Nagy-Britannia és az Egyesült Államok az elmúlt hét évben milliárdokat költöttek arra, hogy módszeresen felépítsék Ukrajna fegyveres erőit, olyannyira, hogy Európában a második helyen álltak Oroszország után a létszám és a fegyverek tekintetében.

A cél az volt, hogy az ukrán fegyveres erőket úgy építsék fel, hogy proxyként használhassák őket Oroszország ellen, és végül meggyengítsék Oroszországot.

A Nyugatnak és különösen az USA-nak hosszú története van ebben. Az évek során támogatta a halálosztagokat El Salvadortól Nicaraguáig, az iszlám fegyvereseket Afganisztánban a szovjet megszállás alatt, és legutóbb Szíriában.

Moszkva felismerte ezt, ezért indította el különleges katonai műveletét, hogy megelőzze az Ukrajna jelentette potenciális fenyegetést.

A nyugati olvasóknak meg kell érteniük, hogy politikai vezetőiknek nagy szerepe volt az ukrajnai háború kialakulásában. Azzal, hogy kiterjedten felfegyverezték, kiképezték és felszerelték az ukrán fegyveres erőket azzal a céllal, hogy proxie-ként használják őket Oroszország ellen, gyakorlatilag előkészítették őket Oroszország megelőző csapására.

Nagy-Britanniának ebben kulcsfontosságú, de rejtett szerepe volt, csakúgy, mint amikor titokban támogatta a szíriai fegyvereseket. Oroszország végignézte, ahogy ugyanez a folyamat kibontakozott a határán túl, Ukrajnában, amikor Nagy-Britannia és az Egyesült Államok titokban felkészítette az ukrán fegyveres erőket arra, hogy felvegyék a harcot Oroszországgal.

Még ennél is felháborítóbb az a tény, hogy mindez nem az amerikai vagy brit választók jóváhagyásával történt.

Ezért dühös Oroszország egy felesleges háború miatt, és ezért nem üres fenyegetések Moszkva figyelmeztetései. Felismeri, hogy a probléma nem Ukrajnában van, hanem Londonban, Washingtonban és Tel-Avivban.

 

 

Oroszország komolyan gondolja, és a nyugati politikusoknak figyelembe kell venniük a Moszkvából érkező jelzéseket. Ha nem teszik ezt, akkor egy sokkal szélesebb körű és potenciálisan katasztrofális konfliktus felé tartunk.

Nyilvánvaló, hogy Nagy-Britanniában vagy Amerikában senki sem szavazott erre, de ha egy nagyobb konfliktusra kerül sor, akkor a vezetőinket felelősségre kell vonnunk. És ez magában foglalja a cinkosaikat is az MSM-ben. Ed.

Andrej Gurulyov, az Állami Duma képviselője nukleáris csapással fenyegette meg Nagy-Britanniát...
Gurulyov nem az egyetlen prominens orosz, aki baljós figyelmeztetéseket tesz arra vonatkozóan, hogy mi fog történni Britanniával.

https://youtu.be/3FaIYWf3DnM

Ex-Putyin-tanácsadó arra figyelmeztet, hogy brit városokat atomfegyverekkel támadhatnak, ha Nagy-Britannia "továbbra is agresszor marad

Zoe Tidman - The Independent 2022. szeptember 21.

Vlagyimir Putyin volt tanácsadója azt állította, hogy brit városok nukleáris célpontjai lehetnek az orosz elnöknek, és az ukrajnai háborúért a Nyugatot okolta, miközben bizarr eszmefuttatásba kezdett a brit rádióban.

Szergej Markov egy sor megalapozatlan állítást tett - többek között azt, hogy a nyugati országok "rabszolgaként" használják az ukrán katonákat -, mielőtt interjúja során leüvöltötte a telefonvonalat.

A BBC Today című műsorában szerda reggel, mielőtt kérdéseket tettek volna fel neki, nukleáris háborúval fenyegette meg a Nyugatot.

