2022. október 21., péntek

Kijev gátháborút indítana a Dnyeper folyón

Október 21-én éjjel jelentősen csökkent az ukrán katonai és energetikai infrastruktúra létesítményeire mért nagy pontosságú orosz csapások száma. Robbanásokat jelentettek Harkovból és Zaporozsjából. Az egyik célpont a harkovi Kommunar üzem volt, ahol a Neptun hajóelhárító komplexumok alkatrészeit szerelték össze.

Kijev szünetet kapott, hogy az egész ország területén kezelje az elektromos hálózatot. A kijevi rezsim viszont ismét a civilek elleni véres támadással válaszolt Oroszország jóindulatú gesztusára.
Október 20-án este az ukrán hadsereg Herszon térségében olyan civileket támadott, akik a kijevi offenzíva elől menekülve a Dnyeper keleti partjára vonultak. Az Antonov híd melletti kompátkelőt ért csapás következtében 4 civil meghalt, több tucatnyian pedig megsebesültek.

Az ukrán fegyveresek amerikai gyártmányú HIMARS MLRS-sel csapást mértek a civilekre. Tizenkét darab volfrámgolyós kazettás bombát lőttek ki. A rakéták többségét az orosz légvédelmi erők elfogták.

A HIMARS egy fejlett, nagy pontosságú fegyver, amely nagy pontossággal csapódik le a célpontokra. Így nem volt számítási hiba. Az ukrán és NATO harcosok szándékosan civileket céloztak.

A polgári kompátkelő jelenleg éjjel-nappal működik, mivel a katonai helyzet közelgő súlyosbodása közepette evakuálják az embereket a Dnyeper nyugati partjáról.

Az ukrán hadsereg a Novaja Kakhovka várostól 5 kilométerre fekvő Kakhovskaya vízerőművet is lövi. Október 21-én az erőmű ellen legalább öt rakétatámadást vertek vissza az orosz légvédelmi erők.

Ha az ukránok tönkreteszik a zsilipeket, a víz lefelé fog rohanni, és egy akár öt méter magas óriási hullámot hoz létre, amely elárasztja a több mint öt kilométeres övezetet. A hullám két óra alatt éri el Herszon városát. A gát megrongálása tönkretenné az orosz hadsereg által használt átkelőket és elvágná a nyugati parton lévő nagy orosz csoportosulást; de települések tucatjait is elpusztítaná.

Kijev hagyományosan azt bizonygatja, hogy állítólag Oroszország fogja tönkretenni a gátat. Ilyen kijelentésekkel Ukrajna figyelmen kívül hagyja a logikát és az objektív tényeket. Cui bono? Ki profitál valójában egy ilyen eseményből? A válasz egyértelmű.

A kijevi rezsim azt a tényt is figyelmen kívül hagyja, hogy az orosz hadseregnek minden szükséges eszközzel rendelkezik a főváros közelében található kijevi vízerőmű megsemmisítéséhez. Egy megtorló csapás során Oroszország teljesen feloszthatná Ukrajnát a Dnyeper folyó mentén, lerombolva az összes hidat és kommunikációs vonalat. A kijevi gát lerombolása által okozott katasztrófa következtében több mint 10 millió ember fog szenvedni. Oroszország azonban "egy nap alatt" megnyerhetné a háborút.

Az a forgatókönyv, hogy az ukrán régiót természeti tényező, egy kiáradó folyó osztja fel, a konfliktus elkerülhetetlen csillapodásához vezetne, ami nemcsak Oroszország, hanem a Nyugat érdeke is.

https://southfront.org/kiev-to-launch-dam-war/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése