Sam Parker a Behind the News-tól most tett közzé egy kiváló kommentárt a globális élelmezési rendszer közelgő, szándékos összeomlásáról.

Ahogy korábban már írtam Sam Parker más cikkeiben is, ez a személy nyilvánvalóan nagyon magas szintű hírszerzési forrásokhoz fér hozzá, és olyan információkat tesz közzé, amelyeket sehol máshol nem találtam.

Egy évvel ezelőtt ő tette közzé a legjobb történelmi beszámolót a világ pénzügyi rendszerét irányító globális élelmiszerkartell fő családjairól, amit valaha olvastam. Ha még nem olvastad, akkor el kell olvasnod.

A globális élelmiszerkartell leleplezése: A tömeges éhezés és a népességcsökkentés a következő lépésük?
Ma frissíti ezt az információt, hogy megmagyarázza a világ eseményeit, mint például az ukrajnai háborút, olyan információkkal, amelyeket valószínűleg máshol nem olvashatsz.

Röviden, Sam Parker úgy véli, hogy a Rockefeller- és Rothschild-birodalom összeomlás előtt áll, és jelenlegi tetteikkel és politikájukkal, különösen Ukrajnában, saját pusztulásukat siettetik.

Ha most nem tudsz elszakadni a nyugati vállalati média propagandájától, akkor az életed komoly veszélyben van, mert valószínűleg fogalmad sincs arról, hogy mi fog történni.

Azt írja: "Az emberiséget nem lehet megállítani:

"A stratégiai háromszög" - India, Kína, Oroszország - ezek a nemzetek együttesen a világ népességének 38%-át adják, a búza 42%-át és az acél 66%-át állítják elő.

A lényeg az, hogy ezek a nemzetek olyan árukat termelnek, amelyeket sok nyugati nemzet kiszervezett, a saját kárukra. Emellett a természet bőséges természeti erőforrásokkal ruházta fel Oroszországot: olaj, gáz, arany, ezüst, platina, vasérc, szén, gyémánt, fa, édesvíz, milliónyi mezőgazdasági terület és még sok minden más.

Az orosz nyersanyagokra van kereslet. Ha kitiltjuk őket a globális piacokról, az a nyugati gazdaságok elpusztítását jelenti. Amit a Covid nem ért el a Rockefeller család számára, azt az orosz áruk elleni szankciók el fogják érni. Ez az ő reményük. Sok szerencsét hozzá.

Az egészben az a vicces, hogy a két család két évre leállította a világgazdaságot, abban a reményben, hogy felgyorsíthatják terveiket, hogy az emberiséget egy elektronikus börtöntáborba tereljék, ellopják a pénzüket, és egy új globális rabszolgaállamot vezessenek be.

Putyin merész ukrajnai lépése felborította terveiket, és a birodalmak túlélését is veszélyezteti.

Úgy tűnik, a józan ész elhagyta őket. Az Oroszország, Kína és Irán elleni folyamatos szankciók és pénzügyi háború visszahatott a Nyugatra. Oroszország hétről hétre erősebb, a Nyugat pedig hétről hétre gyengébb.

Elérhet egy kritikus pontot - és nukleáris fegyverekbe csaphat át.

A tökéletes vihar az élelmiszer- és energiaiparban

Sam Parker
A hírhálózat mögött

Az emberiség előtt álló TÖKÉLETES VIHAR - az atomhatalmak katonai és gazdasági konfrontációja, a dollár alapú pénzügyi rendszer hiperinflációs összeomlása, a folytatódó világjárvány és éhínség, valamint a kulturális hanyatlás egy új sötét korszakba.

A tőzsde tehát az elmúlt napokban szárnyalni kezdett. Azt mondják, hogy ez, a világ éhínség; a világválság a Wall Street számára egy bónuszbomba. Az olajtársaságok részvényei, a katonai és ipari részvények nagyon felfelé mennek. Ez Amerika nagy hatalomszerzése, és rájött, hogy válságot teremthet/előnybe hozhat, és azt mondhatja a globális délnek vagy a szegény országoknak (vagy a B Zónának), hogy a pénzed vagy az életed. Így történt a történelem során a legtöbb nagy tulajdonszerzés és hódítás.

Ezzel azt mondják a világ többi részének, hogy tudod, teljesen elkaptunk téged, de nincs választásod, a pénzed vagy az életed. "Ha engedelmeskedtek nekünk, akkor el tudunk benneteket etetni". Csapdába ejtettünk titeket. És a Rockefeller Birodalom minden lehetséges előnyt kihasznál ebből a káoszból a globális piacokon - nem csak azért, hogy hatalmas profitot termeljen a tőzsdéken, hanem a különböző védelmi, élelmiszeripari, energiaipari, bányászati és energiaipari cégeik teljes spektrumában. Miközben mindez folyik, folyamatosan hajtják az "ICE NINE" játéktervet, a digitális valutarendszer bevezetésével.

