Most már tudjuk, hogy a vérrögképződés egyike a kísérleti biokémiai szerek számos súlyos mellékhatásának, amelyeket a kormány bizarr rögeszméje által vezérelt tömeges oltási kísérlet során fecskendeznek a polgárokba, hogy megvédjék őket egy állítólagos vírustól, amely a nagy többségre kevéssé veszélyes.

Az e rejtélyes törekvés mögött álló emberek és ügynökségek, akik nem hajlandóak engedni, vagy felelős óvatossággal eljárni, mint a füstjelzőket figyelmen kívül hagyó idióták, a véralvadási jelenséget "ritka" jelenségként írják le.

Nem képesek többé úgy tenni, mintha a probléma nem létezne, valami másra fogni, vagy elterelni róla a figyelmet, mindig a "ritka" szót csatolják, amikor kénytelenek megemlíteni a vérrögképződési problémát.

Nem világos, hogy mit értenek pontosan a "ritka" szó alatt. Végül is mondhatnánk, hogy a COVID 19-ben meghaló gyermekek olyan ritkák, hogy gyakorlatilag nem is léteznek, de ez a rendkívüli ritkaság nem akadályozta meg a kormányt abban, hogy hisztériázzon, és keményen nyomja a gyermekek "beoltását" olyan szerekkel, amelyek vérrögképződést és egy sor más, az egészséget és a túlélést veszélyeztető tényezőt okoznak.

Az oltás utáni vérrögképződési problémák ritkábbak, mint a Covid okozta gyermekhalál? Még ebben a korai szakaszban sem úgy tűnik.

Mégis, hasonlítsuk össze a COVID okozta majdnem nulla haláleset miatti hisztériát azzal, hogy a kormány egyáltalán nem tesz semmit a vérrögprobléma miatt, nem is beszélve az összes többi, ugyanilyen súlyos problémáról - kivéve persze azt, hogy az embereket újult elszántsággal oltják tovább.

Egyszerűen fogalmazva:

PROBLÉMA: az új oltásokkal kapcsolatban több tíz- vagy százezer mellékhatás jelentkezik, köztük sok haláleset.

EGÉSZSÉGES VÁLASZ: jobb, ha visszatartjuk az emberek beoltását, amíg ki nem derítjük, mi történik, és meg nem oldjuk a problémát.

A KORMÁNYZAT PSZICHO VÁLASZA: jobb, ha még nagyobb számban oltjuk be az embereket, beleértve a gyerekeket is, méghozzá gyorsan, mielőtt bárki rájönne, hogy baj van.

Még nem tudni, hogy mekkora a vérrögprobléma, és mekkora a statisztikai valószínűsége annak, hogy egy beoltott személy vérrögöt kap. Ezt azért nem tudjuk, mert még nagyon korán vagyunk, és a problémákat még nem tanulmányozták.

Amit látunk, az az, hogy aggasztóan sok ember kap néha halálos vérrögöket közvetlenül a kísérleti anyag beadása után.

Még nem tudjuk, hogy az oltás hosszú távon vagy akár egész életre szólóan hajlamosítja-e a személyt a vérrögök kialakulására, milyen vérrögök alakultak ki, de még nem észlelik őket, amíg el nem költöznek valahová a szervezetben, ami komoly problémát okoz, és így tovább.

Ha eltelt az idő, akkor majd fel tudjuk mérni a statisztikai valószínűségeket és így tovább, de jelenleg úgy tűnik, hogy a probléma valószínűleg nagyobb lesz, mint amit eddig láttunk. Hogy mennyivel rosszabb, azt még senki sem tudja.

A véralvadás problémát jelent, ha valaki repülővel utazik, olyannyira, hogy a légitársaságok külön tanácsokat adtak ki a témában (lásd alább). Hogy ez a tanács hogyan alkalmazható a légi személyzetre, akiket a légitársaságok a kormány nyomásának engedelmeskedve szurkáltak meg, azt csak találgatni lehet.

Az alábbiakban részletesebb tanácsokat adunk, de azt javasoljuk, hogy ha Önt beoltották, akár légi személyzet, akár utas, vizsgáltassa ki magát orvosával, különösen repülés előtt, hogy ha nincs veszélyben, akkor ez remélhetőleg megállapítható legyen, és Ön nyugodt szívvel repülhessen.

