Míg számos ország szavaz vagy azzal fenyegetőzik, hogy kötelezővé teszi a vakcinákat - köztük az Egyesült Királyság -, addig Japán lehetővé teszi az egyének számára, hogy eldöntsék, beadatják-e nekik a kísérleti génterápiákat vagy sem, és figyelmeztetéssel is ellátja a vakcinákat.

Adalékanyagokra vonatkozó figyelmeztetések

A Japánban kapható oltóanyagokban még az adalékanyagokat is kiemelik. Jelenleg három Covid-19 génterápiás kezelést kínálnak, ezek közé tartozik a Pfizer/BioNTech (Comirnaty) és a Takeda Moderna formulája. A Vaxzevria (korábban AstraZeneca) szintén alkalmazható, de csak 40 éves és idősebbeknek ajánlott.

A Pfizer és a Moderna termékleírásai szerint: "Ez a termék olyan adalékanyagot tartalmaz, amelyet még soha nem használtak oltóanyagban", és a Vaxzevria injekciókban is utalnak az új típusú adalékanyagra, valamint a gyógyszergyártó cégek arra kérik a magánszemélyeket, hogy konzultáljanak orvosukkal az adalékanyagról, ha azt tervezik, hogy beadják nekik.

Tájékoztatott beleegyezés

Az átláthatóságnak ez a szintje a japán egészségügyi minisztérium által szombaton egy szakértői csoporttal tartott megbeszélés eredményeként jött létre, és arra a következtetésre jutott, hogy a javasolt figyelmeztetés a vakcina szedésének kockázatáról a "súlyos mellékhatások" nyomtatásával tájékoztatni kell a csatolt dokumentumokat.

 

 

Mostantól nemcsak a vakcina potenciálisan veszélyes és halálos kockázataira figyelmeztetnek majd, hanem az ország megerősíti elkötelezettségét annak biztosítása iránt is, hogy minden lehetséges mellékhatást jelentsenek a mellékhatás-jelentési rendszerében.

Az ország szigorú törvényi jelentéstételi kötelezettségeket érvényesít, és a kórházaknak a törvény szerint részletesen jelenteniük kell minden olyan esetet, amely olyan személyeket érint, akiknél az oltást követő 28 napon belül mellékhatások tünetei jelentkeztek.

Szívizomgyulladás

Az egészségügyi minisztérium a Moderna és a Pfizer COVID vakcinák lehetséges súlyos mellékhatásaként a szívizom és a szív külső burkának gyulladását, a myocarditist sorolta fel.

A szívizomgyulladás a fiatalabb férfiaknál gyakoribbnak bizonyult, amint arról az Expose is beszámolt (1, 2, 3), és a minisztérium nyíltan jelenti, hogy november 14-én a Moderna vakcinát kapott egymillió férfi közül 81,79 10 és 19 év közötti férfi és 48,76 20 év közötti férfi esetében jelentettek ilyen mellékhatást. A Pfizer vakcinát kapók esetében ez az arány 15,66, illetve 13,32 volt (forrás).

Hozzájárulás nélkül nem adnak oltást

A japán egészségügyi minisztérium egészségügyi honlapja arra biztatja a polgárokat, hogy kapják meg a "vakcinát"; hangsúlyozzák azonban, hogy ez nem kötelező: "Bár minden állampolgárt arra bátorítunk, hogy kapja meg a COVID-19 oltást, ez nem kötelező vagy kötelező. Az oltást csak az oltandó személy beleegyezésével, a tájékoztatást követően adjuk be".

 

Emellett a kormány azt ajánlja azoknak, akik fontolgatják az oltás beadását, hogy alaposan mérlegeljék annak hatékonyságát és mellékhatásait egyaránt: "Kérjük, hogy saját elhatározásukból oltassák be magukat, tisztában lévén mind a fertőző betegségek megelőzésében való hatékonysággal, mind a mellékhatások kockázatával. Hozzájárulás nélkül nem kerül sor védőoltásra".

Kötelezettségek és megkülönböztetés nélkül

Japán azt is bejelentette, hogy az állami és a magánszektor nem diszkriminálhatja azokat, akik elutasítják a kísérleti mRNS-génterápiás injekciókat. A vállalkozások nem írhatnak elő védőoltásokat, hogy rákényszerítsék alkalmazottaikat a kísérleti génterápiás kezelésre, és az alkalmazottak nem diszkriminálhatják azokat, akik elutasítják az injekciókat.

"Kérjük, ne kényszerítsenek senkit a munkahelyükön vagy a környezetükben lévők közül arra, hogy beoltassák magukat, és ne diszkriminálják azokat, akik nem kapták meg az oltást".

A kormány utasításokat tartalmaz az egyének számára az esetleges panasz, vagy a munkahelyi diszkrimináció esetére az oltatlan státuszuk miatt, és elirányítja őket az "emberi jogi tanácsadáshoz". (forrás).

Mostanában szokatlan, hogy egy kormányzati szervtől ilyen szintű átláthatóságot láthatunk a Covid vakcinákkal kapcsolatban. Az Egyesült Királyságban a jövő héten szavaznak a képviselők arról, hogy kötelezővé tegyék-e az oltásokat, eddig 60 tory képviselő esküdött meg, hogy ellene szavaz (lásd itt). A döntésünket, hogy beoltassuk-e magunkat vagy sem, azonban soha nem szabad megkérdőjelezni, még a "járvány előtti" NHS beleegyezés definíciója szerint sem:

 

 

A beleegyezés meghatározása

Ahhoz, hogy a beleegyezés érvényes legyen, önkéntesnek és tájékozottnak kell lennie, és a beleegyező személynek rendelkeznie kell a döntés meghozatalához szükséges cselekvőképességgel.

E fogalmak jelentése a következő:

önkéntes - a kezelésbe való beleegyezés vagy bele nem egyezés melletti döntést az érintett személynek kell meghoznia, és azt nem befolyásolhatja az egészségügyi személyzet, a barátok vagy a család nyomása.
tájékoztatás - a személynek minden információt meg kell kapnia arról, hogy a kezeléssel mi jár, beleértve az előnyöket és a kockázatokat, hogy vannak-e észszerű alternatív kezelési módok, és hogy mi történik, ha a kezelés nem valósul meg.
cselekvőképesség - a személynek képesnek kell lennie a beleegyezés megadására, ami azt jelenti, hogy megérti a kapott információkat, és képes azokat felhasználni a tájékozott döntéshozatalhoz.
Ha egy felnőtt képes önkéntes és tájékozott döntést hozni egy adott kezeléshez való hozzájárulásról vagy annak elutasításáról, akkor döntését tiszteletben kell tartani (NHS).

A japán hatóságok az állampolgárokkal szemben az őket megillető tisztelettel bánnak, tájékoztatják őket a kockázatokról, és minden ezt követő beleegyezés a saját döntésükön alapul. Miért nem ez a helyzet már az Egyesült Királyságban és más európai országokban? Kényszert alkalmaznak ránk, és olyan vakcinát kapunk, amelyre nincs szükségünk, és fenyegetik a szabadságunkat, ha nem engedelmeskedünk. Ez már önmagában is el kellene, hogy bizonytalanítsa az embereket a vakcina beadásától.

https://pokolafoldon.hu/pandemia/japan-figyelmeztet-a-covid-oltoanyagokkal-kapcsolatban