Megkezdődnek a viták arról, hogy mi következik a donbászi vereség után, ahogyan az ukrajnai válság ezen részének a vége a látóhatáron van.

Még sok harc van hátra, és sok várost kell elfoglalni, de ahogy Kissinger mondta egy hete vagy egy hete, lehet, hogy már csak két hónap van hátra a kezdeti harcból.

Mi következik ezután?

A probléma minden béketárgyalással az, hogy Ukrajna hajlamos a civil területeket lőni. Az ukrán parancsnok, aki feleségével együtt átállt az oroszokhoz - Patrick Lancaster tegnap filmre vette - azt mutatja, hogy Herszonban, akárcsak Donyeckben, kiterjedt bombázást folytatnak a polgári területek ellen, és fegyvereket helyeznek el ott terrortámadásokhoz. Amint a fő harci területek elcsendesednek, rengeteg lehetőség nyílik a polgári lakosság megzavarására és folyamatos bombázására.

Az oroszok megpróbálhatnak tárgyalásokat folytatni, hogy lássák, véget tudnak-e vetni a konfliktusnak, amint Donbasz biztonságba kerül, de az USA és a NATO hozzáállása alapján úgy tűnik, hogy egy ilyen fegyverszünet nem tartana sokáig.

 

 

Merre induljon Oroszország legközelebb?

Nyugat-Ukrajna térképéhez nyúlva elképzelhető, hogy számos ország határainak újradefiniálására lenne lehetőség, anélkül, hogy területet veszítenének, ha Oroszország egy második kísérletet tenne a végleges béke fenntartására.

Ha például a jelenlegi szlovák-ukrán határ északi csücske egy kelet felé futó szlovák-orosz határ csúcsa lenne, akkor ez nemcsak Szlovákiának adna közvetlen hozzáférést Oroszországhoz, hanem Magyarországnak és Moldovának is. Ez, kombinálva azzal, hogy Oroszország átveszi Ukrajna déli részét Odessza körül, nagymértékben csökkentené a NATO fenyegetését ezek bármelyikén és Románián keresztül.

A vonal fölött lehetne a jövő Ukrajnája, Kijev pedig egy város az orosz határon, a Dnyeper pedig egy észak-déli határvonalat biztosítana.

 

 

A következő térkép a Dnyeszter folyót mutatja, amely nyugaton Dnyeszteren túli orosz/ukrán határt biztosíthatna, de a Dnyepertől északabbra, Dnyeszteren túli területről húzódó vonalnak több értelme lenne.

 

Egy szárazföldi összeköttetés Oroszország és Magyarország között Szerbiának tetszene, és a Balkánt is kezelhetőbbé tenné.

Az ilyen megfontolások felé Oroszország lépésről lépésre haladhatna.

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/hogyan-fog-kinezni-ukrajna-terkepe-ha-a-haboru-veget-er