2022. június 9., csütörtök

Az ukrán nácik 50.000 tonna gabonát égettek el Mariupolban

Köszönet az AlethoNews munkatársainak, hogy rendelkezésünkre bocsátották az RT teljes riportját a gabonaégetésről. Először a 21st Century Wire bevezetője, majd a teljes sztori az RT-től.

Ukrajna visszautasította Oroszország felhívását, hogy a Fekete-tenger körüli kikötőit aknamentesítve újraindítsa a gabonaszállítmányokat, azzal vádolva Moszkvát, hogy megpróbálja "megtámadni" az odesszai kikötőt (ER: új indoklás?), a válság sújtotta ország legnagyobb tengeri kikötőjét.

Szergej Bratcsuk, az odesszai regionális közigazgatás szóvivője szerdai nyilatkozatában megjegyezte, hogy Oroszország "arról álmodik, hogy csapatokat ejtőernyőztet" a városba, és hogy a moszkvai hadsereg "meg akarja támadni" Odesszát.

"Abban a pillanatban, amint szabaddá tesszük a hozzáférést az odesszai kikötőhöz, az orosz flotta ott lesz" - mondta Bratcsuk. Korábban azt mondta, hogy az Odesszából történő bármilyen exportot "NATO-országoknak kell kísérniük".

Megjegyzései Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerdai nyilatkozatát követték az ukrán kikötők aknamentesítéséről.

"A probléma megoldásához csak arra van szükség, hogy az ukránok kiengedjék a hajókat a kikötőikből, akár aknamentesítéssel, akár biztonságos folyosók kijelölésével, ennél többre nincs szükség" - mondta Lavrov.

Mevlut Cavusoglu török külügyminiszterrel együtt felszólalva Lavrov azt mondta, hogy a fő probléma az, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök "kategorikusan elutasította" az aláaknázott kikötők kérdésének megoldását. ...

 

 

És most Zelenszkij csatlósai állítólag olyan gabonakészleteket tesznek tönkre, amelyeket itthon is fel lehet használni.

Az ukrán nácik 50.000 tonna gabonát égettek el Mariupolban.

21st CENTURY WIRE

MARIUPOL: A NATO által támogatott náci fegyveresek gabonaraktárakat gyújtottak fel, hogy Oroszországot okolják a globális élelmiszerhiányért.

A mainstream média, az ENSZ és mások által erőltetett nyugati establishment narratíva szerint az ukrajnai háború globális élelmiszerválságot szított, és Oroszország a hibás. Közelebbről megvizsgálva azonban ezek az állítások hamisnak tűnnek.

A végső elemzés szerint a jelenlegi válság minden bizonnyal a vezető nyugati hatalmak által hozott tudatos politikai döntések sorozatának közvetlen következménye - mindenekelőtt az Oroszország elleni szankcióké. A probléma csak az, hogy sem a Nyugatról, sem Kijevből senki sem hajlandó felelősséget vállalni saját szerepéért a jelenlegi bukás kirobbantásában.

Eközben Ukrajnában a Zelenszkij-rezsim és kétségbeesett náci gyalogosai azzal vannak elfoglalva, hogy a válság súlyosbításáért tegyék a dolgukat, abban a reményben, hogy a nyugati média és politikusok továbbra is Moszkvát okolják a közelmúlt eseményeiért.

 

 

Az RT International jelentése...

Gabonát égettek el ukrán nacionalisták - Moszkva

Oroszország szerint Mariupol kikötőjében szándékosan elpusztítottak egy nagy magtárat.

Az orosz védelmi minisztérium azzal vádolta az ukrán "nacionalista zászlóaljak harcosait", hogy szándékosan felgyújtottak egy nagyméretű magtárat Mariupol tengeri kikötőjében, miközben az orosz erők elől menekültek.
A szerdán kiadott közlemény szerint az állítólagos gyújtogatás hátterében az áll, hogy a "militánsok" nem voltak hajlandóak meghagyni a gabonakészleteket Mariupol lakosainak. Ennek következtében a hadsereg szerint több mint 50 ezer tonna gabona semmisült meg.

Az ukrán csapatok több tonna gabonát gyújtottak fel a mariupoli kikötő raktáraiban. © Sputnik / RIA News
"Ez az embertelen bűncselekmény az egész világközösség számára megmutatja a kijevi rezsim "igazi arcát", amely valójában az élelmiszer-terrorizmus módszereit alkalmazza saját népe ellen" - állította a szervezet.

A minisztérium szerint a pusztítást azért követték el, mert az "úgynevezett civilizált Nyugat" továbbra is támogatja Kijevet, miközben Oroszországot a globális élelmiszerválság szításával vádolja.

A védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy az orosz erők "különleges katonai műveletük" során támogatják a polgári lakosságot, emberségesen bánnak vele, és "nem csapnak le az ország szociális infrastruktúrájára, ellentétben az ukrán fegyveres alakulatokkal". (ER: Erre az állításra van bizonyíték, ha megnézzük a donbászi lakosok különböző csoportjainak tanúvallomásait, amelyeket Patrick Lancaster mutatott be kamerával a Youtube-csatornáján.)

Az ukrajnai orosz katonai művelet megindítása óta Moszkva és Kijev egymást vádolja különböző háborús bűnökkel, miközben saját felelősségüket tagadják.

A Donyecki Népköztársaság hatóságai korábban arról számoltak be, hogy a tűzoltóknak a többnapos erőfeszítések ellenére sem sikerült megmenteniük a gabonakészletet.

 

 

"A mariupoli kikötő területén nagy mennyiségű gabona van, ez kukoricaszem és búza is. A szagából és a külsejéből ítélve további felhasználásra alkalmatlan a nagy része" - mondta a RIA Novosztyinak a Donyecki Népköztársaság kormányának egyik segítője, Jan Gagin.

Az éghajlatváltozás és a Covid-járvány által már amúgy is sújtott globális élelmiszerpiacot súlyosan érintette az ukrajnai orosz katonai offenzíva, mivel a két ország a globális búzaexport mintegy 30 százalékát adja. Oroszország a világ legnagyobb műtrágyaexportőre is.

Miközben a Nyugat azzal vádolja Oroszországot, hogy katonai műveletének folytatásával az élelmiszerárak megugrását okozza, Moszkva azt állítja, hogy az élelmiszerválság valódi oka az ellene hozott "politikai indíttatású" nyugati szankciók.

Ukrajna többször is azzal vádolta Moszkvát, hogy "ellopja" a búzakészleteit és a tengerentúlra küldi. Az ENSZ-főtitkár szóvivője, Stephane Dujarric azonban azt mondta, hogy az ENSZ nem tudja ellenőrizni ezeket az állításokat.

Ukrajna és nyugati államok többször is azzal vádolták Moszkvát, hogy Ukrajna fekete-tengeri kikötőinek blokkolásával akadályozza a gabonaexportot. Oroszország visszautasította ezeket az állításokat, és azt állította, hogy kész biztosítani a gabonát szállító hajók biztonságos áthaladását a kikötőkből. A gabonaáramlás megzavarása Kijev saját intézkedéseiből és az ukrán hadsereg kiterjedt part menti bányászatából ered - állítja Moszkva. (ER: Ezt más felek, például a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet (IMO) is megerősítette. Lásd: Nem, az ukrajnai háború nem szított globális élelmiszerválságot).

Oroszország február végén támadta meg a szomszédos államot, miután Ukrajna nem hajtotta végre az először 2014-ben aláírt minszki megállapodások feltételeit, és Moszkva végül elismerte a donyecki és luganszki Donbassz köztársaságokat. A német és francia közvetítéssel létrejött jegyzőkönyvek célja az volt, hogy a szakadár régiók különleges státuszt kapjanak az ukrán államon belül.

A Kreml azóta követeli, hogy Ukrajna hivatalosan is nyilvánítsa magát semleges országnak, amely soha nem csatlakozik az Egyesült Államok vezette NATO katonai blokkjához. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen indokolatlan volt, és cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint a két köztársaság erőszakos visszafoglalását tervezi.


https://www.pokolafoldon.hu/blog/az-ukran-nacik-50-000-tonna-gabonat-egettek-el-mariupolban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése