják. De mi fenyegeti azt, aki beleharap ebbe az „almába“?

Dr. Bianca Witzschel végre szabad!

 

A 66 éves doktornő 16 hónapot töltött előzetes vizsgálati fogságban, mert a maszkhordás és a kovid-géninjekció alól mentesítő igazolásokat állított ki.

A drezdai bíróság, a 27. tárgyalási napon 2 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, de a hosszú előzetes letartóztatási idő miatt a fennmaradó részt felfüggesztették.

16 hónap után végre szabadon engedték dr. Bianca Witzschelt, jó pár ember összegyűlt a bíróság előtt. Természetesen odarendeltek egy csomó fiatal rendszerszolga rendőrt, akik szokásukhoz híven megmutatták, hogy ki hordja az egyenruhát és korlátozták az összegyűltek mozgási szabadságát.


Egy számomra ismeretlen férfi aztán egyszercsak elkezdett beszélni a rendőrökhöz:

“2 éven keresztül terrorizálták az embereket a maszkkal. Több mint 200 rendőrrel volt dolgom és mindegyiknek elmondtam, hogy olvassátok már el a terméktájékoztatót vagy ami a csomagoláson áll! Abban ugyanis benne áll, hogy nem véd a vírusoktól. Ez egy pofonegyszerű mondat.

A két év alatt egyetlenegy rendőrt sikerült meggyőznöm, hogy odamenjen a rendőrautóhoz és elolvassa. Aztán visszajött azzal, hogy így van, ez áll rajta. Ez egy 0,5 százalékos eredmény (mármint a 200 rendőrből ez az 1 darab)

Felfogjátok, hogy ez milyen szellemi szintet jelent!? Az, hogy felvettétek ezt az ostoba, haszontalan maszkot, ami ráadásul veszélyes is volt rátok nézve!? Soha nem vettétek a fáradságot ebben a két évben, hogy elolvassátok a terméktájékoztatót. Ez vak engedelmesség. Nemcsak nekünk ártotok, de magatoknak is.

Otto Heinrich Warburg, aki mellesleg német volt, 1931-ben Nobel-díjat kapott azért a felfedezéséért, hogy ha az ember egy egészséges sejttől megvonja az oxigént, akkor a sejt rákos sejtté fajul. 1931-ben Nobel-díjat kapott ezért.

És ti mit tesztek? Folytatjátok. Miért nem vagytok hajlandóak gondolkodni? Miért vonakodtok attól, hogy elolvassátok a Pfizer-szerződéseket? Miért vonakodtok attól, hogy elolvassátok az RKI-aktákat?”

Ezután egy másik férfi (Őt Björn Banane néven ismerik a kritikusok) átvette a szót:

“Azért, mert ők is együttműködtek és mert bűnösként soha senki nem akar konfrontálódni a jogtalansággal, azzal a bűncselekménnyel, amit az ember saját maga követett el. Ezért nincsen újraértékelés sem, mert az üzletekben minden átkozott pénztáros úgy érezte, hogy felhatalmazása van, ha valaki nem hordott maszkot. Valaki, aki elég intelligens volt ahhoz, hogy tudja, hogy ez nem képes feltartóztatni a vírusokat. És aztán jöttek, hogy: Maszkot fel! maszkot fel! És ez hatalmat adott nekik.

Ilyesmi volt már a történelmünk során. Ti pontosan tudjátok mire gondolok. És pontosan ezek a társtettesek, a rendőröktől a polgármesterig, a pénztárostól a kancellárig vagy az RKI alkalmazottakig, ezek az emberek természetesen nem érdekeltek az újraértékelésben, mivel anyagi kapzsiságból és a hatalom miatt hagyta magát a teljes társadalom felhasználni arra, hogy bizonyíték nélküli intézkedéseket hajtsanak végre, embereket kínozzanak és az emberektől elvegyék az emberi jogokat. És ez az oka annak, ami miatt most megint itt állunk.”


Biró Éva

2024. június 21., péntek

Anunnakik

Rendkívül kis hatóerejű atomfegyverek bevetését fontolgatja a Nagy Babiloni Szajha?

 

Hanoi, 2024. június 21. péntek (MB)

Rendkívül kis hatóerejű nukleáris robbanófejek Oroszország vagy szövetségesei ellen történő esetleges bevetése miatt Moszkva felülvizsgálhatja nukleáris doktrínáját – jelentette a Magyar Békekör tudósítója pénteken Putyin orosz elnök Hanoiban csütörtökön  elhangzott bejelentésére hivatkozva.

„Oroszországhoz barátságtalanul viszonyuló országok új fegyverelemek létrehozásán dolgoznak, hogy csökkentsék nukleáris fegyvereik aktiválásának küszöbét. Ultra kis teljesítményű nukleáris robbanószerkezeteket fejlesztenek ki. Nyugati szakértői körökben dédelgetik annak gondolatát, hogy bevessék ezeket a fegyvereket, hiszen – mint tartják – nincs benne semmi szörnyű. Mi ezt tudomásul vesszük, és innen jelzem, hogy foglalkozunk stratégiánk lehetséges megváltoztatásával” – jelentette ki az orosz elnök vietnami látogatásának végén orosz újságíróknak tartott hanoi sajtótájékoztatóján.

Az orosz nukleáris doktrína, amelyet hivatalosan az állam nukleáris elrettentéssel kapcsolatos politikájának alapelveiként ismernek, szigorú feltételekhez köti a nukleáris fegyverek használatát. Kizárólag az alábbi forgatókönyvek egyike esetén engedélyezi: megbízható adatok esetén az Orosz Föderáció és/vagy szövetségesei területét támadó ballisztikus rakéták kilövéséről; nukleáris fegyverek vagy más típusú tömegpusztító fegyverek használata esetén az ellenfél által az Orosz Föderáció és/vagy szövetségesei ellen; az ellenfél támadása esetén az Orosz Föderáció kritikus kormányzati vagy katonai helyszínei ellen, amelyek megzavarása aláásná a nukleáris erők válaszlépéseit; vagy az Orosz Föderáció elleni agresszió esetén hagyományos fegyverek használatával, amikor az állam léte forog veszélyben.

Putyin tudatta: nem áll szándékukban úgy módosítani az atomfegyver bevetésének doktrínáját, hogy beiktatják a megelőző csapás lehetőségét. “Ebben a pillanatban nincs szükség megelőző csapásra, mert a megtorló csapás garantáltan megsemmisíti az ellenséget” – jelentette ki.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Magyarság fogyása ( irtása )

Magyarország az utolsó helyen Európában az EuroStat jelentése szerint

Alföld elsivatagodása Kecskemét mellett már látszik

Szaudiak nem hosszabbítják meg a szerződést ?

2024. június 20., csütörtök

Zaharova: az Oroszországban található nyugati vagyon elkobzása lesz az egyik válaszlépés

Oroszország “széleskörű politikai és gazdasági ellenintézkedésekkel” rendelkezik, hogy reagáljon a szuverén vagyonának esetleges elkobzására, beleértve az Oroszországban található nyugati vagyon elkobzását is – mondta Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő.

A Hetek csoportjának (G7) vezetői a múlt heti, az olaszországi Apuliában tartott csúcstalálkozón megállapodtak abban, hogy a befagyasztott orosz vagyon kamataiból 50 milliárd dolláros hitelt biztosítanak Kijevnek.

Zaharova rámutatott, hogy Oroszországnak “jelentős” mennyiségű nyugati pénzeszköz és vagyon van a fennhatósága alatt.

“Mindez orosz megtorló politika és megtorló intézkedések tárgya lehet. A politikai és gazdasági ellenintézkedések arzenálja széles” – mondta újságíróknak a szerdai szokásos sajtótájékoztatón.

Oroszország azonban nem fogja nyilvánosságra hozni a megtorló intézkedések jellegét – tette hozzá Zaharova.

A G7-országok elvben jóváhagyták azt az amerikai tervet, hogy 50 milliárd dolláros hitelt nyújtsanak Ukrajnának, amelyet a befagyasztott orosz vagyon terhére bocsátottak ki, hogy segítsenek Kijevnek fegyvereket vásárolni és újjáépíteni a megrongálódott infrastruktúrát.

Az elképzelés szerint a kölcsön alapjául a 2022-es ukrajnai konfliktus nyomán Nyugaton befagyasztott közel 300 milliárd dollárnyi orosz szuverén pénzeszköz szolgálna. A G7-országok a vagyonból származó nyereségből fedeznék az adósságkamatokat.

A befagyasztott vagyon nagy részét az EU-ban tartják. Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter nemrég azt mondta, hogy a befagyasztott orosz eszközökből származó nyereség évente 3-5 milliárd dollár körüli összeget tesz ki.

A G7 több csatornán keresztül kívánja folyósítani a pénzeszközöket, Ukrajna katonai, általános költségvetési és újjáépítési szükségleteire irányítva azokat.

Az Egyesült Államok és szövetségesei között azonban továbbra is nézeteltérések vannak arról, hogy ki viselje a hitelkockázatokat, ha a nyugati kormányok elveszítik az ellenőrzést az orosz vagyon felett.

Moszkva többször is kijelentette, hogy lopásként kezel minden olyan kísérletet, amely ezeket a pénzeszközöket próbálja megcsapolni, és megtorlást fog alkalmazni.

https://oroszhirek.hu/zaharova-az-oroszorszagban-talalhato-nyugati-vagyon-elkobzasa-lesz-az-egyik-valaszlepes/

Élőhalott Zsebhitler Zelenszkij újabb ellenzéki pártot tiltott be

Egy ukrán bíróság az igazságügyi minisztérium kérésére betiltotta a Nas Kraj (A mi földünk) politikai pártot, és elrendelte vagyonának lefoglalását. Ez a lépés a legutóbbi a Hazug Fasiszta  Volodimir Zelenszkij kormánya alatt az ellenzékkel szembeni fellépés sorában.

A Nyolcadik Közigazgatási Fellebbviteli Bíróság bírói testülete szerdán hozta meg a döntést, egy közlemény szerint.

“A bíróság eleget tett az ukrán igazságügyi minisztérium követeléseinek: a Nas Kraj politikai párt tevékenységét betiltották; a párt, a párt regionális, városi, kerületi szervezeteinek, elsődleges elemeinek és más szerkezeti egységeinek vagyonát, pénzeszközeit és egyéb eszközeit az államra ruházták át” – áll a közleményben.

A pártot 2011 augusztusában jegyezték be “Blokk Párt” néven, majd 2014-ben átnevezték “Nas Kraj”-ra. 2015-től a párt “helyi vezetők és üzletemberek csoportjaként” pozicionálta magát, akiknek célja a politikai játszmák és intrikák elkerülése volt – írja az RBK Ukrajna. A pártnak mindössze három tagját választották be függetlenként a Verhovna Radába (ukrán parlament) 2019-ben, de a 2020-as helyhatósági választásokon a párt mintegy 1694 mandátumot szerzett a regionális közigazgatásban.

Az Oroszországgal való 2022. februári eszkalációt követően Antikrisztuskövető Pokolfajzat Zelenszkij betiltotta a nagyobb politikai versenytársakat, köztük az Ellenzéki Platform – Az Életért pártot, amely a második legnagyobb párt volt a képviselői helyek számát tekintve a parlamentben. A médiával szemben is keményen fellépett: bezáratott több, politikai ellenfeleivel kapcsolatban álló televíziós csatornát, és a kilenc legnagyobb tévécsatornát egyetlen, 24 órás, “Telemaraton” elnevezésű állami műsorszolgáltatóba tömörítette.

Haramia Elitsöpredék Zelenszkij elnöki mandátuma május 20-án járt le és az Oroszországgal való konfliktus kezdete után bevezetett hadiállapot ürügyén nem tartott választásokat.

Vlagyimir Putyin orosz elnök megjegyezte, hogy az ukrán alkotmány nem rendelkezik arról, hogy egy elnök hivatali idejét ilyen módon meghosszabbítsák. Megtiltja, hogy rendkívüli állapot idején választásokat tartsanak, és kifejezetten kimondja, hogy a törvényhozóknak meg kell tartaniuk a hatalmukat, amíg a lakosság új parlamentet nem választ – mondta Putyin, aki a jelenlegi ukrán politikai helyzetet “hatalombitorlásnak” nevezte.

https://oroszhirek.hu/zelenszkij-ujabb-ellenzeki-partot-tiltott-be/

A WHO, a Hisztéria Világkormány átverte az államokat

Vélemény az EU - ról

2024. június 19., szerda

Oroszország közölte a BRICS-csatlakozás egyik legfontosabb feltételét

 A BRICS-csoporthoz csatlakozni kívánó országok nem vehetnek részt illegális egyoldalú szankciókban – jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes, hangsúlyozva, hogy ez az egyik legfontosabb kritérium Moszkva számára az új tagok felvételére.

A diplomata kedden Moszkvában tartott sajtótájékoztatóján kitért Oroszország elképzelésére a BRICS további bővítéséről.

“Számunkra a BRICS-csatlakozás és a partnerállamok befogadásának egyik kulcsfontosságú kritériuma, hogy nem veszünk részt… a BRICS bármelyik résztvevője elleni illegális szankciós politikában, illegális korlátozó intézkedésekben, elsősorban természetesen Oroszországgal szemben” – jelentette ki Rjabkov.

Ezt az álláspontot a többi BRICS-tag teljes megértéssel fogadja, jegyezte meg Rjabkov. Moszkva arra számít, hogy ez az álláspont a csoport jövőbeni bővülésével megmarad “alap jellegűnek” – mondta.

“Az, hogy a BRICS növekedni fog, és új formákat fog találni mind a partnerekkel, mind a saját bővülése tekintetében, vitathatatlan” – mondta a diplomata, hozzátéve, hogy a csoport jelenlegi tíz tagja már “alkalmazkodott” egymáshoz, és most “csapatként” dolgozik.

A BRICS-csoportot 2006-ban alapította Brazília, Oroszország, India és Kína, Dél-Afrika pedig 2011-ben csatlakozott. A csoport idén Egyiptom, Etiópia, Irán és az Egyesült Arab Emírségek teljes jogú tagként való felvételével bővült. A csoport, amelyet mostantól BRICS+ néven emlegetnek, a bővítés ellenére úgy döntött, hogy megtartja eredeti nevét.

Számos más ország is hivatalosan kinyilvánította csatlakozási szándékát a szervezethez. A legutóbbi szándéknyilatkozat a hétvégén érkezett Anwar Ibrahim malajziai miniszterelnöktől, aki ígéretet tett arra, hogy hamarosan benyújtja a szükséges dokumentumokat.

“Világossá tettük politikánkat, és meghoztuk döntésünket. Hamarosan megkezdjük a hivatalos eljárást. Várjuk a végeredményt és a dél-afrikai kormány visszajelzését” – jelentette ki Ibrahim.

https://oroszhirek.hu/oroszorszag-kozolte-a-brics-csatlakozas-egyik-legfontosabb-feltetelet/

2024. június 18., kedd

Gregory Wrightstone: I ♥ CO2 - Valójában CO2-szegények vagyunk.