A piramis csúcsán

BlackRock- a Rockefeller csoporton belüli vállalat az ukrajnai háborút akarja felhasználni a digitális valuta bevezetésére. A BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink úgy véli, hogy az ukrajnai háborút és az azt övező eseményeket fel lehetne használni a központi bankok által irányított digitális pénz bevezetésének felgyorsítására. A Blackrock a Rockefeller-csoport másik két másik vállalatával - a Vanguarddal és a State Street-tel - együtt a "Nagy Három" indexalap-kezelő egyikének számít, amelyek uralják a vállalati Amerikát, és végső soron a világot.

2020 novemberére a "Nagy Hármak" együttesen 15 billió dollárnyi vagyont kezeltek, ami az amerikai gazdaság több mint háromnegyedének felel meg, és együttesen az S&P 500 vállalat 88%-ának legnagyobb tulajdonosai voltak. 2021 januárjára a "Nagy Hármak" közel 18 billió USD értékű vagyont kezeltek. Mindössze KÉT vállalat, a Vanguard és a BlackRock uralja a bolygót, miközben a világ leggazdagabb 1%-a birtokolja a világ vagyonának 82%-át.

Most, március 24-én, csütörtökön a részvényeseknek küldött levelében Larry Fink azt írta, hogy a központi bankok által ellenőrzött digitális pénzek bevezetése a háború egyik olyan kimenetelének bizonyulhat, amely jelenleg nagyjából a radar alatt van. A háború kitörésével az USA és szövetségesei felvették az orosz központi bankot a szankciók által megcélzott szervezetek listájára, ami a központi Bitcoin-tőzsdék tranzakcióinak megugrását eredményezte mind Oroszországban, mind Ukrajnában, és mindkét ország pénznemében.

A fenyegető dízelhiány

A valóság az, hogy a nyugati szankciók a felelősek azért, hogy a jelenlegi globális inflációs válság okozói. Amit sokan figyelmen kívül hagynak, az az a tény, hogy ezek egyre inkább a Nyugat, különösen az EU és az USA gazdaságára hatnak. Ha közelebbről megnézzük a gázolaj globális kínálatának állapotát, az riasztó.

Az amerikai pénzügyminisztérium és az EU nyugati szankciótervezői azonban pontosan tudják, hogy mit tesznek. És ez rosszat ígér a világgazdaság számára.

Bár a legtöbben ritkán gondolunk a dízelüzemanyagra, mint valami másra, mint szennyezőanyagra, valójában az egész világgazdaság számára olyan alapvető fontosságú, mint kevés energiaforrás, egyértelmű kapcsolat van a dízel és a GDP között, mert szinte minden, ami egy gyárba be- és kijut, dízelüzemanyaggal megy."

Szinte az ukrajnai orosz csapatok akcióinak első napján a világ két legnagyobb olajtársasága, a BP és a Shell, mindkettő brit, leállította a gázolaj szállítását Németországba, arra hivatkozva, hogy ellátási hiánytól tartanak. Az ukrajnai háború előtt Oroszország szállította az EU teljes dízelüzemanyagának mintegy 60-70%-át.

Oroszország 2020-ban a világ második legnagyobb dízelüzemanyag-exportőre volt az USA után, naponta több mint 1 millió hordót szállítva. Ennek nagy része, mintegy 70%-a az EU-ba és Törökországba ment. Franciaország volt a legnagyobb importőr, majd Németország és az Egyesült Királyság következett. Nyugaton az összes közúti jármű - személygépkocsik, teherautók - mintegy 76%-a használ dízelüzemanyagot.

Az ukrán válság kezdetén a globális gázolajkészletek már 2008 óta a legalacsonyabbak voltak, mivel az olaj- és gázkitermelés kereslet-kínálati helyzetében a kovid zárlatok jelentős károkat okoztak. Most a színpadon egy példátlan gázolajválság van. A következmények megdöbbentőek lesznek a világgazdaságra nézve.

A nagyobb hatékonyság és a gallononkénti nagyobb futásteljesítmény miatt a dízelüzemanyag szinte az összes teherautó motorjának üzemanyaga. A traktoroktól a betakarítógépekig a legtöbb mezőgazdasági berendezés üzemanyagául szolgál.

Az EU-ban széles körben használják, majdnem 50%-ban autóüzemanyagként, mivel sokkal hatékonyabb üzemanyag-felhasználású, mint a benzinmotorok. A legtöbb nehéz bányagépben, például a Caterpillar földmunkagépekben használják. Az építőipari berendezésekben is használják.