Másrészt, ha a véralvadási probléma az úgynevezett vakcinák miatt jelentkezik, amelyeknek a kormányzat azzal az indokkal vette rá Önt, hogy "biztonságos" és "lehetővé teszi az utazást", akkor egy orvosi vizsgálat megmentheti az életét.

Repülés és vérrögök: Vérzés: Biztonság, kockázatok, megelőzés és még több

Áttekintés

A vérrögök akkor keletkeznek, amikor a véráramlás lelassul vagy leáll. A repülőgépen való repülés növelheti a vérrögképződés kockázatát, és előfordulhat, hogy a vérrög diagnózisát követően egy ideig kerülnie kell a légi közlekedést.

A hosszabb ideig tartó mozdulatlan ülés befolyásolhatja a vérkeringést, és vérrögök kialakulásához vezethet. A négyórás vagy annál hosszabb repülőút (megbízható forrás) a mélyvénás trombózis (DVT) és a tüdőembólia (PE) kockázati tényezője lehet. A mélyvénás trombózis és a PE a vérrögök súlyos szövődményei, amelyek egyes esetekben halálos kimenetelűek lehetnek.

A DVT és a PE sok esetben megelőzhető és kezelhető, és vannak olyan dolgok, amelyeket a hosszú repülőutakon is megtehet a kockázat csökkentése érdekében. Még azok is élvezhetik a repülőgépes utazást, akiknek a kórtörténetében már előfordult vérrög.

Olvasson tovább, hogy többet megtudjon a vérrögök és a repülés közötti kapcsolatról, és arról, hogy mit tehet a kockázat csökkentése érdekében.

Repülés vérröggel vagy vérrögökkel a kórtörténetben

Ha a kórtörténetében vérrögök szerepelnek, vagy nemrégiben kezelték Önt vérrögökkel, a repülés közbeni PE vagy DVT kialakulásának kockázata megnövekedhet. Egyes egészségügyi szakemberek azt javasolják, hogy a kezelés befejezése után négy hetet várjon, mielőtt a levegőbe emelkedne.

Orvosa segít eldönteni, hogy repülhet-e, vagy érdemes-e elhalasztani utazási terveit. Számos tényező játszik szerepet ebben a döntésben, többek között:

  • az Ön egészségi állapota
  • a vérrög elhelyezkedése és mérete
  • a repülés időtartama

A vérrögök kockázati tényezői

A hosszú repülőutakon kívül számos más tényező is növelheti a vérrögök kialakulásának kockázatát, többek között:

  • személyes vérrögök a kórtörténetben
  • vérrögök a családban
  • genetikai véralvadási rendellenesség, például az V. Leiden faktor trombofília előfordulása a családban vagy a családban.
  • 40 éves vagy idősebb kor
  • cigarettázás
  • testtömegindexe (BMI) az elhízott tartományban van
  • ösztrogénalapú fogamzásgátlót, például fogamzásgátló tablettát használ
  • hormonpótló gyógyszert (HRT) szed
  • műtéti beavatkozáson esett át az elmúlt három hónapban
  • sérülésből eredő vénasérülés
  • jelenlegi vagy közelmúltbeli terhesség (hat héttel a szülés után vagy a terhesség közelmúltbeli elvesztése)
  • rákos megbetegedés vagy rákos megbetegedés a kórtörténetben
  • vénakatéter van egy nagy vénában
  • gipszben van a lába

Megelőzés

Számos lépést tehet annak érdekében, hogy csökkentse a vérrögképződés kockázatát repülés közben.

A felszállás előtt

Egészségügyi kórtörténete alapján orvosa orvosi kezelést javasolhat a kockázat csökkentése érdekében. Ezek közé tartozik a vérhígító szedése, akár szájon át, akár injekció formájában, egy-két órával a repülés előtt.

Ha a repülés előtt ki tudja választani az ülőhelyét, válasszon folyosós vagy válaszfalas ülést, vagy fizessen felárat egy extra lábtérrel rendelkező ülésért. Így könnyebben kinyújtózhat és mozoghat a repülés során.

Az is fontos, hogy figyelmeztesse a légitársaságot, hogy hajlamos a vérrögképződésre, és szüksége van arra, hogy mozoghasson a repülőgépen. Tudassa ezt a repülőgépre való felszállás előtt, akár úgy, hogy előre felhívja a légitársaságot, akár úgy, hogy figyelmezteti a földi személyzetet a beszállási területen.

