A G2O Water Technologies, egy brit technológiai vállalkozásnak sikerült elérnie, hogy jóváhagyják első kereskedelmi szerződését a vízszűrő membránok grafén-oxiddal történő javítására.

Ez a szerződés a közelmúltban kifejlesztett anyag első sikeres kereskedelmi alkalmazása a víztisztításban.

Állítólag a grafén-oxid vízkezelésben való alkalmazásának előnyei a membránok teljesítményének fokozásában rejlenek, mivel enyhíti a "szennyeződések" hatását. Az elszennyeződés nyilvánvalóan az egyik legnagyobb kihívás, amellyel a membránalapú vízszűrő rendszerek üzemeltetőinek szembe kell nézniük.

A "szennyeződés" a nem kívánt anyagok jelenlétét vagy felhalmozódását jelenti a vízben, beleértve a vízkő, az általános szennyeződések és törmelékek, az oldott fémek vagy biológiai anyagok és baktériumok jelenlétét. A szennyezett víz számos problémát okozhat, ha nem kezelik.

A Hydrasyst Limited céggel együttműködve a G2O technologies-nak sikerült a membránokat grafén-oxiddal bevonnia, ami állításuk szerint javítja a működési hatékonyságot, csökkenti az energiafogyasztást és a vegyszerfelhasználást.

A brit technológiai vállalkozás arra számít, hogy a grafén-oxid bevonat meghosszabbítja a membránok élettartamát, valamint csökkenti a vízkezelés költségeit és környezeti hatásait.

A Hydrasyst, a technológia legkorábbi alkalmazója, a fejlett membrántechnológiai rendszerek brit szolgáltatója. Kyle Wolff ügyvezető igazgató elmondta: "Nagyon örülünk, hogy egy ideje már szorosan részt veszünk a G2O Water Technology grafén-oxid bevonatának kísérleti tesztelésében és alkalmazásában.

"A grafén-oxid bevonattal kerámia üregesszálas membránrendszereink jelentős működési előnyöket biztosítanak, lehetővé téve a végfelhasználók számára, hogy fokozzák vízfelhasználásuk hatékonyságát, miközben jelentős megtakarítást érnek el az energiaköltségek terén"."

Chris Wyres, a G2O Technologies vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat a Hydrasysttal együttműködve a Nanopulse rendszereket számos vízkezelési alkalmazáshoz fogja bevezetni. A technológiai vállalat a grafénalapú kezelés "széles körű alkalmazását" tervezi, amely "hozzájárul a vízhiány és az éghajlatváltozás kihívásainak kezeléséhez".

A grafén-oxid mérgező

Nemrég beszámoltunk egy spanyol kutatók által közzétett tanulmányról, amelyből kiderült, hogy a Covid-19 vakcinák "óriási dózisban" tartalmazzák a grafén-oxid nanorészecskéket.

A grafén-oxid, amely egy grafitból képződő anyag, közismerten dózisfüggő toxicitást okoz. A vegyület máj- és vesekárosodást okozhat, granulómák kialakulását serkentheti a tüdőben, csökkentheti a sejtek életképességét, és kiválthatja a sejtek apoptózisát vagy előre programozott sejthalált.

A nanorészecske vérrögöket is okozhat, mivel megalvasztja a vért, és az immunrendszert is megváltoztatja azáltal, hogy felborítja a szervezet glutationtartalékának oxidatív egyensúlyát.

Az anyag egy sor más egészségügyi problémát is okozhat, többek között tüdőfibrózist, amely tüdőrákot és tüdőgyulladást okozhat.

A kutatók a Pfizer vakcina adagjaiban fedezték fel az anyagot - úgy találták, hogy minden egyes általuk vizsgált adag mintegy 747 nanogramm grafén-oxidot tartalmazott, ami azt jelenti, hogy a Pfizer vakcina több mint 99 százaléka állítólag teljes egészében a mérgező anyagból állt.

Természetesen erről a kutatásról a mainstream média nem számolt be, és ha így lenne, egyszerűen elutasítanák vagy cenzúráznák. Figyelembe véve azonban azt, amit a grafén-oxidról tudunk, nyugtalanító, hogy az Egyesült Királyság vizét ugyanezzel a mérgező anyaggal akarják kezelni.

Beleborzongunk, ha belegondolunk, milyen hosszú távú egészségügyi hatásai lesznek a grafénnel kezelt vízzel való mosásnak, használatnak és ivásnak.

https://pokolafoldon.hu/blog/mergezo-grafen-oxid-vizkezeles-az-egyesult-kiralysagban