A dízelmotorok a világ összes nem villamosított vasútvonalán felváltották a gőzmozdonyokat, különösen a tehervonatokon. A dízelmotorokat használják bizonyos elektromos áramtermelésben és a legtöbb nehéz katonai járműben.

A dízelüzemanyag globális hiánya, akár átmeneti, akár hosszabb távú, katasztrofális esemény. Az árukat nem lehet a konténerkikötőkből a szárazföldi célállomásokra szállítani.

Dízelüzemanyag nélkül a teherautók nem tudnak élelmiszert szállítani a szupermarketbe, vagy bármi mást. Az egész ellátási lánc befagy. És nincs lehetőség arra, hogy a benzint a dízelmotorban a motor tönkretétele nélkül helyettesítsük. 2021 januárja és 2022 januárja között az EU-ban a gázolaj ára majdnem megduplázódott, és ez még az ukrajnai szankciók előtt történt.

Ennek több oka is volt, de az elsődleges a nyersolaj árának szárnyalása és a globális kőolaj-zárlatok miatti ellátási zavarok, majd a világkereskedelem újraindulása miatt.

A problémát tetézte, hogy március elején a kínai központi kormányzat az Oroszországgal szembeni nyugati szankciók közepette "az energiabiztonság biztosítása" érdekében betiltotta a gázolaj exportját.

Az USA-ban sem jobb a helyzet. A kibontakozó globális dízelüzemanyag-válság - hacsak nem következik be jelentős fordulat - drámai hatással lesz a teherautó- és autószállítás, a mezőgazdaság, a bányászat és hasonlók minden formájára. Ez katasztrófát fog jelenteni az amúgy is gyengélkedő világgazdaság számára. A valódi ipari, összekapcsolt világgazdaság nem olyan, mint egy legójáték. Nagyon összetett és finoman hangolt. Ezt a finomhangolást szisztematikusan tönkreteszik, és minden jel arra mutat, hogy ez szándékos.

Üdvözöljük a Rockefeller Nagy Újraindítás eugenikai programjában.

Összeomlás előtt áll a globális élelmezési rendszer?

A Világbank (egy Rockefeller-alapítvány) központi célja, hogy megakadályozza, hogy más országok saját maguk termesszenek élelmiszert. Ez az elsődleges irányelv, és ez is része annak a saroknak, amibe belefestették őket, ami miatt idén nyáron ilyen világméretű éhínség fog kialakulni.

Nos, ahogy Putyin elnök és Lavrov is mondta, az ukrajnai harcok valójában egyáltalán nem Ukrajnáért folynak. Ez egy harc arról, hogy milyen formát fog ölteni a világ, és hogy a világ egypólusú lesz-e, vagy, ahogy most látszik, többpólusú. Tehát az amerikai háború Ukrajnában valójában Németország elleni háború. Oroszország nem ellenség. Németország és Európa az ellenség, és az Egyesült Államok ezt nagyon világossá tette.

Ez egy háború, hogy bezárjuk a szövetségeseinket, hogy ne tudjanak Oroszországgal kereskedni. Nem tudnak orosz olajat vásárolni. Az amerikai olajtól kell függniük, amiért háromszor vagy négyszer annyit kell majd fizetniük. Amerikai cseppfolyósított földgáztól kell majd függniük a műtrágya beszerzéséhez. Ha nem vesznek amerikai földgázt műtrágyához, és mi nem engedjük, hogy Oroszországtól vásároljanak, akkor nem tudnak műtrágyát kijuttatni a földekre, és a terméshozam műtrágya nélkül körülbelül 50%-kal csökken.

Tehát ennek a háborúnak az volt a hatása, hogy a NATO-országokat az Egyesült Államoktól való függőségbe zárta, mert az Egyesült Államok nagy félelme az elmúlt néhány évben az volt, hogy mivel Amerika dezindusztrializálódik, ezek az országok a világ azon része felé fordulnak, amelyik növekszik: Kína, Közép-Ázsia, Oroszország, Dél-Ázsia.

Az Egyesült Államok pedig attól félt, hogy elveszíti az ellenőrzést a műholdjai felett, főként a NATO-ban, de Dél-Amerikában is. Ezért szankciókkal sújtotta és megakadályozta, hogy nem amerikai energiát vásároljanak. Blokkolták a képességüket, hogy nem amerikai élelmiszert vásároljanak, blokkolták a képességüket, hogy befektessenek vagy a többletüket arra használják, hogy Kínába, Oroszországba vagy Eurázsiába fektetve prosperáljanak.

Tehát ez alapvetően Amerika háborúja, hogy bezárja szövetségeseit. A németországi műtrágyagyárak már be is zártak, mert azt mondják, orosz gáz nélkül a műtrágyát gázból állítjuk elő, és ha nem kapunk orosz gázt, nem tudjuk előállítani a műtrágyát. Tehát a műtrágya világpiaci árai nagyon felfelé mennek.

Oroszország a legnagyobb gabonaexportőr. És most, hogy a szankciók miatt a gabonaexportot blokkolják, felmerül a kérdés, hogy mit fog tenni Észak-Afrika és a Közel-Kelet, amely eddig nagymértékben függött az orosz gabonaexporttól? Az ő élelmiszeráruk nagyon fel fog emelkedni. Mivel az orosz ellenszankciók miatt a világ nagy része nem kap műtrágyát, valószínűleg mindenhol élelmiszerválság lesz, ezt fontos megjegyezni.

Ami még rosszabb, a legtöbb nitrogén/műtrágya termék előállítási folyamatához földgázra van szükség ... így az európai NatGas árak közelmúltbeli rekordmagasra emelkedése csak súlyosbítani fogja a műtrágya költségeit az Oroszországból történő bármilyen leállás miatt "És mivel a búzaárak már most is minden idők legmagasabb szintjén vannak, a pokol nem csak az élelmiszertermelők között fog elszabadulni, hanem hamarosan a helyi élelmiszerboltban is, amint a fogyasztók rájönnek, hogy az élelmiszerárak hamarosan megduplázódnak, megháromszorozódnak és még többre fognak emelkedni.

Ez enyhén szólva is komoly helyzet. Sokan, ha nem is a legtöbben, nem ismerik fel, hogy a globalizáció hogyan hozta létre a kölcsönös függőséget, ahol ha egy darab kiesik a helyéről, az egész összeomlik.

Egy maroknyi kelet-európai ország Oroszországgal együtt szállítja a gabona, az energia és a műtrágya nagy részét, amelyre a világ többi részének szüksége van a túléléshez. És ez a legutóbbi ukrajnai "tánc" lényegében megszakítja mindezek ellátási láncát.

Két év pestis, aztán háború, majd éhínség a sarkon, a pestis a COVID-19, a háború és az éhínség pedig az, amivel most szembesülünk az orosz-ukrán összeomlással - - Mintha valamiféle forgatókönyvet követnének. A Rockefeller Birodalom ilyen rendkívüli lépései az ifjabb David és szövetségesei kétségbeesését mutatják.

Kétségbeesésüket az a tény váltotta ki, hogy Amerika végzetes hanyatlásban van. A globális hatalom megtartása érdekében ezek a hatalommániás uralkodók bármire képesek. A fejükben ez a gondolat jár minden éjjel és reggel: "Inkább elpusztítom a világot, minthogy elveszítsem a birodalmamat". Az ifjabb David és a Rothschildok gondolkodásmódja az, aminek globálisan tanúi lehetünk az élelmiszer- és az energiaiparban - mindkettőre a család az elmúlt évszázadban összpontosított.

Közvetlen szabotázs

Kezd úgy tűnni, hogy a két család szándékosan tesz lépéseket a közelgő globális élelmiszerválság garantálására. Minden intézkedés, amelyet a Biden-kormányzat stratégái az "energiainfláció megfékezése" érdekében hoztak, károsítja a földgáz, az olaj és a szén kínálatát, vagy felpumpálja a világgazdaság számára a földgáz, az olaj és a szén árát.

Ez óriási hatással van a műtrágyaárakra és az élelmiszertermelésre. Ez már jóval Ukrajna előtt elkezdődött. Most arról szólnak a hírek, hogy Biden emberei beavatkoztak, hogy a tavaszi vetés legkritikusabb időpontjában blokkolják a műtrágya vasúti teherszállítását. Idén ősszel a hatások robbanásszerűek lesznek.

Az USA tavaszi vetésének kritikus időszakában a CF Industries (Deerfield, Illinois), az USA legnagyobb nitrogénműtrágya-beszállítója, valamint egy létfontosságú dízelmotor-adalékanyag szállítója sajtóközleményt adott ki, mely szerint "2022. április 8-án, pénteken a Union Pacific előzetes értesítés nélkül tájékoztatta a CF Industries-t, hogy azonnali hatállyal kötelezi egyes szállítókat, hogy csökkentsék a személykocsik mennyiségét a vasútvonalán".

A Union Pacific egyike annak a négy nagy vasúttársaságnak, amelyek együttesen az USA mezőgazdasági vasúti árufuvarozásának mintegy 80%-át szállítják. A CF vállalat vezérigazgatója, Tony Will kijelentette: "A Union Pacific ezen intézkedésének időzítése nem is jöhetett volna rosszabbkor a gazdálkodók számára.
Nemcsak a műtrágya késik a szállítási korlátozások miatt, hanem a tavaszi kijuttatáshoz szükséges további műtrágya egyáltalán nem juthat el a gazdálkodókhoz. Azzal, hogy a Union Pacific ezt az önkényes korlátozást csak egy maroknyi szállítmányozóra helyezi, veszélyezteti a gazdák termését, és növeli az élelmiszerárakat a fogyasztók számára."
A CF Industries megjegyezte, hogy ők egyike annak a harminc vállalatnak, amelyekre vonatkozik a szigorú intézkedés, amely határozatlan időre szól. A Union Pacific vasútvonalakon keresztül szállítanak, hogy kiszolgálják a legfontosabb mezőgazdasági államokat, köztük Iowát, Illinois-t, Kansast, Nebraskát, Texast és Kaliforniát. A tilalom a nitrogénműtrágyákat, például a karbamidot és a karbamid-ammónium-nitrátot (UAN), valamint a dízel-kipufogógáz-folyadékot (Európában AdBlue-nak nevezik) érinti.

A DEF a dízelüzemű teherautókhoz ma már kötelezően előírt kibocsátás-szabályozó termék. Enélkül a motorok nem tudnak működni. Karbamidból készül. A CF Industries Észak-Amerika legnagyobb karbamid-, karbamid-, karbamid- és DEF-gyártója, és a Donaldsonville-i komplexum a termékek legnagyobb egységes gyártóüzeme Észak-Amerikában.

Csakhogy az élelmiszerek, az energia és más nyersanyagok égbe szökő ára nem az orosz akciók eredménye, hanem a washingtoni zöld energia döntéseké, amelyek az olaj és a gáz fokozatos kivonására irányulnak. Az energiaár-infláció az orosz olaj és valószínűleg a gáz exportjára vonatkozó amerikai és uniós gazdasági szankciók miatt az elkövetkező hónapokban is jelentősen emelkedni fog.

A központi kérdés azonban az, hogy minden egyes hektár amerikai mezőgazdasági terület, amelyet a bioüzemanyagok számára szánt kukorica termesztésére fordítanak, kivonja ezt az élelmiszertermelést az élelmiszerláncból, hogy azt üzemanyagként elégessék. A 2007-es amerikai megújuló üzemanyagokra vonatkozó törvény elfogadása óta, amely évente növekvő célértékeket írt elő az etanolos üzemanyagkeverékekhez szükséges kukoricatermelésre vonatkozóan, a bioüzemanyagok a teljes kukoricaültetvények hatalmas részét, 2015-ben több mint 40%-át foglalták el. Ez a törvény által előírt, a kukorica üzemanyagként való elégetésére való átállás már jóval a novemberi inflációs válság kezdete előtt jelentős élelmiszerár-emelkedést okozott.

Az USA messze a világ legnagyobb kukoricatermelője és -exportőre. Most, hogy a kukorica etanol üzemanyagként való felhasználásának jelentős növelését írják elő, miközben a műtrágyaárak csillagászati magasságokban vannak, és a műtrágya vasúti szállítását állítólag a Fehér Ház utasításai miatt blokkolják, a kukorica ára az egekbe fog szökni. Washington ezt nagyon jól tudja. Ez szándékos.

Globálisan a helyzetet drámaian súlyosbítja, hogy az USDA a csirketermelőknek a csirkék millióinak leölését követeli, állítólag a madárinfluenza fertőzés jelei miatt. A H5N1 madárinfluenza "vírus" 2015-ben teljes átverésnek bizonyult. Az amerikai kormányzati ellenőrök által a madárinfluenza megállapítására használt tesztek most ugyanazok a megbízhatatlan PCR-tesztek, amelyeket az embereknél a COVID esetében használnak. Erre a teszt értéktelen. Csak az USA-ban legalább 23 millió csirkét és pulykát selejteztek ki, világszerte további tízmilliókat.

A következmény a tojás árának november óta bekövetkezett 300%-os drasztikus emelkedése, és a csirkefehérjeforrások súlyos elvesztése az amerikai fogyasztók számára egy olyan időszakban, amikor a megélhetési költségek általános inflációja 40 éves csúcson van.

A helyzetet tovább rontja, hogy Kalifornia és Oregon a többéves aszály közepette ismét vízügyi vészhelyzetet hirdetett, és jelentősen csökkenti a kaliforniai gazdák öntözővízellátását, akik az amerikai friss zöldségek és gyümölcsök nagy részét termelik.

Az aszály azóta a Mississippitől nyugatra fekvő mezőgazdasági területek nagy részére, azaz az USA mezőgazdasági területeinek nagy részére is kiterjedt. Az USA élelmiszerbiztonságát soha nem látott veszély fenyegeti, és Washington mindent megtesz azért, hogy polgárai számára súlyosbítsa a helyzetet.

Milyen céllal? Hogy csökkentsék az élelmiszerek elérhetőségét, és megkönnyítsék a birodalom számára, hogy bezárja a csapdát, és az emberiséget egy elektronikus börtöntáborba zárja.

