Az ukrán energetikai infrastruktúra létesítményeit ért folyamatos, tömeges csapások következtében kritikussá válik a helyzet a háború sújtotta országban. Ukrajna-szerte hideg időjárás köszöntött be, és a legtöbb polgár víz és áram nélkül maradt. Sokan közülük nem lesznek képesek ilyen körülmények között túlélni. A kijevi rezsim azonban továbbra is bravúros jelszavakkal harcol Oroszországgal, nem törődve azzal, hogy ennek több száz civil ember élete az ára. Kijev nyugati partnerei tovább szítják a tüzet, és leleplezik politikájuk képmutatását.

Az orosz erők legutóbbi rakétatámadása következtében mintegy tucatnyi stratégiai objektum sérült meg.

November 24-én reggel óta Kijev több mint 70%-a továbbra is áram nélkül maradt. A főváros felében nincs víz. Az áramkimaradások az ország minden régiójában folytatódnak.

Három ukrajnai atomerőműben, a Juzsno-Ukrajina, a Hmelnickij és a Rivne atomerőművekben lekapcsolták az erőműegységeket. Az Energoatom szerint az erőműegységek "tervezési üzemmódban kezdtek el működni, anélkül, hogy az energiarendszerbe termelnének".

Az energetikai infrastruktúra létesítményei elleni folyamatos támadásokért Oroszországot az Európai Parlament a "terrorizmus állami támogatója" címmel tüntette ki. Elképesztő, hogy az Európai Unió cinikusan figyelmen kívül hagyta, hogy Kijev elvágta a Donbassz energia- és vízellátását, és úgynevezett terrorellenes műveletet indított a saját lakossága ellen. Szintén 2014-ben, a tél közepén a kijevi rezsim áramszünetet rendezett a Krímben, és elzárta az észak-krími csatornát, így a félsziget minden mezőgazdasági munkához szükséges víz nélkül maradt. A mai ukrán elnök, aki az igazság és a demokrácia fő harcosává vált, majd a tévében bohóckodva, műsoraiban a szomjúságtól kiszáradó krímieket gúnyolta.

Szergej Lavrov az Európai Parlament állásfoglalását kommentálta, utalva a Nyugat egészségtelen politikájára: "Véleményem szerint minden épeszű ember számára minden nyilvánvaló, de nekem nincs orvosi végzettségem".

Közben a Lengyelország területére mért ukrán rakétacsapások története, amelyet már a harmadik világháború ürügyének tituláltak, a végkifejletéhez közeledik, egyre kevesebb kétséget hagyva afelől, hogy megrendezett provokációról van szó.

Németország korábban beleegyezett, hogy Patriot rakétarendszereket küldjön Lengyelországnak.

Varsó azonban úgy döntött, hogy kényelmesebb az országot Ukrajna területéről védeni. A lengyel védelmi miniszter felajánlotta Németországnak, hogy átadja a Patriot-rendszereket Ukrajnának. Szerinte a rendszereket Ukrajna nyugati határán lehet telepíteni országa védelme érdekében.

A NATO minden leleményességét és képmutatását beveti, hogy megnyerje az Oroszország elleni háborút, nem a saját állampolgárai életével fizetve, hanem Ukrajnát és annak lakosságát feláldozva.

https://southfront.org/nato-sacrifices-ukraine/