A repülés során

A repülés alatt a lehető legtöbbet kell mozognia, és hidratáltnak kell maradnia. Ismételje meg a légiutas-kísérőnek, hogy szabadon mozogjon, és ahogyan az megengedett, óránként néhány percig sétáljon fel és le a folyosón. Ha nagy a turbulencia, vagy egyébként nem biztonságos a folyosón fel-alá járkálni, az ülésben is végezhet olyan gyakorlatokat, amelyek segítenek a vérkeringés fenntartásában:

  • Csúsztassa előre-hátra a lábát a padlón, hogy segítsen megnyújtani a combizmokat.
  • Felváltva nyomja a sarkát és a lábujjait a talajba. Ez segít a vádliizmok hajlításában.
  • Váltakozva görbítse és nyújtsa szét a lábujjait, hogy javítsa a vérkeringést.

Egy tenisz- vagy lacrosse-labdát is magaddal vihetsz a fedélzetre, amellyel masszírozhatod a combizmaidat. Óvatosan nyomja a labdát a combjába, és görgesse fel és le a lábán. Alternatív megoldásként a labdát a lába alá is helyezheti, és a lábát a labda fölött mozgatva masszírozhatja az izmokat.

Egyéb dolgok, amiket tehetsz, a következők lehetnek:

  • Kerülje a lábak keresztezését, ami csökkentheti a vérkeringést.
  • Viseljen laza, nem szűkítő ruházatot.
  • Viseljen kompressziós harisnyát, ha fokozottan ki van téve a vénás tromboembólia (VTE) kockázatának. A harisnya serkenti a vérkeringést és megakadályozza a vér összecsapódását.

A vérrögök megelőzése más utazási formák során

Akár a levegőben, akár a földön, a zárt térben eltöltött hosszú idő megnövelheti a vérrögképződés kockázatát.

  • Ha autóval utazik, tervezzen beütemezett szüneteket, hogy kinyújtóztassa a lábát, vagy tegyen rövid sétákat.
  • Ha buszon vagy vonaton utazik, az álldogálás, nyújtózkodás és a folyosókon való séta segíthet. Ha van elég hely, az ülésen is sétálhat helyben, vagy a mosdóban is szánhat néhány percet arra, hogy kinyújtóztassa a lábát vagy helyben sétáljon.

Milyen tünetei vannak a vérrögnek?

A lehetséges tünetek közé tartoznak:

  • lábfájdalom, görcsös fájdalom vagy érzékenység.
  • duzzanat a bokában vagy a lábban, általában csak az egyik lábon
  • elszíneződött, kékes vagy vöröses folt a lábon
  • a bőr érintésre melegebbnek tűnik, mint a láb többi része

Előfordulhat, hogy a vérrög nem mutat tüneteket.

Ha kezelőorvosa trombózisra gyanakszik, diagnosztikai vizsgálatot fog végezni a diagnózis megerősítése érdekében. A vizsgálatok közé tartozhat vénás ultrahang, venográfia vagy MR-angiográfia.

A tüdőembólia tünetei közé tartoznak:

  • légszomj
  • mellkasi fájdalom
  • köhögés
  • szédülés
  • szabálytalan szívverés
  • izzadás
  • duzzanat a lábakban

A PE tünetei azonnali ellátást igénylő sürgősségi orvosi ellátást jelentenek. Kezelőorvosa a kezelés előtt CT-vizsgálatot végezhet a diagnózis megerősítése érdekében.

Tippek

A hosszú repülőutak egyeseknél növelhetik a vérrögök kialakulásának kockázatát, beleértve azokat is, akiknek további kockázati tényezőik vannak, mint például a vérrögökkel kapcsolatos személyes vagy családi kórtörténet. A vérrögök megelőzése a repülőgépes utazás és más utazási formák során lehetséges. A személyes kockázat megértése, valamint az utazás során megtett megelőző lépések megismerése segíthet.

Ha Önt jelenleg vérrög miatt kezelik, vagy nemrég fejezte be a kezelést, beszéljen orvosával, mielőtt repülőre szállna. Javasolhatja az utazás elhalasztását, vagy ajánlhat olyan gyógyszeres kezelést, amely segít csökkenteni a súlyos szövődmények kockázatát.

https://pokolafoldon.hu/pandemia/repules-es-verrogok-mi-a-teendo