Milyen céllal? Amint egy személyt felszerelnek biometrikus adatokkal és digitális útlevéllel, az illető szabad emberből rabszolgává válik. A következő lépés a pénzük "befagyasztása" vagy "ellopása".

Milyen célból? Hogy megmentsék a bankszektort a csődtől. Ez volt a Covid-csalás kezdete. És az emberek birkákká váltak.

Biden amerikai elnök a közelmúltban megjegyezte, anélkül, hogy részletezte volna, hogy az amerikai élelmiszerhiány "valóságos lesz". Kormánya süket a gazdaszervezetek kéréseire, hogy engedélyezzék mintegy 4 millió hektárnyi, "környezetvédelmi okokból" művelés alól kivont mezőgazdasági terület megművelését.

Ez azonban nem az egyetlen része a világnak, ahol élelmiszerválság alakul ki.

Globális katasztrófa

Ezek a szándékos washingtoni lépések akkor történnek, amikor egy globális élelmiszeripari katasztrófasorozat az elmúlt évtizedek, talán a II. világháború vége óta a legrosszabb élelmiszerellátási helyzetet idézi elő.

Oroszország a legnagyobb gabonaexportőr. És most, hogy a szankciók megakadályozzák a gabonaexportot, felmerül a kérdés, hogy mit fog tenni Észak-Afrika és a Közel-Kelet, amelyek nagymértékben függtek az orosz gabonaexporttól? Az élelmiszerárak nagyon fel fognak emelkedni.

Az EU-ban, amely jelentős mértékben függ Oroszországtól, Fehéroroszországtól és Ukrajnától takarmánygabona, műtrágya és energia tekintetében, a szankciók drámaian súlyosbítják a kovász okozta élelmiszerhiányt. Az EU az ostoba zöld menetrendjét ürügyként használja arra, hogy megtiltja az olasz kormánynak, hogy figyelmen kívül hagyja a mezőgazdasági termelőknek nyújtott állami támogatásokat korlátozó uniós szabályokat.

Németországban az új zöldpárti mezőgazdasági miniszter, Cem Özdemir, aki a hagyományos mezőgazdaságot állítólag az "üvegházhatású gázok" kibocsátása miatt akarja fokozatosan megszüntetni, hideg választ adott azoknak a gazdáknak, akik több élelmiszert akarnak termelni. Az EU-nak az élelmezésbiztonságot ugyanazok a katasztrofális veszélyek fenyegetik, mint az USA-nak, és még inkább függ az orosz energiától, amelyet az EU hamarosan öngyilkos szankciókkal sújt.

A németországi műtrágyagyárak már be is zártak, mert azt mondják, orosz gáz nélkül a műtrágyát gázból állítjuk elő, és ha nem kapunk orosz gázt, nem tudjuk előállítani a műtrágyát. Tehát a műtrágya világpiaci árai nagyon felfelé mennek.

Dél-Amerika fő élelmiszertermelő országai, különösen Argentína és Paraguay, súlyos aszály közepén vannak, amely a La Niña csendes-óceáni anomáliának tudható be, és amely megbénította az ottani termést. A fehérorosz és orosz műtrágyákkal szembeni szankciók veszélyeztetik a brazil termést, amit az óceáni szállítás szűk keresztmetszetei is súlyosbítanak.

Kína most jelentette be, hogy a 2021-ben bekövetkezett heves esőzések miatt az idei téli búzatermés történelmének legrosszabbja lehet. A KKP szigorú intézkedéseket vezetett be annak érdekében, hogy a gazdákat rávegye a termesztés kiterjesztésére a nem mezőgazdasági területekre is, de a jelentések szerint kevés eredménnyel. Erik Mertz Kína-figyelő jelentése szerint "Kína Jilin, Heilongjiang és Liaoning tartományaiban a tisztviselők arról számoltak be, hogy minden harmadik gazdálkodónak nincs elegendő vetőmag- és műtrágyakészlete ahhoz, hogy az optimális tavaszi időintervallumban megkezdhesse a vetést... Az ezeken a területeken lévő források szerint a tengerentúlról Kínába importált vetőmagra és műtrágyára várnak, amelyek a Shanghai partjainál veszteglő teherhajókon rekedtek".

Sanghajban, a világ legnagyobb konténerkikötőjében több mint négy hete bizarr "Zero Covid" teljes karantén van érvényben, amelynek vége nem látszik. A KKP kétségbeesett igyekezetében, amely "elrendeli" a megnövekedett élelmiszertermelést, a helyi KP tisztviselői Kína-szerte elkezdték a kosárlabdapályák és még az utak is szántófölddé alakítását. A kínai élelmezési helyzet arra kényszeríti az országot, hogy a globális hiány idején sokkal többet importáljon, ami még magasabbra hajtja a gabona és az élelmiszerek világpiaci árát.

Afrikát súlyosan érintik az Egyesült Államok által bevezetett szankciók és az Oroszországból és Ukrajnából származó élelmiszer- és műtrágyaexportot megszüntető háború is. Harmincöt afrikai ország kap élelmiszert Oroszországból és Ukrajnából. Huszonkét afrikai ország onnan importál műtrágyát. Az alternatívák komolyan hiányoznak, mivel az árak az egekbe szöknek és a kínálat összeomlik. Éhínség várható.

David M. Beasley, az ENSZ Világélelmezési Programjának ügyvezető igazgatója nemrégiben a globális élelmezési kilátásokról kijelentette: "A második világháború óta nem volt ehhez hasonlóra példa." A második világháború óta nem volt példa.

Figyelemre méltó, hogy a Biden-féle pénzügyminisztérium volt az, amely összeállította a legátfogóbb gazdasági szankciók listáját Oroszország és Fehéroroszország ellen, és nyomást gyakorolt az engedelmes EU-ra, hogy engedelmesen kövesse őket, olyan szankciókat, amelyek hatása a globális gabona-, műtrágya- és energiaellátásra és árakra teljesen előre látható volt. Ez valójában az USA és a világgazdaság elleni szankció volt.

Ezek csak a legújabb példák az élelmiszerlánc szándékos szabotálására az amerikai kormányzat részéről a Biden-féle zöld menetrend, a davosi WEF, Bill Gates és a Rockefeller Alapítvány részeként, a disztópikus Nagy Újraindítás eugenikai menetrendjének részeként. A hagyományos mezőgazdaságot szintetikus, laboratóriumban termesztett, hamis húsokból és szöcskékből és férgekből származó fehérjéből álló étrenddel akarják felváltani világszerte, mindezt a globális éghajlat szabályozásának állítólagos dicsőségére.

Ez tényleg őrültség.

A közelmúltban több nagyon nagy élelmiszer-feldolgozó és -forgalmazó üzem is felrobbant vagy leégett.
Miközben az amerikai szankcióknak és az elmúlt két év során a gazdaságot megtizedelő kormánynak köszönhetően az élelmiszeripari bizonytalanság a horizonton van, egy másik tényező is hozzájárul a problémához. Az év eleje óta több nagyon nagy élelmiszer-feldolgozó létesítmény is felrobbant vagy porig égett az Egyesült Államokban.

Ebben a hónapban az oregoni Darfurban egy zöldség- és diófeldolgozó üzem ismeretlen okokból lángokba borult. A természetes, organikus és GMO-mentes élelmiszerek független forgalmazója, amely mintegy 150 embert foglalkoztat, porig égett.

Egy héttel az oregoni tűz előtt hatalmas tűzvész pusztított el egy húsfeldolgozó üzemet a New Hampshire állambeli Conwayben. Miután 16 órán át égett, több tűzoltócsapat végül eloltotta a tüzet az East Conway Beef and Pork üzemben, de a létesítmény teljesen megsemmisült.

Ugyanezen a héten a kaliforniai Salinasban a Taylor Farms feldolgozóüzemben keletkezett hatalmas tűz miatt evakuálni kellett a lakosokat, mivel a tűz több mint 17 órán keresztül égett. A Taylor Farms egy nagy mezőgazdasági vállalat, amely feldolgozza és szállítja az élelmiszerboltokban látható salátacsomagok nagy részét. A tűz okát jelenleg vizsgálják.

Tény, hogy tavaly óta több mint egy tucat ilyen tűz és robbanás történt élelmiszer-feldolgozó és elosztó központokban. Ezeknek a tüzeknek a fő oka azonban a gyújtogatás.

Ráadásul az élelmiszer-feldolgozó létesítményekben keletkező tüzek nem olyan gyakoriak, és sokkal ritkábban fordulnak elő. Azt állítani, hogy ezek az esetek összefüggnek egymással, merő spekuláció lenne.

A jelenlegi ellátási lánc helyzetét és a fenyegető élelmiszerhiányt figyelembe véve azonban maga a gondolat, hogy a kritikus infrastruktúra bármilyen okból porig éghet, enyhén szólva is nyugtalanító.

Ki nyer? A rövid válasz az, hogy az Oroszország által vezetett új Bretton Woods III gazdaság és pénzügyi rendszer, beleértve Kínát és a BRICS-országokat.

Ki veszít? A rövid válasz ismét a nyugati gazdaságok és pénzügyi rendszereik, különösen Európa.

Az amerikai diplomáciai stratégák már a tervezés szakaszában úgy tekintettek a közelgő III. világháborúra, mint a gazdasági rendszerek háborújára. Melyik oldalt választják majd az országok: saját gazdasági érdekeiket és társadalmi kohéziójukat, vagy az USA által beiktatott helyi politikai vezetőknek való behódolást.

