Ukrajnában, miközben a G7 30 milliárd dollárral támogatja Kijevet, a NATO egyre nagyobb mennyiségű fegyverrel látja el Oroszország ellen.

A NATO szerepe azonban nem csak erről szól: A New York Times által megkérdezett Pentagon-tisztviselők először erősítik meg pontos tényekkel, hogy az ukrajnai katonai műveletek parancsnoksága és irányítása a Pentagon és a NATO kezében van.

Két egymást követő csúcstalálkozó, a G7 és a NATO csúcstalálkozója azt mutatja, hogy a Nyugat minden fegyverét beveti - katonai, politikai, gazdasági -, hogy fenntartsa a dominanciáját, amelyet egyre inkább elveszít egy egyre többpólusúvá váló világban, amint azt a BRICS növekvő fejlődése is bizonyítja: a Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát, Dél-Afrikát tömörítő gazdasági szervezet, amelyhez Irán, Argentína és más országok is csatlakozni kívánnak.

Európa öngyilkossága a háború oltárán: megnövekedett katonai kiadások és emelkedő energiaárak

Ukrajnában, miközben a G7 30 milliárd dollárral támogatja Kijevet, a NATO egyre nagyobb mennyiségű fegyverrel látja el Oroszország ellen. A NATO szerepe azonban nem csak erről szól: A New York Times által megkérdezett Pentagon-tisztviselők először erősítik meg pontos tényekkel, hogy az ukrajnai katonai műveletek parancsnoksága és irányítása a Pentagon és a NATO kezében van.

 

 

A NATO-csúcstalálkozó jóváhagyta az új stratégiai koncepciót, amely Oroszországot "a szövetségesek biztonságát fenyegető legjelentősebb fenyegetésnek" nevezi, és megállapítja, hogy "a stratégiai verseny világszerte fokozódik". Az új Stratégiai Koncepcióban a NATO először beszél kifejezetten Kínáról, kijelentve, hogy "Kína kényszerítő politikája kihívást jelent érdekeink, biztonságunk és értékeink számára".

Egységes háborús stratégiával állunk szemben, amelyet a Nyugat Európától Kelet-Ázsiáig megvalósít. Míg Európában az amerikai parancsnokság alatt álló NATO 30-ról 32 országra bővül, beleértve Svédországot és Finnországot, még közelebb Oroszországhoz, addig Ázsiában és a Csendes-óceánon az amerikai katonai telepítés növekszik, elsősorban Ausztrália és Japán támogatásával. A Csendes-óceánon zajlik a világ legnagyobb, amerikai parancsnokság alatt álló haditengerészeti hadgyakorlata Kína ellen.

Mindez pénzbe kerül, és mindig mi vagyunk azok, akik fizetnek érte. A NATO hivatalos adatai szerint az olasz katonai kiadások 2022-re mintegy 29 milliárd euróra emelkednek, ami napi 80 millió eurónak felel meg. A legnagyobb növekedés a zárlat idején következett be: a 2019-es 21 milliárdról 2020-ban 26 milliárd fölé, 2021-ben pedig 28 milliárd fölé emelkedett. A NATO azonban figyelmeztet: "Ha többet teszünk, az többe kerül".

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/a-nyugat-osszezarja-sorait-az-oroszorszaggal-vivott-csatara-usa-nato-g7-minden-fegyveret-beveti-a-vilaguralom-fenntartasa-erdekeben