Alig néhány hónappal a COVID-19 világjárvány kitörése után - és majdnem két évvel azelőtt, hogy a globális egészségügyi tisztviselők élelmiszerhiányos válságra figyelmeztettek - a Rockefeller Alapítvány kiadott egy jelentést, amely előre jelezte a válságot, és megoldásokat ajánlott, többek között "az online beiratkozásra való áttérést, az élelmiszerek online vásárlását".

Alig néhány hónappal a COVID-19 világjárvány kezdete után - és csaknem két évvel azelőtt, hogy a globális egészségügyi tisztviselők élelmiszerhiányos válságra figyelmeztettek volna - a Rockefeller Alapítvány kiadott egy jelentést, amely előre jelezte a válságot, és megoldásokat ajánlott fel, többek között "az online beiratkozásra való áttérést, az élelmiszerek online vásárlását".

A 2020. július 28-án közzétett jelentésben, a "Reset the Table: Meeting the Moment to Transform the U.S. Food System" (Találkozás az amerikai élelmezési rendszer átalakításának pillanatával) címmel az alapítvány "olyan éhezési és táplálkozási válságot írt le, ... amilyet az ország generációk óta nem látott".

A szerzők a COVID-19-et okolták a válságért.

A jelentés arra a következtetésre jutott, hogy a válságot nem a legkiszolgáltatottabbak élelmezésbiztonságának megerősítésével, hanem az egész élelmiszerrendszer és a kapcsolódó ellátási lánc átalakításával kell kezelni - más szóval "újra kell állítani az asztalt".

A Rockefeller Alapítvány kevesebb mint két hónappal azután, hogy a Világgazdasági Fórum (WEF) 2020. június 3-án nyilvánosságra hozta a "Nagy Újraindítás" vízióját.

A Rockefeller Alapítvány jelentésében közreműködők közül néhányan a WEF tagjai; közülük néhányan - az "asztal átállításának" más támogatóival együtt - szintén kapcsolatban állnak az oltási útleveleket és a digitális személyazonossági rendszereket támogató szervezetekkel.

Rockefeller Alapítvány: "változásokra van szükség a politikában, a gyakorlatban és a normákban".

A WEF a Rockefeller Alapítványt "tudományvezérelt" filantróp szervezetként írja le, amely "arra törekszik, hogy inspirálja és elősegítse a nagyszabású emberi hatást, amely világszerte előmozdítja az emberiség jólétét", és amely "a tudomány, az adatok, a politika és az innováció új határait mozdítja elő az egészséggel, az élelemmel, a hatalommal és a gazdasági mobilitással kapcsolatos globális kihívások megoldása érdekében".

Az alapítvány elnöke, Dr. Rajiv J. Shah, aki az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) korábbi ügyvezetője, a 2020-as "Reset the Table" jelentés előszavában kijelenti:

"Amerika olyan éhínséggel és táplálkozási válsággal néz szembe, amilyet az ország generációk óta nem látott.

"A Covid-19 sok tekintetben felforralta az amerikai élelmezési rendszert sújtó, régóta lappangó problémákat. Ami közegészségügyi válságnak indult, gazdasági válságot szított, és a családok 33 százaléka nem engedheti meg magának a kívánt mennyiségű vagy minőségű élelmiszert.

"Az iskolabezárások miatt 30 millió diák van kitéve annak a veszélynek, hogy nem kapja meg a tanuláshoz és a boldoguláshoz szükséges étkezést."

A jelentés nem magyarázta meg, hogy a Rockefeller Alapítvány hogyan tudhatott erről az élelmezési válságról alig néhány hónappal a világjárvány kitörése után - különösen, hogy a jelentés szerint a jelentés "2020 májusában és júniusában tartott videokonferenciákon folytatott megbeszélésekből" alakult ki.

A jelentés nem nyújtott betekintést abba sem, hogy a világjárvány elleni ellenintézkedések, például a zárlatok - amelyeket az alapítvány a WEF-fel együtt szorgalmazott - milyen szerepet játszottak az élelmiszerválsághoz való hozzájárulásban.

Jelentésében a Rockefeller Alapítvány egy sor megoldást javasol, amelyek "több mint 100 szakértővel és gyakorlati szakemberrel folytatott párbeszédből" származnak.

Az egyik ajánlás arra szólít fel, hogy a "részvényesi nyereség maximalizálására való összpontosításról" térjünk át egy "igazságosabb rendszerre, amely az összes érdekelt fél számára a méltányos megtérülésre és előnyökre összpontosít - igazságosabb jólétet teremtve az ellátási lánc egészében".