A politikai beavatkozás és a médiapropaganda közepette mennyi időbe telik, amíg a világ többi része rájön, hogy globális háború van készülőben, és a harmadik világháború a láthatáron? Az igazi probléma az, hogy mire a világ megérti, hogy mi folyik, a globális törés már lehetővé teszi Oroszország, Kína és Eurázsia számára, hogy létrehozzon egy valódi Új Világrendet, amelynek nincs szüksége a NATO-országokra, és amely elvesztette velük a bizalmat és a kölcsönös gazdasági előnyök reményét. A katonai csatateret gazdasági hullák fogják borítani.

Oroszország a legnagyobb gabonaexportőr. És most, hogy a szankciók miatt a gabonaexportot blokkolják, az a kérdés, hogy mit fog tenni Észak-Afrika és a Közel-Kelet, amelyek eddig nagyon nagymértékben függtek az orosz gabonaexporttól? Az élelmiszerárak nagyon fel fognak emelkedni.

Rob Kapito, a BlackRock elnöke Texasban azt mondta, hogy "ez a generáció most először fog bemenni egy boltba, és nem lesz képes megvenni azt, amit akar"; az afrikai gazdák idén egyáltalán nem engedhetik meg maguknak a műtrágyát, ami 100 millió ember élelmezésére alkalmas mennyiséggel csökkenti a mezőgazdasági termelést.

A háborúkat történelmileg az nyerte meg, akinek több élelmiszere és energiakészlete volt, a múltban a lovak és a katonák hajtására, ma a katonák táplálására, a tankok és a vadászgépek üzemanyagára. Kína egyébként gyakorlatilag mindenből nagy készleteket halmozott fel. A NATO provokációi olyan szélsőségesek, hogy Oroszországnak készenléti állapotba kellett helyeznie nukleáris rakétáit. Ez egy súlyosan komoly dolog. De az USA figyelmen kívül hagyta.

Rob Kapito, a BlackRock elnöke Texasban azt mondta, hogy "ez a generáció most először fog bemenni egy boltba, és nem lesz képes megvenni azt, amit akar"; az afrikai farmerek idén egyáltalán nem tudnak műtrágyát venni, ami 100 millió ember élelmezésére alkalmas mennyiséggel csökkenti a mezőgazdasági termelést.

A háborúkat történelmileg az nyerte meg, aki több élelemmel és energiával rendelkezett, a múltban a lovak és a katonák hajtására, ma a katonák élelmezésére, a tankok és a vadászgépek üzemanyaggal való ellátására. Kína egyébként gyakorlatilag mindenből nagy készleteket halmozott fel.

A "Stratégiai Háromszög" - India, Kína, Oroszország - ezek a nemzetek együttesen a világ népességének 38%-át adják, a búza 42%-át és az acél 66%-át állítják elő. A lényeg az, hogy ezek a nemzetek olyan árukat termelnek, amelyeket sok nyugati nemzet kiszervezett, a saját kárukra.

Emellett a természet bőséges természeti erőforrásokkal ruházta fel Oroszországot: olaj, gáz, arany, ezüst, platina, vasérc, szén, gyémánt, fa, édesvíz, milliónyi mezőgazdasági terület és még sok minden más. Az orosz nyersanyagokra van kereslet. Ha kitiltjuk őket a globális piacokról, az a nyugati gazdaságok elpusztítását jelenti. Amit a Covid nem ért el a Rockefeller család számára, azt az orosz áruk elleni szankciók el fogják érni. Ez az ő reményük. Sok szerencsét hozzá.

Van egy régi mondás a családomban, a hagyományos üzletemberek körében: - "ha van árunk, akkor tudunk kereskedni", és ez fordítva is igaz - "ha nincs áru, nem tudunk kereskedni". A Nyugat most ebben a helyzetben van.

A vicces az egészben az, hogy a két család két évre leállította a világgazdaságot, abban a reményben, hogy felgyorsíthatják terveiket, hogy az emberiséget egy elektronikus börtöntáborba tereljék, ellopják a pénzüket, és egy új globális rabszolgaállamot vezessenek be.

Putyin merész ukrajnai lépése felborította terveiket, és a birodalmak túlélését is veszélyezteti. Úgy tűnik, a józan ész elhagyta őket. Az Oroszország, Kína és Irán elleni folyamatos szankciók és pénzügyi háború visszahatott a Nyugatra.

Oroszország hétről hétre erősebb, a Nyugat pedig hétről hétre gyengébb. Elérhet egy kritikus pontot - és nukleáris fegyverekbe csaphat át.

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/a-globalis-elelmezesi-rendszer-osszeomlasa-tomeges-ehinseg-es-halal-vilagszerte-kuszobon-all