Az új Ptk. jelentős mértékben újraszabályozta az engedményezés rendszerét. Ennek keretében egyrészről rendelkezik a jövőbeni követelésekről, másrészről pedig meghatározza, hogy az engedményezés keretében mi szükséges a tulajdon átszállásához. Jelentős változás, hogy lényegesen részletesebben határozza meg, mely követelések engedményezhetők s ennek keretében kitér a jövőbeli követelések engedményezésére is, amely az eddigi szabályozásban nem, csak a bírói gyakorlatban szerepelt.

1.1. Az engedményezés fogalma
A jogosult a kötelezettel szembeni követelését másra ruházhatja át. A követelés átruházással való megszerzéséhez az átruházásra irányuló szerződés vagy más jogcím és a követelés engedményezése szükséges. Az engedményezés az engedményező és az engedményes szerződése, amellyel az engedményes az engedményező helyébe lép. Az engedményezéssel az engedményesre szállnak át a követelést biztosító zálogjogból és kezességből eredő jogok, valamint a kamatkövetelés is (6:193. §).
Lényeges különbség a korábbi szabályozáshoz képest, hogy az új rendelkezés kimondja: a követelés átruházással történő megszerzéséhez az erre irányuló szerződés vagy jogcím valamint a követelés engedményezése is szükséges. Meghatározza az engedményezés fogalmát, szerződésként definiálva azt s kiterjeszti azt a kamatokra is.
1.2. Engedményezhető követelések
A követelés akkor engedményezhető, ha az engedményezéskor már létezik az a jogviszony, amelyből a követelés fakad. Az engedményezett követelést a kötelezett, a jogcím, az összeg és az esedékesség megjelölésével vagy egyéb olyan módon kell meghatározni, amely az engedményezés időpontjában, jövőbeli követelések esetén legkésőbb a követelés létrejöttekor az engedményezett követelést azonosíthatóvá teszi. Semmis a jogosult személyéhez kötött követelések engedményezése (6:194. §)…
(ugyvedvilag.hu)
Bal-Rad komm: Hát – kérjükszépen! Eddig a lényeg. “Hitelesmentésileg” a döbrögista horda föltette az “i” – beűre a pontot. Nem fognak itt a jövőben a bankok vessződni a bedőlt hitelekkel! A közműcégek, parkolócégek, telefontársaságok a megfizetni NEM TUDOTT adósságok és bírságok “birtokosaival”!

Törvényi lehetőségüknél fogva “engedményezik” a tartozásokat az “engedményezettekre”! Két ügyvédi felszólítás, és érkeznek az adóshoz a kigyúrt kopaszok!

Nesze neked “útszélén nem hagyott” magyar! A NER megoldotta ezt a problémát is!
Olyan terror fog beindulni ORSZÁGUNKBAN, amihez foghatót még eddig élő ember itt nem látott!
Hogy mi lesz az eredménye?
Öngyilkosságok ezrei, és a behajtók (ön – és otthonvédelemből jogos!) lemészárlása!