2015. február 9., hétfő

Angolul, lengyelül, franciául és flamandul beszélnek az "ukrán" katonák

Hídfő.net.ru | Zsoldos turizmus
A Debalcevo környékén harcoló orosz népfelkelők beszámolói szerint több különböző nyelven beszélő idegen zsoldosok voltak azokban az ukrán alakulatokban, melyeket Debalcevo és Donyeck, valamint Donyeck és Luganszk közt bekerítettek.
"Négy különböző nyelven zajló beszélgetéseket hallgattunk le. Angol, lengyel, francia és flamand." Eduard Baszurin a város bekerítését követően nyilatkozott az újságíróknak, és hozzátette, hogy rendszeresen hallanak idegen nyelvű beszélgetéseket a rádión, az úgynevezett "ukrán" csapatok ugyanis több különböző idegen nyelven kommunikálnak egymással. Kijev "terrorellenes" műveletének tagjai közt nagy számban jelen vannak a különböző nyugat-európai országokból érkező zsoldosok, akik egymással angolul, nagyobb csoportok esetén pedig saját nyelvükön használják a rádiót.
A német hírszerzés nemrég nyilvánosságra hozott adatai szerint eddig több mint 50 ezren vesztették életüket az ukrán háborúban, ami a hivatalosan elismert adatok sokszorosa. A volt Ukrajna területén zajló háború nyugati zsoldosok bevonásával zajlik, gyakorlatilag a nemzetközi zsoldos-turizmus következő állomása lett a Donbassz-régió, ahol az orosz népfelkelőknek napi szinten azzal kell szembesülniük, hogy nem az ukrán "terrorelhárítás", hanem nyugat-európai katonák ellen védik szülőföldjüket.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/09/angolul-lengyelul-franciaul-es-flamandul-beszelnek-az-ukran-katonak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése