Három kutató, akik 24 különböző tanulmányt elemeztek a témában, azt találták, hogy a wuhani koronavírus (Covid-19) terjedésének megállítása egyáltalán nem vezetett semmire.

Steve Hanke, a The Johns Hopkins Institute for Applied Economics, Global Health and the Study of Business Enterprise társalapítója vezetésével a kutatás során először elképesztő 18 590 különböző tanulmányt vizsgáltak meg, amelyekből választották ki a végső 24-et.

Ez alapján a csapat megállapította, hogy a zárlatok mind az Egyesült Államokban, mind Európában átlagosan 0,2 százalékkal csökkentették a Fauci-fluenza okozta halálozási arányt, ami statisztikailag értelmezhetetlen.

Hasonlóképpen, az óvóhelyi védekezési utasítások körülbelül 2,9 százalékkal csökkentették a halálozási arányt, ami a hibahatárokat figyelembe véve szintén statisztikailag értelmezhetetlen.

"Bár ez a metaanalízis arra a következtetésre jut, hogy a bezárási tilalmaknak alig vagy egyáltalán nem volt közegészségügyi hatásuk, hatalmas gazdasági és társadalmi költségeket okoztak ott, ahol elfogadták őket" - írták a kutatók.

"Következésképpen a lockdown-politikák megalapozatlanok, és el kell vetni őket, mint világjárványpolitikai eszközt."

A zárlatok, a gyülekezési korlátozások valójában növelték a halálozást

A kutatók által vizsgált egyéb intézkedések között szerepeltek a maszkmandátumok és az utazási tilalmak - vagyis olyan dolgok, amelyek kötelezőek voltak, szemben az önkéntességgel.

 

Ezek a mandátumok szinte minden esetben nem hozták azt az eredményt, amit mondtak, kivéve azt, amit a kutatók most úgy vélik, hogy az olyan bárok bezárása, ahol alkoholt szolgálnak fel.

"Egyedül az üzletek bezárása mutat következetesen bizonyítékot a COVID-19 halálozással való negatív kapcsolatra, de a becsült hatás szórása nagy" - magyarázza a tanulmány.

"Három tanulmány kevés vagy semmilyen hatást nem talál, három pedig nagy hatást. A nagyobb hatások közül kettő a bárok és éttermek bezárásával függ össze".

Összességében a tanulmány szerint a zárlatok és a gyülekezési korlátozások nem csökkentették a halálozást, sőt, 0,6 százalékkal, illetve 1,6 százalékkal növelték azt.

"Összességében arra a következtetésre jutottunk, hogy a lezárások nem hatékony módja a halálozási arányok csökkentésének a világjárvány idején, legalábbis a COVID-19 világjárvány első hullámában nem" - írták továbbá a kutatók.

Ez a következtetés szöges ellentétben áll egy 2020 végén készült metaanalízis eredményeivel, amely kijelentette, hogy a lockdownok sikeresen csökkentették a Fauci influenza okozta halálozást. Ez a metaanalízis több olyan modellező tanulmányra támaszkodott, amelyeket az új kutatásból "kifejezetten kizártak".

 

Az új kutatás azonban megerősíti egy későbbi, tavaly őszi metaanalízis megállapításait, amely 100 különböző tanulmányt vizsgált. Az a tanulmány a jelenleg rendelkezésre álló bizonyítékok alapján arra a következtetésre jutott, hogy "a zárlatok legfeljebb marginális hatással voltak a Covid-19 halálesetek számára".

Amit azonban ezek a bezárások tettek, az az, hogy szükségtelen fájdalmat és szenvedést okoztak, mivel az embereket természetellenesen önelszigetelésre kényszerítették, megfosztva őket a többi emberhez és a szociális környezethez való egészséges hozzáféréstől.

A lezárások csúcspontján, 2020 júniusában az amerikai felnőttek 40 százaléka kényszerült arra, hogy késleltesse vagy elkerülje a sürgős orvosi ellátást. Az Egyesült Királyságban pedig a tüdőrák diagnosztizálásának zárlat miatti késedelme legalább 2500 további halálesetet okozott, amelyek nem következtek volna be, ha a dolgok szabadon maradnak. Ezt a számot az Egyesült Királyság Tüdőrák Koalíciója állapította meg.

 

"Mindannyian tudjuk, hogy a zárlatok részei voltak annak a totális tervnek, hogy átvegyék a hatalmat a világ népei felett" - írta valaki a The Epoch Timesban - "Nézd meg, hogy működött is! Még mindig félelemben, maszkban futnak."

"Ezeket "közegészségügyi" tanulmányoknak nevezni szégyen" - írta egy másik. "Semmi említés a mentális egészségre gyakorolt hatásokról, az öngyilkosságról, a halasztott orvosi vizsgálatokról, a halasztott rákszűrésekről, a halasztott műtétekről, a halasztott szívgyógyászati kezelésekről, az orvosi ellátás minden formájának csökkent kapacitásáról és elérhetőségéről. Folytathatnám a sort."

"Nem lehet ok nélkül 40%-os növekedést elérni a munkaképes korú felnőttek összhalálozásában egy év alatt. Minden gondolkodó ember tudja, hogy mi ez az ok."

A cikk forrásai a következők:

TheEpochTimes.com

NaturalNews.com

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/a-lezarasokrol-kiderult-hogy-nincs-hatasuk-a-kozegeszsegugyre-ami-azt-jelenti-hogy-az-ugynevezett-tudomany-nem-mas-mint-csalas