"Jó reggelt önnek" - mondta a műsorvezető, mire az ex-Putyin-tanácsadó így válaszolt: "Jó reggelt. Nos, ez nem jó reggel ... mindenkinek".

Majd így folytatta: "A nyugati országoknak, önöknek, brit hallgatóknak azt mondanám, hogy Vlagyimir Putyin azt mondta, hogy kész lenne nukleáris fegyvereket használni a nyugati országok ellen, beleértve a Nagy-Britannia elleni nukleáris fegyvereket is.

Markov úr azt mondta, hogy "az önök városai célpontok lesznek...", mielőtt félbeszakadt.

 

 

Putyin úr szerdán a nemzethez intézett beszédében figyelmeztetett, hogy kész lenne tömegpusztító fegyvereket bevetni országa "védelmében".

"Ha országunk területi integritása veszélybe kerül, Oroszország és népünk védelmében természetesen minden rendelkezésünkre álló eszközt be fogunk vetni" - mondta az orosz elnök.

Markovot arról kérdezték, hogy szerinte az orosz vezető egyértelműen azzal fenyegetőzött-e, hogy nemcsak taktikai atomfegyvereket vet be Ukrajnában, hanem általános, mindenkit megölő atomháborút indít.

Azt válaszolta, hogy "nem mindenkit", de hozzátette, hogy "sok embert megölhetne a nyugati országokban".

A volt Putyin-tanácsadó azt mondta: "Azt mondanám, hogy a világon mindenki ... nukleáris háborúra gondol. Ez az atomháború az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden és Nagy-Britannia miniszterelnökei, Boris Johnson és Liz Truss őrült viselkedésének eredménye lehet".

Azt állította, hogy Oroszország "nem akarja, hogy a világon mindenki meghaljon" egy nukleáris háborúban, hanem meg akarja oldani az ukrajnai háborút, amelyet szerinte a nyugati országok "ukrán katonákat rabszolgaként használva" vívnak.

Miután azt állította, hogy Oroszország békét akar, a BBC műsorvezetője kérdőre vonta Markov urat, aki azt mondta: "Nem sokat beszélt a békéről, ugye? Most fenyegetett meg mindannyiunkat teljes megsemmisítéssel, atomrakéták jönnek Londonba, mondta, és most a békéről beszél".

 

 

Markov úr válaszolt: "Nagy-Britannia továbbra is agresszor Oroszországgal szemben, ha Nagy-Britannia miniszterelnökének, Liz Trussnak még mindig van egy terve Oroszország elpusztítására, akkor a londoni embereknek meg kell érteniük, hogy ez a fenyegetés Liz Trusstól származik, aki agresszor".

Az interjút a műsorvezetővel kiabálva fejezte be, azt állítva, hogy Oroszország nem szállta meg Ukrajnát, és a Nyugatot hibáztatta a háborúért.

A külügyminisztert, aki a Today műsor következő vendége volt, megkérdezték, mit szólt az interjúhoz.

"Még több Putyin hazugság. A történelem teljes átírása. Egy kis szablyacsörgés" - mondta Gillian Keegan. "A nukleáris háborúról szóló beszéd nagyon nem hasznos, és nyugalomra intenénk.

Hozzátette: "Ez egy komoly fenyegetés, de már korábban is elhangzott".

Markov úr korábban alaptalan állításokat tett az ukrajnai háborúval kapcsolatban a brit médiának, és azt mondta a Sky Newsnak, hogy Volodimir Zelenszkij az USA "bábja", Oroszország pedig azért szállta meg Ukrajnát, hogy felszabadítsa a "neonácik" alól.

Azt is mondta, hogy a Talk TV műsorvezetője, Jeremy Kyle "valószínűleg tájékozatlan" volt, amikor arról kérdezték, hogy Putyin felelős az ukrajnai halálesetekért.

https://www.pokolafoldon.hu/politika/andrej-guruljov-az-orosz-allami-duma-kepviseloje-nuklearis-csapasokkal-fenyegeti-nagy-britanniat