Ez jó ötletnek tűnhet, amíg az "érdekeltek" ebben az esetben az "érdekeltek kapitalizmusára" utal - egy olyan koncepcióra, amelyet ugyanazok a nagyvállalatok támogatnak, amelyek a részvényesi kapitalista rendszer haszonélvezői voltak.

A WEF szintén erősen támogatja az "érdekelt felek kapitalizmusát", és ezt úgy definiálja, mint "a kapitalizmus egy olyan formáját, amelyben a vállalatok hosszú távú értékteremtésre törekszenek, figyelembe véve valamennyi érdekelt fél és a társadalom igényeit".

A náci Németország és a fasiszta Olaszország rendszerei által megtestesített gazdasági fasizmus a kormány által előírt "partnerséget" jelentett a vállalkozások, a kormány és a szakszervezetek között, amelyet a regionális "gazdasági kamarák" rendszere szervezett, valamint egy olyan filozófiát, amelyben "a közjó a magánjó előtt áll".

Természetesen nem világos, hogy "a társadalom egészének szükségleteit" hogyan határozzák meg - vagy ki határozza meg.

A Rockefeller Alapítvány jelentése kijelenti: "A sikerhez számos változtatásra lesz szükség a politikák, gyakorlatok és normák terén".

Mit jelent ez a "siker"? A jelentés három fő célkitűzést nevez meg:

Adatgyűjtés és digitalizálás: A jelentés "az online beiratkozásra, az online élelmiszervásárlásra, a közvetlen farm-fogyasztói beszerzésre, a telemedicinára, a távkonzultációra, valamint [az oktatáshoz, a pénzügyekhez és a foglalkoztatáshoz] elengedhetetlen szélessávú hozzáférésre" való áttérést szorgalmazza.
A jelentés az egyetemes szélessávú hozzáférés hiányát ebben az összefüggésben "alapvető rugalmassági és méltányossági hiányosságnak" nevezi.

"Az érdekeltek" azzal a céllal dolgoznak együtt, hogy "együttműködő érdekérvényesítő mozgalmat" alakítsanak ki.
"Változások a politikákban, gyakorlatokban és normákban", amelyek a jelentés szerint "számosak" lennének.
Ezeket a "befogadó" nyelvezetbe öltöztetett célkitűzéseket a jelentés úgy írja le, hogy azok az emberi egészségre is jótékonyan hatnak, "egészséges és védő étrendeket" biztosítanak, amelyek "lehetővé teszik az amerikaiak számára, hogy boldoguljanak, és csökkentik nemzetünk fullasztó egészségügyi költségeit".

A jelentés odáig megy, hogy ezt a COVID-19 "örökségeként" írja le, sőt azt is megjósolja, hogy az orvosok "fel fogják írni" a terményeket a betegeknek.

A jelentés szerint:

"A Covid-19 egyik öröksége az lehet, hogy ez volt az a pillanat, amikor az amerikaiak felismerték, hogy a tápláló élelmiszereket az egészségügy részeként kell kezelni, mind a megelőzésben, mind a betegségek kezelésében betöltött szerepe miatt.

"Az egészséges élelmiszerek egészségügyi ellátórendszerbe való integrálásával az orvosok ugyanolyan könnyen felírhatnák a termékeket, mint a gyógyszereket, és csökkenthetnék a drága egészségügyi szolgáltatások igénybevételét, amelyekre gyakran a táplálkozási bizonytalanság miatt van szükség".

De ahogy Dr. Joseph Mercola rámutatott, az egészséges, tápláló élelmiszerek állítólagos hangsúlyozása ellenére a jelentésben nem szerepelnek a "bio", "természetes" és "fűvel táplált" szavak.

Ami viszont megjelenik, az az "alternatív fehérjék" kifejezés, amely ebben az esetben a rovarok fogyasztásából származó fehérjékre utal - ez egy másik, a WEF által támogatott koncepció.

A WEF 2021-ben például "Miért kell a rovaroknak az őket megillető szerepet adni élelmiszer-rendszerünkben" címmel tett közzé egy jelentést, amelyben azt sugallta, hogy "a rovarok élelmiszer- és takarmánycélú termesztése környezetbarát megoldást kínálhat a közelgő élelmiszerválságra [kiemelés hozzáadva]".

Ismét egy "közelgő élelmiszerválságot" prognosztizálnak, ami egyeseket arra a kérdésre késztethet, hogy az olyan szervezetek, mint a Rockefeller Alapítvány és a WEF egyáltalán tudták, hogy mi fog bekövetkezni.

Ahogyan Mercola megállapította:

"A COVID-ot 2020. március 11-én nyilvánították világjárvánnyá, tehát amikor ez a Rockefeller-jelentés megjelent, a világjárvány még csak négy hónapja létezett, és bár bizonyos magas kockázatú csoportok valóban tapasztaltak élelmiszerhiányt, például olyan gyerekek, akiknek az elsődleges étkezése az iskolai ebéd, a széles körű élelmiszerhiány, az üres polcok értelmében, nem volt széles körben elterjedt vagy különösen súlyos az Egyesült Államokban.

"Úgy tűnik, semmi sem kerüli el a jövő önjelölt tervezőinek prófétai elméjét. Pontosan előre látják a "természeti katasztrófákat" és megjósolják a véletlenszerű "isteni cselekedeteket". Mindent tudnak, mielőtt megtörténik.

"Talán tényleg próféták. Vagy talán csak a saját cselekedeteik elkerülhetetlen kimenetelét írják le."

Mercola szerint az ilyen válságok azért elkerülhetetlenek, mert ugyanezen szereplők "szándékos tervének" részei.

A Rockefeller Alapítvány elképesztő "jóslatai" a jövőbeli válságokról, és a Big Tech és Big Pharma cégekkel való kapcsolata.

Mercola nézetét alátámasztja, hogy - amint arról a The Defender nemrégiben beszámolt - a Rockefeller Alapítvány, a WEF és más szervezetek figyelemre méltó számú válságot jósoltak meg, amelyek aztán bekövetkeztek.

Például a 2019 októberében tartott Event 201, amelyet a Rockefeller Alapítvány társszervezésében tartottak, pontosan "megjósolta" a koronavírus globális kitörését.

Hasonlóképpen, a Nuclear Threat Initiative (NTI), amely társszervezője volt egy "asztali szimulációnak", amely 2021 márciusára jósolta meg a majomhimlő globális kitörését, 2022. májusi képzeletbeli kezdeti dátummal, 2021 januárja óta 1,25 millió dolláros támogatást kapott a Rockefeller Alapítványtól.

A majomhimlő "asztali szimuláció" másik társszervezője, a Müncheni Biztonsági Konferencia viszont 2022 májusában kerekasztal-beszélgetést tartott a Rockefeller Alapítvánnyal a "Transzatlanti együttműködés az élelmezésbiztonság terén" címmel.

A kerekasztal-beszélgetésből származó javaslatok között szerepel, hogy "a globális élelmezési rendszer átalakítására és a jövőbeli sokkokkal szembeni ellenállóbbá tételére kell összpontosítani, most és hosszú távon tett lépésekkel".

A Rockefeller Alapítvány - a WEF, a Bill & Melinda Gates Alapítvány és a Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health mellett - a GAVI: The Vaccine Alliance partnere, elnökségi tagja és adományozója is, amely a 201. rendezvénynek adott otthont.

Amint arról a The Defender korábban beszámolt, a GAVI Alliance küldetésének hirdeti, hogy "életeket mentsen és megvédje az emberek egészségét", és azt állítja, hogy "segít a világ gyermekeinek csaknem felét beoltani a halálos és legyengítő fertőző betegségek ellen".

A GAVI az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik legfontosabb partnere is.

A GAVI Szövetség - és a Rockefeller Alapítvány - szorosan együttműködik az ID2020 Szövetséggel is. A 2016-ban alapított ID2020 azt állítja, hogy a "digitális személyazonosítás etikus, a magánélet védelmét szolgáló megközelítések" mellett száll síkra, hozzátéve, hogy "a digitális személyazonosítás helyes megvalósítása a polgári szabadságjogok védelmét jelenti".

Amint arról a The Defender korábban beszámolt, az ID2020 alapító partnerei közé tartozik a Rockefeller Alapítvány, a GAVI, az UNICEF, a Microsoft, a Bill & Melinda Gates Alapítvány és a Világbank, míg az ID2020 általános partnerei közé tartozik a Facebook és a Mastercard.

Az elmúlt két évben a Rockefeller Alapítvány és olyan szervezetek, mint az ID2020 és a WEF szorosan részt vettek a digitális "oltási útlevelek" bevezetésében.

A 2020 július 9-én például a Commons Project, amelyet maga is a Rockefeller Alapítvány alapított, "globális erőfeszítést indított egy olyan biztonságos és ellenőrizhető módszer létrehozására, amellyel az utazók megoszthatják COVID-19 státuszukat" - azaz egy oltási útlevelet.

A Commons Project állt a CommonPass, egy másik oltási útlevél kezdeményezés kifejlesztése mögött is, amelyet a WEF-fel közösen fejlesztettek ki.

A Good Health Pass-t viszont az ID2020 indította el a Mastercard, a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara és a WEF együttműködésének részeként. A programot támogatta Tony Blair volt brit miniszterelnök, aki jelenleg a Tony Blair Institute for Global Change ügyvezető elnöke.

A Good Health Pass Collaborative további tagjai közé tartozik az Accenture, a Deloitte és az IBM - amely a New York-i "Excelsior Pass" oltási útlevélrendszert fejlesztette ki.

A Rockefeller Alapítvány a Bill & Melinda Gates Alapítvánnyal együtt szintén finanszírozta a WHO által 2021. augusztus 27-én kiadott, "A COVID-19 tanúsítványok digitális dokumentációja" című dokumentumot: Oltási státusz".

A dokumentum leírása a következő:

"Ez egy útmutató dokumentum az országok és a végrehajtó partnerek számára a COVID-19 oltási státuszra vonatkozó, szabványokon alapuló, interoperábilis digitális tanúsítványok kiállítására szolgáló digitális információs rendszerek fejlesztésének technikai követelményeiről, valamint az ilyen rendszerek megvalósításának megfontolásairól, az ellátás folyamatossága és az oltás igazolása céljából.".

És egy másik figyelemre méltóan előrelátó "jóslatban" a Rockefeller Alapítvány 2010-ben közzétett egy jelentést - "Scenarios for the Future of Technology and International Development" -, amely négy jövőbeli forgatókönyvet mutatott be.

Az egyik ilyen hipotetikus forgatókönyv a "Lock Step" volt, amelyet úgy írtak le, mint "[a] szigorúbb felülről lefelé irányuló kormányzati ellenőrzés és a tekintélyelvűbb vezetés világát, korlátozott innovációval és növekvő állampolgári ellenállással".

A "Lock Step" forgatókönyv leírása így folytatódik:

"A "Lock Step" technológiai innovációját nagyrészt a kormányzat irányítja, és a nemzetbiztonsági, egészségügyi és biztonsági kérdésekre összpontosít.

"A legtöbb technológiai fejlesztést a fejlett országok hozzák létre és a fejlett országok számára, amelyet a kormányok kettős vágya alakít ki, hogy ellenőrizze és felügyelje polgárait."

Ez a forgatókönyv az "okosabb" élelmiszercsomagolást is megjósolta:

"A világjárványokkal kapcsolatos félelmek nyomán az élelmiszerek és italok intelligensebb csomagolását először a nagyvállalatok és a gyártók alkalmazzák az üzleti vállalkozások között, majd az egyes termékek és a fogyasztók számára is elfogadják."

A "Lock Step" forgatókönyv továbbá figyelemre méltó módon azt jósolta, hogy Kína jobban fog járni, mint a legtöbb ország egy hipotetikus világjárvány esetén, az általa végrehajtott keménykezű intézkedéseknek köszönhetően:

Néhány ország azonban jobban teljesített - különösen Kína.

"Azzal, hogy a kínai kormány gyorsan bevezette és érvényre juttatta a kötelező karantént minden állampolgárra, valamint azonnal és szinte hermetikusan lezárta az összes határt, milliók életét mentette meg, sokkal korábban megállította a vírus terjedését, mint más országokban, és lehetővé tette a járvány utáni gyorsabb felépülést." - írja a közlemény.

A Rockefeller Alapítvány közegészségügyi szerepvállalása nem új keletű.

Több mint egy évszázadra visszamenőleg az alapítvány erőteljesen támogatta a "tudományos orvoslást" és az európai modellen alapuló orvosi gyakorlatot globális szinten formalizálta, a homeopátia és más hagyományos és természetes gyógymódok rovására.

Az alapítvány "emberbaráti" tevékenységét "de facto gyarmatosításként jellemezték olyan országokban, mint Kína és a Fülöp-szigetek".

Ezenkívül az alapítvány segített létrehozni az első globális közegészségügyi szervezeteket, a Nemzetközi Egészségügyi Bizottságot (1913-16) és a Nemzetközi Egészségügyi Tanácsot (1916-1927).

Emellett hozzájárult a legkorábbi közegészségügyi programok finanszírozásához olyan egyetemeken, mint a Harvard és a Johns Hopkins - ma a Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health otthona.

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/a-rockefeller-alapitvany-reset-the-table-jelentese-elore-jelezte-a-covid-hoz-kapcsolodo-elelmiszervalsagot-2-evvel-azelott-hogy-bekovetkezett-volna