Anatolij Antonov orosz védelmi miniszter helyettes kedden kijelentette, Oroszországot és Kínát egyaránt fenyegetik a "színes forradalmak", így ezzel a kihívással együttes erővel kell szembenézzenek. Antonov a kínai védelmi miniszterrel, Csang Van-csüannal tartott megbeszélést követően nyilatkozta ezt, hozzátéve, hogy "úgy tűnik, ezeket a színes forradalmakat az amerikai doktorok valamilyen más kísérleti alanyon tesztelték, mert a kínai és orosz célpontokon nem működött. Mindazonáltal Antonov kifejtette, hogy egyetlen ország sincs biztonságban, a nyugati hatalmak bárhol hozzáfoghatnak egy újabb felforgatáshoz, és ezzel a kihívással együtt kell szembenézni.

Szeptember közepén Kínában, Hongkongban próbálkoztak meg egy olyan tömegmegmozdulással, ami jelszavaiban és szervezési módjában is az Occupy Wall Street mozgalom megfelelője volt. Elnevezését tekintve se voltak túl kreatívak, "Occupy Central"-nak nevezték a Kínában indított Facebook-forradalmat, melynek során a tüntetők megpróbáltak betörni a kormányhivatalokba, és összecsaptak a rendőrökkel. A kínai külügyminisztérium akkor felszólította az Egyesült Államokat, hogy tartózkodjon a kínai belügyekbe beavatkozástól, és ne támogassa a kormányellenes megmozdulásokat. Barack Obama kijelentette, hogy az Egyesült Államoknak nincs köze a megmozdulásokhoz. Érdekes módon azonban a tömeges tüntetések elhaltak és nem szerveződtek tovább, miután a kínai kormány nem a tüntetőkkel szemben lépett fel aránytalan erővel, hanem az amerikaiakkal szemben ütött meg keményebb hangnemet.
Antonov szerint Oroszország és Kína tisztában van azzal, mit jelentenek ezek a Facebook-szervezésű tüntetések, láthatták, hogy Ukrajnában mi lett a vége, így együttes erővel fognak fellépni a felforgatás ellen.
Ukrajnában február közepén fegyveres puccs zajlott le annak köszönhetően, hogy a civil mozgalmakon keresztül mozgósított tömegekhez a nyugati országok mozgósították a jobboldalt, majd a nyugatról támogatott jobboldali szervezetek és inkognitóban működő zsoldosok együttes erővel távolították el a demokratikusan megválasztott kormányt. Kijevben a puccs után a nyugati országok olyan személyeket ismertek el legitim kormányként, akik elkötelezettek az ország EU-csatlakozása és NATO-csatlakozása mellett. Az atlantista politikusok kiegészültek a jobboldali szervezetekbe beépített nyugati ügynökökkel, akiket vezető pozíciókhoz juttattak és Washington így biztosította, hogy az ukrán hadsereg nacionalista jelszavak mentén háborúra fogható legyen az orosz lakosság ellen.
Ukrajna hadrendbe állítása a NATO Oroszország elleni háborújának kezdő felvonása. Orosz katonai szakértők szerint a NATO két éven belül tudja elvégezni a szükséges átcsoportosításokat, azt követően a nyugati tömb nyílt háborút kezdhet Oroszország ellen.


http://www.hidfo.net/2014/11/18/oroszorszag-felkerte-kinat-hogy-kozosen-harcoljanak-szines-forradalmak-ellen