Gregory Wrightstone geológus előadása az éghajlati zsarnokságról, amelynek célja, hogy életünk minden területét irányítsa. „Irányítani akarják, hogy mit vezetsz, mit eszel, hogyan fűtesz, mennyi víz jön ki a zuhanyzóból, mennyi vizet használsz a mosogatógépben. Ha megnézzük az elmúlt 600 millió évet, azt látjuk, hogy a légkör átlagos CO2 szintje hatszorosa volt a mai értéknek. Valójában CO2-szegények vagyunk." Forrás: CO2 Coalition @ YouTube Gregory Wrightstone's Presentation at Clintel Convention┋6/18/24 https://www.youtube.com/watch?v=goGWQ1DnR74

Haldoklók a pfizer oltástól

Putyin az eurázsiai biztonsági rendszerről – Kínai válasz

Moszkva, Peking, 2024. június 18. kedd (MB)

Oszthatatlan eurázsiai biztonsági rendszer létrehozását kezdeményezi Putyin orosz elnök az ukrajnai konfliktus befejezése után. Javaslatára Kína azonnal pozitívan válaszolt – jelentette a Magyar Békekör tudósítója kedden.

Az orosz külügyminisztérium állománya előtt Putyin azt mondta, hogy az Ázsiához és Európához tartozó összes állam érdekeit figyelembe vevő biztonsági rendszer megteremtéséhez a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (CSTO), a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO), és a párbeszédre kész európai országok részvételével fognának hozzá.

Az orosz elnök ugyan nem nevezte meg, melyik európai országokra gondol, megfigyelők azonban nem tartják alaptalan feltételezésnek, hogy Magyarországra is gondolhatott. Ezt látszik megerősíteni, hogy Antikrisztuskövető Hazaáruló Szijjártó Péter külügyminiszter közvetítőként ajánlotta fel a magyar kormányt Oroszország és a Nyugat között az ukrajnai konfliktussal foglalkozó svájci „béke csúcs” résztvevőinek.

Javaslatához Putyin a következőket fűzte hozzá: „Természetesen lehetetlen szó szerint visszatérni azokhoz a biztonsági javaslatokhoz, amelyeket 2015-ben, vagy akár két éve terjesztettünk elő, mivel azóta túl sok minden történt, és a feltételek megváltoztak. Ugyanakkor változatlnok a párbeszéd alapelvei, és ami a legfontosabb, maga a párbeszéd tárgya. Oroszország tisztában van a globális stabilitásért vállalt felelősségével, és megerősíti, hogy kész minden országgal beszélni. De ez nem lehet a békefolyamat utánzása önző akarat szolgálatában, hanem komoly és alapos beszélgetésnek kell lennie minden kérdésről, a világbiztonság minden kérdéséről”.

Putyin megismételte, milyen feltételt szab Oroszország az ukrajnai konfliktus befejezéséhez: Ukrajnának semleges, el nem kötelezett státuszú országnak kell lennie; atommentesnek kell lennie; demilitarizáláson és nácitlanításon kell keresztülmennie. Ebben lényegében megegyeztek a 2022. évi isztambuli tárgyalásokon, beleértve a demilitarizálás konkrét részleteit, például a tankok és egyéb katonai felszerelések megállapodás szerinti számát.

Nem ideiglenes tűzszünetről vagy fegyvernyugvásról van szó, ahogy azt a Nyugat szeretné, hogy Kijev összeszedhesse magát, újra felfegyverkezhessen és újabb támadásba lendülhessen. „Mi nem befagyasztani akarjuk a konfliktust, hanem véglegesen rendezni” – hangsúlyozta, majd hozzátette: Amint Kijev beleegyezik a ma javasolt cselekvési irányvonalba, beleértve csapatainak teljes kivonását a Donyecki Népköztársaság, a Luhánszki Népköztársaság területéről, Zaporozsje és Herszon régiókból, és komolyan veszi a folyamatot, készek vagyunk haladéktalanul tárgyalni”.

„Ha viszont Kijev és a nyugati fővárosok megint elutasítják a békeajánlatot, mint eddig tették, akkor az ő politikai és erkölcsi felelősségük lesz a folyamatos vérontás. Nyilvánvaló, hogy a frontvonal továbbra is kedvezőtlenül alakul a kijevi rezsimre nézve, és ez változtat a tárgyalások megkezdéséhez szükséges feltételeken – figyelmeztetett.

A Békekör tudósítója emlékeztetett az orosz elnöknek a világ nagy hírügynökségek vezetőivel folytatott június 5-i beszélgetésén elhangzottakra: „ha Amerika abbahagyja a fegyverszállítást Ukrajnának, a háború két-három hónapon belül befejeződhet.” +++

Lásd: https://bekekor.wordpress.com/2024/06/06/putyin-ha-amerika-abbahagyja-a-fegyverszallitast-ukrajnanak-a-haboru-ket-harom-honapon-belul-befejezodhet/

https://bekekor.wordpress.com/2024/06/18/putyin-az-eurazsiai-biztonsagi-rendszerrol-kinai-valasz/

2024. június 15., szombat

EKB - a globális árnyékkormány pénzügyi karja!

Az Európai Központi Bank (EKB) független hatóság, és csak az euró árstabilitása és az euró övezet gazdasági növekedése iránt elkötelezett? Vagy ez egy világméretű, nem választott kormány része, amely mindent a háttérből irányít és kormányoz. És milyen következményekkel jár majd a digitális euró bevezetése a lakosságra nézve? Miért válnak a polgárok a digitális euró használata által átláthatóvá és manipulálhatóvá? Maradjon velünk, és kompetens válaszokat fog kapni a fent említett vitás kérdésekre. Az Európai Központi Bankot, röviden EKB-t, 1998. június 1-jén alapították. Ernst Wolff pénzügyi szakértő szerint különleges helyet foglal el a világ összes központi bankja között. Wolff szerint ennek az az oka, hogy egy olyan valuta monetáris politikáját határozza meg, amely nem csak egy országban, hanem az úgynevezett eurózóna összesen 20 országában hivatalos fizetőeszköz! Ez tehát alapvetően a pénzügyi rendszer egyre inkább központosított irányítása felé tartó fejlődés része. Az EKB jelentőségét a globális pénzügyi rendszerben az a tény is mutatja, hogy az euró a világszerte forgalmazott valuták rangsorában az amerikai dollár után a második helyen áll. A polgárok az EKB-t elsősorban Christine Lagarde, fellépéseiböl ismerik, aki 2019 óta az EKB elnöke, amikor a kamera elé áll, hogy bejelentse az eurózóna aktuális kamatlábát. Az egyik projekt, amelyet az EKB már jó ideje tervez, a digitális euró bevezetése. A digitális eurót CBDC-nek, azaz központi banki digitális valutának is nevezik. A műsor későbbi részében megvizsgáljuk, hogy a digitális euró bevezetése milyen következményekkel jár a lakosságra nézve. Először is, meg kell értenünk: Mik az EKB céljai és eredete, és kit szolgál?
Az EKB eredete Az EKB eredete 1988-ra nyúlik vissza. Ebben az évben az Európai Tanács célul tűzte ki a Gazdasági és Monetáris Unió, röviden GMU megvalósítását. Megbízott egy bizottságot, amelynek elnöke Jacques Delors, az Európai Bizottság akkori elnöke volt, hogy dolgozza ki az unió felé vezető konkrét lépéseket. 1989-ben Delors egy új tervet terjesztett elő a monetáris unióról, amely az Európai Gazdasági és Monetáris Unió alapja lett. Azt javasolta, hogy a GMU-t három egymásra épülő szakaszban valósítsák meg. Végül 1999. január 1-jén a 15 tagállamból 11-ben bevezették az eurót elektronikus fizetőeszközként, így Európában több mint 300 millió ember fizetőeszköze lett. Az első három évben az euró kezdetben láthatatlan volt, mivel ez idő alatt csak számviteli célokra használták, például az elektronikus fizetésekhez. Az eurókészpénz 2002. január 1-jén került bevezetésre, és rögzített átváltási árfolyamon váltotta fel a nemzeti valuták bankjegyeit és érméit. Ma az Európai Unió 27 tagállamából 20-ban az euróbankjegyek és -érmék törvényes fizetőeszközök. Az EKB alapító atyái és hátterük Jacques Delors [1925-2023] Mint már említettük, Jacques Delors dolgozta ki azt a tervet, amely végül a monetáris unióhoz és az EKB létrehozásához vezetett. Az egyik legbefolyásosabb európai politikusnak tartották, 1985 és 1995 között az Európai Bizottság elnöke volt. Jacques Delors szabadkőműves volt, és mint ilyen, tagja volt a Johannis és Montesquieu szabadkőműves páholyoknak. Egyik legközelebbi barátja 2023-ban bekövetkezett haláláig Étienne Davignon szabadkőműves volt. Hosszú ideig ő volt az exkluzív Bilderberg-csoport elnöke. Delors és Davignon 1983-ban társalapítói voltak az Európai Ipari Kerekasztalnak. Ezt az agytrösztöt azzal a céllal alapították, hogy stratégiailag befolyásolja az európai fejlődést. Étienne Davignon az EUobserver online újságnak nyilatkozva elismerte, hogy a Bilderberg Klub részt vett az euró létrehozásában az 1990-es években.
Báró Lámfalussy Sándor [1929-2015] Ö egy magyar-belga közgazdász volt. 1994 és 1997 között Lámfalussy a frankfurti Európai Monetáris Intézet, az Európai Központi Bank elődjének elnöke volt. Mint ilyen, döntő szerepet játszott az euró bevezetésében. Lámfalussy Sándor szintén szabadkőműves volt, és 1983-ban, 1986-ban, 1988-ban és 1992-ben részt vett a Bilderberg-konferencián.
Niels Thygesen A nemzetközileg legelismertebb dán közgazdászként és az "euró atyjaként" ismert. 1988 és 1989 között Niels Thygesen volt a Delors-bizottság egyetlen akadémiai tagja. Thygesen 1979-től tagja volt a Trilaterális Bizottságnak, és 1981 és 2004 között ennek a végrehajtó bizottsági tagja volt. 1988 óta tagja a Bilderberg-csoportnak.
Miguel Boyer [1939-2014] A spanyol közgazdász és politikus is az egyik kulcsszereplője volt a Jacques Delors által vezetett, az Európai Monetáris Uniót létrehozó bizottságnak. 1989-től tagja volt a Bilderberg csoportnak. Összefoglalva, egyértelmű, hogy az Európai Központi Bank megalapítása mögött álló valamennyi kulcsszereplő tagja volt a Bilderberg csoportnak vagy a Trilaterális Bizottságnak, vagy nagyon szoros kapcsolatban állt velük.
