Mindhárom országot családi alapon működtetik. A Szaúd-család elképesztő módon még a család nevét is belevette az ország nevébe. A nőket nem veszik emberszámba, körbemetélik őket akaratuk ellenére, elkaparják őket, nincs sírjuk. Közülük elég sokat agyonvernek törzsi alapon. Az emberi jogok sárba tiprói. Nemrégiben meghalt az egyik Szaúd, és még aznap beült a királyi székbe a másik Szaúd. Olajhatalomként és Amerika nagy barátjaként bármit megtehetnek az országban Szaúdék.

Észak-Korea, az maga a förtelem. Amerika háborúzott Korea ellen talán 3 évig 1950-től. 1953-ban úgy vonultak ki onnan, hogy az ország és a családok kétfelé szakadt. Mivel békekötés nem történt, hadiállapotban van a két országrész azóta is. Most egy elég bizonytalan szellemi képességű családtag vette át néhány éve az országrész irányítását. A madarak se igazán mernek már felette átrepülni. Átnevelő tábornak nevezett börtönökben elég sok ember szenved. Mivel ásványi kincsei nincsenek, csak a nyomor, nem igazán hatódik meg a világ miattuk.

Kazahsztánt - ahol a napokban magyar kormányküldöttség járt - a nyolcvanas évek óta családi alapon irányítják (Nazarbajev család). A Szovjetuniós időkben is ugyanaz az ember irányította, aki napjainkban is. A személyi kultusz hatalmas. Új fővárost (Asztana) építettek, amit kirakatként mutogatnak. 2017-ben ott lesz a világkiállítás.
Közös vonás még, hogy mindhárom országban nagy a szegénység. A nép egyszerű gyermekének nem igazán könnyű a helyzete.

Vízumkönnyítés lesz Kazahsztán és Magyarország között, és kétszáz kazahsztáni diáknak ösztöndíjas tanulási lehetőséget biztosítunk. További megállapodások is születhettek.

SVPSZ