Mi a Bilderberg csoport és kik a Trilaterális Bizottság tagjai? A Bilderberg csoportot [1954-ben] David Rockefeller kezdeményezésére alapították. A Bilderberg csoport mellett Henry Kissingerrel és a globális stratégával, Zbigniew Brzezińskivel együtt megalapította a Trilaterális Bizottságot is. A Trilaterális Bizottság az 1972-es Bilderberg találkozóra nyúlik vissza, amelyen David Rockefeller javasolta a létrehozását. Ma a Bilderberg csoportot egy Irányítóbizottság vezeti, amely körülbelül 35 főből áll. Az Irányítóbizottság a világ számos országában egyfajta árnyékkormányként tevékenykedik. David Rockefeller, Henry Kissinger és Zbigniew Brzeziński szintén szabadkőművesek voltak. A Bilderberg konferencia 1954 óta a világ vezetőinek exkluzív találkozója. Évente egyszer zárt ajtók mögött kerül rá sor – mindenféle nyilvánosság nélkül, teljes titokban. A konferencia előtt kevéssé ismert résztvevők gyakran röviddel a Bilderberg látogatásuk után magas pozíciókban találhatók.
Most az EKB korábbi és jelenlegi elnökeit vesszük szemügyre.
Az EKB korábbi és jelenlegi elnökei Willem Duisenberg [1935-2005] 1998-2003 között az EKB elnöke. Holland politikus és közgazdász, 1998 és 2003 között a Frankfurt am Main-i Európai Központi Bank első elnöke volt. Az euró 2002-es bevezetése az ő elnöksége alatt hozta meg számára a "Mr. Euro" becenevet. Az ő aláírása szerepel a 2003-ig nyomtatott összes euróbankjegyen. 1978-tól kezdve rendszeres résztvevője volt a Bilderberg konferenciának, és hosszú ideig tagja volt David Rockefeller Bilderberg csoportjának vezetőségi bizottságának.
Jean-Claude Trichet EKB-elnök 2003-2011 között 1978-ban Valéry Giscard d'Estaing volt francia elnök tanácsadója lett. 1993-ban nevezték ki a francia központi bank élére. Jean-Claude Trichet szabadkőműves, és a Rockefeller család által alapított Harmincas Csoport igazgatótanácsának tagja, amely egy vezető pénzügyi szereplőkből álló zártkörű magán klub. Ő a Kissinger és Rockefeller által alapított Trilaterális Bizottság európai elnöke. A Bilderberg csoport vezetőségi bizottságának is régóta tagja volt.
Mario Draghi az EKB elnöke 2011-2019 között Olasz jegybankár, aki 2021. február 13-tól 2022. október 22-ig volt olasz miniszterelnök. Draghi 2006 és 2011 között az olasz központi bank elnöke volt. Szabadkőműves, és 1994-ben, 1995-ben, 2002-ben, 2004-ben és 2007-ben részt vett a Bilderberg konferencián. Ő is tagja a Rockefeller család által alapított Harmincas Csoportnak.
Christine Lagarde 2019-től az EKB elnöke Francia politikus és ügyvéd. Lagarde 2011 és 2019 között a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója volt. Lagarde tagja a Bilderberg csoportnak, és 2009-ben, 2013-ban, 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben is részt vett a Bilderberg konferencián. Lagarde továbbá tagja a The Ring és az Edmund Burke szabadkőműves páholyoknak is.
Végül pedig az EKB alelnökei következnek.
Vítor Constâncio - az EKB alelnöke 2010-2018 között Részt vett a Bilderberg konferencián 1978-ban, 1979-ben és 1988-ban.
Luis de Guindos - az EKB alelnöke 2018 óta A 2013-as és 2017-es Bilderberg konferencia résztvevője.
Tisztelt hölgyeim és uraim, egyre világosabbá válik, hogy a Bilderberg csoport, a Trilaterális Bizottság és vezetőik igen jelentös kapcsolatokkal és befolyással rendelkeznek az EKB és döntéshozói felett. E két ellenőrző központ célkitűzései ma már közismertek. David Rockefeller 1994-ben az ENSZ Gazdasági Bizottsága előtt így nyilatkozott: "Egy globális átrendeződés küszöbén állunk - már csak egy megfelelő, mindent átfogó válságra van szükségünk, és a nemzetek bele fognak egyezni az új világrendbe". Összefoglalva tehát azt kell mondanunk, hogy a Bilderberg-csoport és a Trilaterális Bizottság egy globális árnyékkormányként jött létre, hogy lépésről lépésre, a lakosság figyelme nélkül készítse elő ezt az új világrendet. Az EKB létrehozása egy ravasz húzás, melyet úgy kell tekinteni, mint az új világrend fokozatos megvalósítását a pénzügyi szektorban. Az EKB létrehozása volt a következő lépés a korábbi nemzeti központi bankok ellenőrzésének és irányításának nemzetközi kiterjesztése felé. Ez azt jelenti, hogy a központi bankokat nem az államok, hanem a magántulajdonban lévő dróthúzók irányítják. Az EKB tehát azt a célt szolgálja, hogy olyan globális pénzügyi rendet hozzon létre, amely nemzetközi irányítók kezében van, és amely a nemzetállamoktól elvonja az ellenörzest. Ezt megerősíti az is, amire Ernst Wolff pénzügyi szakértő is rámutat, hogy a polgároknak és az adófizetőknek nincs befolyásuk az EKB-ra. Ernst Wolff megjegyzi: "Az EKB-t 1998-ban, három évvel az euró bevezetése előtt alapították, székhelye Frankfurt am Main-ban van. 2015 óta a mintegy 2500 alkalmazottja egy olyan épületben lakik, amelyet az adófizetők pénzéből, összesen 1,3 milliárd euró értékben építettek kifejezetten a számukra. Az EKB irányítása egy nem választott, hanem az EU-tagállamok pénzügyi és gazdasági miniszterei által javasolt, és az EU állam- és kormányfői által kinevezett Igazgatóság kezében van. Az EKB tehát nem áll a választók ellenőrzése alatt."
Digitális központi banki fizetőeszköz bevezetése A polgárok fokozatos megfigyelése. Mint már említettük, az EKB egy ideje már a digitális jegybankpénz bevezetésére összpontosít. Az EKB 2020 októberében a "Jelentés a digitális euróról" című dokumentumában felvázolta, hogyan kellene nagyjából megtervezni a digitális eurót. Norbert Häring pénzügyi szakértő szerint ez lényegében az EKB által valamennyi polgár számára vezetett hitelszámlákat jelent majd, amelyekhez a polgároknak a kereskedelmi bankokon keresztül közvetlen vagy közvetett hozzáférésük lesz, hogy a hitelegyenleggel fizethessenek, vagy pénzt kapjanak erre a számlára. Milyen következményekkel jár a digitális központi banki valuták bevezetése és különösen a digitális euró bevezetése az uniós polgárok számára? Norbert Häring pénzügyi szakértő szerint a digitális euró bevezetése az emberek pénzügyi magánéletének titkos felszámolását szolgálja! Ennek oka, hogy az Európai Központi Bank nem hajlandó garantálni a polgárok anonimitását a digitális euróval történő fizetések során. Mivel a digitális euró használata során nem biztosított a magánélet védelme, az Európai Központi Bank részletes naplót készíthet mindenki életéről a digitális fizetési tranzakciók révén. Ez évtizedekig tárolható, és folyamatosan automatikusan ellenőrizhető az EKB által meghatározott gyanús minták tekintetében. A pénzügyek területén és az EKB segítségével egy olyan átlátható állampolgár jön létre, akit minden lépésnél ellenőrizni lehet. Ez minden polgárt átláthatóvá tesz ezen agytrösztök és az árnyékkormány számára. A digitális központi banki valuták bevezetése által lépésről lépésre közelebb jön a polgárok zökkenőmentes és globális felügyelete! A Világgazdasági Fórum, röviden WEF, egy 2024. áprilisi cikkében azzal büszkélkedik, hogy a központi bankok 98%-a jelenleg CBDC-programokat, azaz digitális jegybanki valuták bevezetésére irányuló programokat folytat. Ez nem véletlen. Klaus Schwab, a WEF elnöke a Bilderberg-csoport vezető testületének is tagja. A CBDC digitális jegybankpénz bevezetésével kapcsolatban sok figyelmeztető vélemény hangzik el. "Mindenkinek, akinek fontos a gazdasági szabadság, óvakodnia kell a központi banki digitális valutáktól, a CBDC-ktől, mivel ezek jelentik talán a legnagyobb fenyegetést az emberi szabadságra az oltási útlevelek bevezetésének kísérlete óta." Hölgyeim és uraim, az emberek ellenőrzésének képessége a közelgő CBDC-k és a kapcsolódó kockázatok révén rendkívül fontos. A Kla.TV-nek adott interjújában a jól ismert újságíró, James Corbett is kifejtette, hogy a digitális központi banki fizetőeszközökkel való visszaélések lehetőségei fennállnak: "A legrosszabb rémálom az lenne, ha egy kormányzathoz kötődő szervezet diktálná, hogy hol, mikor, miért és hogyan költheti el a pénzét, mire és mennyit. És úgy értem, a határ a csillagos ég. Nincs határa azoknak a módoknak, lehetőségeknek, amelyek a központi bankok előtt megnyílnának a viselkedésünk manipulálására. Példaként megnézhetjük, hogy mi történt az elmúlt néhány évben, például Ausztráliában, Franciaországban és más helyeken, ahol különböző típusú lezárások voltak, ahol alapvetően egy vagy öt kilométeres földrajzi körre korlátozták a lakóhelyünk körüli mozgásszabadságot. És ez elég kemény dolog manapság. De egyre valószínűbbé válik, különösen a GPS-követéssel. És ha ezt kombináljuk a QR-kódokkal, amelyeket be kell szkennelnünk, hogy bizonyos helyekre bejuthassunk a mobiltelefonunkkal, és amelyek egy oltási igazoláshoz vagy mondjuk egy szociális hitelhez és természetesen egy digitális valutához kapcsolódnak. A digitális valutát úgy lehetne programozni, hogy ha a mobiltelefonja rájön, hogy egy kilométernél messzebb van az otthonától, akkor nem tud vásárolni semmit. Valahogy így. Ez csak egy példa a sok közül arra, hogyan lehet visszaélni vele." Ez az évtized egyik legfontosabb híre kellene legyen a médiában. Ezt az információt azonban következetesen és szinte teljesen eltitkolják! Ezért terjessze ezt az adást barátainak és ismerőseinek. Fedje fel a globális árnyékkormány cselszövéses machinációit a pénzügyi szektorban! Mert nem átlátható és így manipulálható polgárokra van szükség, hanem átlátható háttéri főszervezőkre valamint rejtett és embertelen céljaik világméretű nyilvánosságra hozatalára.

Szerző: ch. / mw.

Források/Linkek: EZB https://www.buchhaltung-einfach-sicher.de/finanzen/europaeische-zentralbank
https://infopoint-europa.de/de/europa-im-ueberblick/euro
EZB – Lexikon der Finanzwelt mit Ernst Wolff https://www.youtube.com/watch?v=nZedCIYOoy4
Christine Lagarde https://www.manager-magazin.de/finanzen/europaeische-zentralbank-
wird-christine-lagarde-erste-signale-fuer-zinswende-geben-a-9ea936d8- d37d-4f7c-b097-1688f7739653 Digitaler Euro https://norberthaering.de/bargeld-widerstand/digitaler-euro-bezahlkarten/
https://de.wikipedia.org/wiki/Europ%C3%A4ische_Zentralbank#Aufgabe
n_und_Ziele CBDC – digitale Zentralbankwährung https://www.zerohedge.com/economics/cashless-society-wef-boasts-98-
central-banks-are-adopting-cbdcs https://uncutnews.ch/bargeldlose-gesellschaft-wef-ruehmt-sich-dass-98-
der-zentralbanken-cbdcs-einfuehren/ https://de.wikipedia.org/wiki/Digitales_Zentralbankgeld
Ursprung der EZB https://www.buchhaltung-einfach-sicher.de/finanzen/europaeische-
zentralbank https://www.ecb.europa.eu/ecb/history-arts-culture/history/html/index.en.html
Jacques Delors Institut und Kuratorium https://de.wikipedia.org/wiki/Jacques_Delors
https://institutdelors.eu/en/our-organisation-and-financing/
Jacques Delors Freimaurer Buch Massoni. Società a responsabilità illimitata: La scoperta delle Ur- Lodges von Gioele Magaldi Jacques Delors und Étienne Davignon https://www.lesoir.be/558056/article/2023-12-27/etienne-davignon-jacques-delors-ete-un-formidable-president-de-la-commission
European Round Table for Industry https://kurier.at/wirtschaft/von-davos-bis-bilderberg-so-maechtig-sind-
die-eliten-zirkel/400729995 Bilderberger und Entstehung des Euro https://euobserver.com/9/27778
Bilderberger Teilnehmer 1954 ̶ 2008 https://contraganda.files.wordpress.com/2010/03/bilderberger_mitgliede
rliste.pdf Étienne Davignon https://de.wikipedia.org/wiki/%C3%89tienne_Davignon
https://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/4290944.stm
Baron Alexandre Lamfalussy (1929 ̶ 2015) https://de.wikipedia.org/wiki/Alexandre_Lamfalussy
Alexandre Lamfalussy Freimaurer Buch Massoni. Società a responsabilità illimitata: La scoperta delle Ur- Lodges von Gioele Magaldi Niels Thygesen https://da.wikipedia.org/wiki/Niels_Thygesen
Miguel Boyer https://en.wikipedia.org/wiki/Miguel_Boyer
Trilaterale Kommission https://www.trilateral.org/about/members-fellows/
David Rockefeller und Henry Kissinger Freimaurer Buch Massoni. Società a responsabilità illimitata: La scoperta delle Ur- Lodges von Gioele Magaldi Präsidenten der EZB Wim Duisenberg https://de.wikipedia.org/wiki/Wim_Duisenberg
Jean-Claude Trichet https://de.wikipedia.org/wiki/Jean-Claude_Trichet
Jean-Claude Trichet Freimaurer Buch Massoni. Società a responsabilità illimitata: La scoperta delle Ur- Lodges von Gioele Magaldi Foto Jean-Claude Trichet und Mario Draghi https://www.flickr.com/photos/europeancentralbank/52942234776/in/alb
um-72177720308466472/ Mario Draghi https://de.wikipedia.org/wiki/Mario_Draghi
https://group30.org/members
Mario Draghi Freimaurer Buch Massoni. Società a responsabilità illimitata: La scoperta delle Ur- Lodges von Gioele Magaldi Christine Lagarde https://de.wikipedia.org/wiki/Christine_Lagarde
Christine Lagarde Freimaurer Buch Massoni. Società a responsabilità illimitata: La scoperta delle Ur- Lodges von Gioele Magaldi Vítor Constâncio https://de.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%A4sident_der_Europ%C3%A4isch
en_Zentralbank Luis de Guindos https://de.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%A4sident_der_Europ%C3%A4isch
en_ Zentralbank Aussage David Rockefellers https://www.kla.tv/26219
Digitaler Euro – Finanzexperte Norbert Häring https://norberthaering.de/bargeld-widerstand/digitaler-euro-
bezahlkarten/ WEF – CBDC-Einführung weltweit https://www3.weforum.org/docs/WEF_Modernizing_Financial_Markets_
with_Wholesale_Central_Bank_Digital_Currency_2024.pdf https://uncutnews.ch/bargeldlose-gesellschaft-wef-ruehmt-sich-dass-98-
der-zentralbanken-cbdcs-einfuehren/ https://www.zerohedge.com/economics/cashless-society-wef-boasts-98-
central-banks-are-adopting-cbdcs